TCL odhalilo chytré brýle Thunderbird s barevným displejem

TCL odhalilo chytré brýle Thunderbird s barevným displejem
Fotografie: TCL
  • Mají fotoaparát
  • Skrze spárovaný telefon se dostanete také na internet

Chytré brýle tu už před mnoha lety byly a do paměti se nejvíce zarylo řešení od Googlu. Může se zdát, že šlo o slepou vývojovou větev, když se nepodařilo nový produkt prosadit ani Googlu. Jenže ostatní výrobci to s chytrými brýlemi nevzdávají. Dokládá to představení projektu TCL Thunderbird skrze weibo.com, což jsou nové chytré brýle využívající moderních technologií.

TCL Thunderbird

Na první pohled vypadají jako klasické dnešní brýle, například jako modely filtrující modré světlo. V těchto brýlích je však mnohem více než jen skla. TCL nasadilo miniaturní microLED displej, který se pomocí speciálních vln může rozprostřít do vašeho zorného pole. Mnohem názorněji fungování displeje ukazuje oficiální video, kde je demo verze brýlí představena.

Video přibližuje nejen displej, ale rovněž chytré funkce. Můžete skrze brýle ovládat chytrou domácnost, číst zprávy, přehrávat videa a vše ovládáte skrze tahy prstu na pravé nožičce brýlí. Uprostřed brýlí je dokonce schován fotoaparát a snadno lze brýlemi pořídit fotografie, stačí se jen podívat požadovaným směrem a vyfotit. Pořízené snímky se okamžitě objeví ve spárovaném telefonu. Internet v brýlích bude patrně závislý na vašem telefonu, samotné brýle tak nebudou schopné takřka ničeho.

V tuto chvíli není zřejmé, kdy hodlá TCL chytré brýle s úplným názvem Thunderbird Smart Glasses Pioneer Edition začít prodávat a ani za jakou cenu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze