Superhrdinů není nikdy dost

To nejlepší z Netflixu
Superhrdinů není nikdy dost
Fotografie: Netflix
  • Dnešní svět se přece nemůže obejít bez superhrdinů
  • Tak se pojďme podívat, jaké má Netflix v nabídce

V dnešním světě jsou filmy se superhrdiny na denním pořádku. Fanoušci se rozdělili na dvě skupiny – Marvel a DC Comics. Do jaké skupiny patříte vy? Nebo jste nestranní? Ani Netflix není pozadu s výběrem filmů, ve kterých můžete své oblíbené hrdiny vidět. Nabídka by mohla být trochu obsáhlejší, ale i tak jsme pro vás pár zajímavých snímků vybrali.

Spider-Man: Daleko od domova (Spider-Man: Far From Home)

Akční film, který natočil režisér Jon Watts. Spider-Man je natočený na motivy komiksů od Marvel Comics. Netflix má v nabídce tento díl s hercem Tomem Hollandem. Zároveň je to také 23. vydaný film ze série snímků Marvel Cinematic Universe. Premiéra byla v Česku plánovaná na 4. července 2019. Film se natáčel i v Liberci a v Praze.

Spider-Man: Daleko od domova je pokračováním prvního dílu Spider-Man: Homecoming. Po smrti Iron Mana se Peter rozhodne si od hrdinství na chvíli odpočinout a vydá se s kamarády na prázdniny do Evropy. Peterovi plány ale překazí agent Nick Fury. Chce po Peterovi, aby mu pomohl zjistit, z jakého důvodu útočí na starý kontinent elementálové.

Zajímavosti

  • Peter Parker má v pase datum narození 10. 8. Je to zároveň také den, kdy se v roce 1962 představil Spider-Man v komiksu.
  • Myslíte si, že Praha získala tak velkou reklamu zadarmo? Ani omylem. Praha zaplatila Marvelu 5 milionů korun.
  • Na konci filmu na vás čekají hned dvě potitulkové scény. Počkej si na ně.

Pro mě je těžké hodnotit filmy ze světa Marvelu, protože se mi líbí všechny. Tom Holland je navíc na tuto roli jako dělaný. Na začátku filmu se vracíme k událostem z Endgame a zavzpomínáme na Iron Mana. V druhé polovině už začíná pořádná jízda se záporákem. Celý film podtrhávají scény z Prahy, ze kterých se až tají dech.

Hulk

Hulka režíroval Ang Lee. V hlavní roli se představil Eric Bana. Film celosvětově vydělal více než 245 milionů dolarů. Premiéra proběhla 20. června 2003 a v roce 2008 byl natočen reboot s názvem Neuvěřitelný Hulk, který je součástí Marvel Cinematic Universe.

Vědec Bruce Banner pracuje s kolegyní a bývalou přítelkyní Betty Rossovou na vývoji vzorce, který pomocí paprsku gama umožní autokorekci lidské tkáně. V laboratoři ale dojde k nehodě. Bruce je vystaven velkému záření gama radiace. To z něj udělá Hulka.

Zajímavosti

  • Animátoři při natáčení používali stejnou technologii, která byla použita i při natáčení Harryho Pottera a Tajemné komnaty při vytváření skřítka Dobbyho.
  • Režisér Ang Lee dostal nabídku režírovat Terminátora 3, tu ale kvůli Hulkovi odmítl.
  • Nabídku na roli Bruce Bannera dostalo mnoho známých herců, například Tom Cruise, Steve Buscemi nebo Neuvěřitelný Hulk Edward Norton.

Trochu akční, trochu dramatický a také tak trochu komiks. Režisér Ang Lee se v tomto filmu vážně vyřádil. Vše podtrhává skvělý herec Eric Bana. Sice starší filmy moc nemusím, už kvůli ne moc dobrým efektům, ale když si uvědomíte, že hlavním tématem filmu je osobnost hlavní postavy, je vám to vlastně jedno. Malé upozornění na závěr, film bude na Netflixu dostupný už jen do 30. června. Tak ho nepropásněte.

Green Lantern

Abychom nezůstali jen u Marvelu, podíváme se i na jeden film z DC Comics. Green Lantern je akční sci-fi film, který natočil Martin Campbell podle stejnojmenného komiksu. V hlavní roli se představil oblíbený Ryan Reynolds se svojí ženou Blake Lively. V České republice měl snímek premiéru 18. srpna 2011.

Před miliony let vytvořili Ochránci vesmíru mezigalaktickou policii Green Lantern. Ta chránila sektory ve vesmíru. Jeden z ochránců byl po boji zraněn. Poté poslal svůj prsten, aby si našel vhodného nástupce. Prsten ho našel až na Zemi. Byl to pilot Hal Jordan, který je velmi sebevědomý a lehkomyslný. Strážce pošle Hala na domovskou planetu Ochránců vesmíru, kde se musí naučit mnoho nových věcí.

Zajímavosti

  • Původně měl film režírovat Zack Snyder, ten ale nabídku odmítl.
  • Když Cinestro trénuje Hala, použije štít. Ten stejný štít, který měl Kapitán Amerika.
  • Prsten Green Lanterna si herec Ryan Reynolds odnesl z natáčení domů jako suvenýr.

Z tohoto snímku mám rozporuplné pocity. Triky byly opravdu vypiplané a moji dva oblíbení herci spolu na plátně byli také úžasní. Trošku mám problém s příběhem, na který se jakoby zapomnělo. Tvůrci se více zajímali o vizuál filmu a zapomněli vyšperkovat děj. Ale nevadí, i tak to byla velmi dobrá podívaná.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze