TCL X925 (Pro) jsou nové 8K televize s tenkou konstrukcí a skvělou výbavou

TCL X925 (Pro) jsou nové 8K televize s tenkou konstrukcí a skvělou výbavou
Fotografie: TCL
  • Obě novinky kombinují technologii mini LED a QLED
  • Zaměřují se také na vášnivé hráče a nabízejí HDMI 2.1
  • Varianta Pro se chlubí tenkou konstrukcí díky technologii OD Zero Mini LED

TCL dnes představilo své vrcholné chytré televize. Jde o modely X925 a X925 Pro, které pojí především 8K rozlišení. Navzdory tomu, jak se nám může zdát zbytečné, uvádí výrobce přítomnost pokročilého upscalingu, díky kterému si na obrazovkách užijete i obsah, který nativně není v 8K. Nutno říci, že půjde o drtivou většinu obsahu. Zatímco X925 Pro bude existovat výhradně v 85palcové úhlopříčce, nižší model X925 výrobce nabídne ve velikostech 65 a 75 palců.

TCL X925 Pro
TCL X925 Pro

Nová řada chytrých televizí klade maximální důraz na kvalitu obrazu, o čemž svědčí nasazení kombinace technologií mini LED zaručující skvělé podsvícení a QLED, která naopak obstarává dynamické a kontrastní podání barev. Verze Pro se navíc chlubí nejnovější generací technologie OD Zero Mini LED, která upozorňuje na 0milimetrovou vrstvu mezi displejem a podsvícením. Díky tomu je X925 Pro extrémně tenká.

TCL X925
TCL X925

TCL si dalo záležet také na ozvučení a svěřilo jej do ruky osvědčené značce Onkyo. V případě výše postaveného modelu se můžete těšit na sestavení 5.1.2 s celkovým výkonem 160 W. To je velmi působivé a pokud nepatříte mezi vyloženě náročné uživatele, nebudete muset k televizi přikupovat žádný soundbar či jiný zvukový systém. TCL X925 si pak vystačí pouze s rozestavením 2.1 a výkonem 60 W.

TCL X925 Pro
TCL X925 Pro

Skvělý obraz i zvuk si náležitě užijete při hraní her, přičemž nové televize tomu jdou naproti nabídkou HDMI 2.1 s podporou 120Hz obnovovací frekvence. Výsadou prémiové řady X je také nový systém Google TV, který postupně nahrazuje původní Android TV.

V případě dostupnosti TCL oznámilo, že se X925 Pro objeví do konce roku na trhu v USA za v přepočtu více než čtvrt miliónu korun s daní. Kdy se verze X925 Pro, ale i X925 dostane na další trhy, není v tuto chvíli známé.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze