Beurer BF 950
test

Beurer BF 950

Pomocník na cestě k vytoužené postavě

Jste nadšení sportovci, nebo jste se jen rozhodli začít pracovat na postavě? Tak pro vás máme pomocníka. Inteligentní váhu Beurer BF 950, která bude zaznamenávat vaši hmotnost, podíl vody a svalů v těle. To ale není vše, dokáže toho mnohem více. Nevěříte? Přesvědčte se sami v naší recenzi.

Téma zdravého životního stylu na nás v dnešní době útočí z každé strany. Aktivním sportovcům i věčným začátečníkům cestu za zdravým životním stylem zkomplikovala pandemie koronaviru. Nyní, když se svět vrací do normálu, toho mnozí využili a začali znovu. Rozhodně není od věci si pořídit i nějaké chytré pomocníky. Mezi ně patří i chytrá váha Beurer BF 950.

Za zapůjčení váhy Beurer BF 950 děkujeme společnosti Electro World, provozující internetový obchod ElectroWorld.cz, kde si váhu můžete i zakoupit.
Beurer BF 950

Technické parametry váhy Beurer BF 950

Rozměry 32 × 32 × 2,4 cm
Hmotnost 2,1 kg
Nosnost 180 kg
Typ váhy Inteligentní diagnostická (S funkcemi)
Způsob měření Bioelektrická impedanční analýza
Konektivita Bluetooth
Kompatibilní OS iOS, Android
Počet indexů 8
Měřené indexy Hmotnost, BMI, tělesný tuk, tělesná voda, svalová hmota, kostní hmota, BMR, AMR
Ovládání Skrze mobilní aplikaci, tlačítky na váze
Kompatibilní baterie AAA
Barva Černá, bílá
Cena 2 599 Kč

Obsah balení: základ postačí

Základní obsah balení vám postačí k okamžitému použití po vybalení. Kromě samotné váhy zde naleznete obsáhlý návod k použití v několika jazycích, včetně českého. Dále speciální nožičky, které umožní přesné vážení na koberci, a samozřejmě 4 baterie 1,5 V typu AAA. Do začátku je tedy v balení vše podstatné.

Beurer BF 950

Konstrukční zpracování: černý krasavec

Váhu můžete umístit nejen do koupelny. Její elegantní zaoblený design s rozměry 32 × 32 × 2,4 cm se hodí do každé místnosti. Na výběr máte ze dvou barevných variant – černé a bílé. V tomto případě jsme dali přednost černé, která je velmi elegantní a skvěle zapadne i do moderního interiéru.

Černá barva je velmi elegantní a zapadne i do moderního interiéru.

Unikátní sendvičovou konstrukci podtrhává tvrzené sklo, ve kterém je zapuštěný displej. Nad displejem si můžeme všimnout tří nenápadných kapacitních tlačítek, která slouží k ovládání váhy bez aplikace. Za povšimnutí stojí i logo uprostřed váhy. Když ji otočíme, uvidíme 4 nožičky a slot na AAA baterie, který je pohodlně přístupný bez použití nářadí. Na spodní straně se také nachází tlačítko pro resetování váhy.

Výrobce doporučuje váhu uvést do provozu pomocí aplikace. Alternativně lze použít i kapacitní tlačítka, kterými můžete provést základní nastavení přímo na váze. Po zapnutí vás váha vyzve, abyste použili k nastavení aplikaci. Pokud se rozhodnete pro nastavení přímo na váze, stiskněte tlačítko SET. Nejdříve nastavíte datum, číslice vybíráte pomocí šipek, které jsou umístěné vedle nápisu SET. K přepínání mezi dalším nastavením slouží právě toto tlačítko.

Líbilo se nám
  • elegantní černá barva
  • líbivý design
  • rozumné rozměry i hmotnost
  • kvalitní provedení

Aplikace: pravá ruka

Beurer BF 950 není obyčejná váha, její přidanou hodnotou je aplikace HealthManager pro všechny chytré produkty Beuer. Je dostupná zdarma pro iOS (verze 8.0 a vyšší) a Android (verze 4.4 a vyšší). Váha komunikuje s telefonem prostřednictvím Bluetooth, ale nemusíte se bát, přenesení dat je velmi rychlé. Spárování je také velmi jednoduché, po vytvoření účtu v aplikaci a vybrání správného výrobku stačí si vytvořit účet a zvážit se. Celá aplikace je v českém jazyce a velkou výhodou je, že si váha dokáže zapamatovat až 8 uživatelů, takže ji může používat celá rodina.

Váha si dokáže zapamatovat až 8 uživatelů.

Beurer BF 950 pracuje na principu bioelektrické impedanční analýzy (BIA). Díky tomu dokáže zjistit přesnou stavbu těla. Po zvážení vám aplikace zobrazí podíl tuku, vody a svalů. Tyto údaje jsou důležité nejen pro ty, kteří se snaží hubnout, ale i pro všechny, kteří se snaží budovat svalovou hmotu. K tomu neodmyslitelně patří také nastavení vysněné váhy. Aplikace vám pak bude v jednoduchém grafu zobrazovat váš posun. Pokud vlastníte iPhone, můžete HealthManager propojit s aplikací Zdraví a údaje sdílet.

Beurer BF 950 vám díky hmotnosti, věku a výšce vypočítá BMI. Aplikace také prozradí, jaký máte podíl kostní hmoty, bazální metabolismus v kcal (BMR) a aktivní metabolismus v kcal (AMR).

Je vhodná i pro těhotné ženy.

Váha je navíc vhodná i pro těhotné ženy. Pokud si v aplikaci zvolíte těhotenský režim, bude ukazovat pouze vaši hmotnost bez použití BIA. Beurer BF 950 dokáže pomocí funkce TARA zvážit i novorozené děti. Stačí, když v aplikaci dítěti založíte vlastní uživatelský profil.

Pro vaši představu vám aplikace ukáže následující hodnoty:

  • Body mass index, BMI (index tělesné hmotnosti) – BMI je číslo, které se používá k posouzení tělesné hmotnosti.
  • Podíl tělesného tuku – Podíl tělesného tuku u mužů představuje okolo 10 až 20 %, u žen je podíl tuku v těle zhruba 18 až 28 %. S věkem podíl tělesného tuku stoupá.
  • Podíl vody v těle – Podíl vody v těle v % se odvíjí od podílu tuku v těle.
  • Podíl svalové hmoty – Při měření podílu svalů v těle se měří hmotnost kosterních svalů, nezahrnují se ale svaly orgánů.
  • Hmotnost kostí – Kostní hmota v průběhu dospívání roste a mezi 30 a 40 rokem dosahuje svého maxima. Ovlivnění kostní hmoty je téměř nemožné.
  • Bazální metabolismus (BMR) – BMR je množství energie, kterou tělo potřebuje při naprostém klidu pro udržení svých základních funkcí.
  • Aktivní metabolismus (AMR) – AMR je množství energie, kterou tělo spotřebuje v aktivním stavu za jeden den.
Líbilo se nám
  • aplikace je v češtině
  • dostupná zdarma pro iOS i Android
  • podrobné výsledky
  • rozezná až 8 uživatelů
  • těhotenský režim
Nelíbilo se nám
  • údaje jsou pouze orientační
Beurer BF 950

Zhodnocení: milé překvapení

Setkání s chytrou váhou bylo moje první a mohu říct, že jsem byla mile překvapená. Za poslední rok se snažím na postavě pracovat a díky Beurer BF 950 jsem konečně měla detailnější přehled o stavbě těla. Samozřejmě musíme brát tyto údaje s rezervou, protože nám nemohou úplně nahradit měření funkcí u specialisty. I tak bude vaším pomocníkem na cestě k vysněné postavě. Za cenu 2 599 Kč svoji práci váha odvedla bez výtek.

Foto: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Klady
  • těhotenský režim
  • rozezná až 8 uživatelů
  • kvalitní provedení
  • elegantní černá barva
Zápory
  • údaje jsou pouze orientační
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze