Beurer SE80 Sleep Expert
test

Beurer SE80 Sleep Expert

Cesta ke kvalitnějšímu spánku

Spánek je důležitou součástí našeho života a jeho kvalita ovlivňuje téměř vše, na co si vzpomeneme. Základní údaje o něm nám naměří i chytré hodinky, ale pokud nejste jejich majitelem, existuje jiné, dokonce spolehlivější řešení. Jak si vedl v našem testu spánkový senzor od značky Beurer, který měří spánek a srdeční i dechovou frekvenci? To se dozvíte v dnešní recenzi.

Spánkový senzor Beurer SE80 Sleep Expert je určen pro měření, vyhodnocování a vylepšení osobních spacích návyků. Kromě spánku ale měří také srdeční a dechovou frekvenci nebo pohyb. Jde o skvělý doplněk chytré domácnosti, který bude mít pod kontrolou vaše zdraví a pomůže vám zlepšit kvalitu vašeho spánku.

Beurer SE80 Sleep Expert
Za zapůjčení spánkového senzoru Beurer SE80 Sleep Expert děkujeme společnosti Electro World, provozující internetový obchod ElectroWorld.cz, kde si senzor můžete i zakoupit.

Technické parametry senzoru Beurer SE80 Sleep Expert

Rozměry 170 × 10 mm
Hmotnost 234 g
Připojovací zdířka Mikro USB konektor
Ochranná třída síťového adaptéru dvojitá izolační ochrana
Materiál polykarbonát
Povolená hmotnost uživatele 300 kg
Přenos dat Bluetooth
Cena cca 5 399 Kč

Obsah balení: nic nechybí

V papírové krabici najdeme vše potřebné. Prodejní balení obsahuje bezkontaktní snímač spánku, síťový adaptér a papírové manuály, které jednoduše vysvětlují vše, s čím byste si eventuálně nevěděli rady.

Líbilo se nám
  • kompletní balení

Konstrukční zpracování: skladnější už být nemůže

Kulatý spánkový senzor je malý, tenký a skladný. Jeho přední straně vládne lesklá senzorická deska v bílé barvě. Na té se rychle usazuje prach společně s jinými nečistotami, které jsou jasně viditelné. To je sice nepraktické, ale ne až tak problematické, protože senzor je stejně neustále ukrytý a přece víte, co se říká. Co oči nevidí, to srdce nebolí. Plastová konstrukce je totiž vyrobena tak, aby se senzor bez potíží vešel pod jakoukoliv matraci. Nemusíte se bát, rozhodně ho neucítíte.

Kromě dominantní senzorické desky s logem najdeme na přední straně i dvě kontrolní diody: zelenou a modrou. Zelená, která se nachází na levé straně, světlem upozorní na to, že je přístroj připojen do elektrické sítě, modrá signalizuje připojení Bluetooth. Posledním důležitým komponentem senzoru je přípojka pro adaptér, kterou výrobce umístil na boční stranu přístroje přímo pod diody.

Líbilo se nám
  • velikost
  • pevná konstrukce
Nelíbilo se nám
  • nepraktický povrch

Funkce a použití: stačí vám aplikace

Jak už jsem výše zmínila, Beurer SE80 Sleep Expert je bezkontaktní senzor, a tak je potřeba přístroj umístit pod postelovou matraci. Tam zaznamenává naši srdeční a dechovou frekvenci společně s pohybovou aktivitou během spánku. Z těchto údajů poté „vyčte“, v jaké spánkové fázi se v určitou dobu nacházíme. Mimo toho jsou vyhodnocená data použita ke zhotovení tzv. „spánkového skóre“, které nás každodenně informuje o kvalitě nočního spánku.

Data o spánku najdete v aplikaci Beurer SleepExpert.

Všechny informace jsou podrobně zobrazené v aplikaci Beurer SleepExpert, která je bezplatně k dispozici jak v App Store, tak v Google Play. Její výhodou je schopnost transformace dat do grafické podoby, díky které můžeme jednoduše porovnávat prospané noci mezi sebou. Na naši spánkovou aktivitu nebo vyhodnocené údaje se můžeme podívat v rámci dne, týdne nebo měsíce. Třešničkou na dortu je funkce Fresh Wake, která nás jemně probudí díky správnému rozpoznání spánkové fáze, a deník, ve kterém mohou být zohledněny různé faktory ovlivňující spánek. Mezi ty můžeme zařadit třeba alkohol, počet káv, míru stresu nebo sportovní aktivitu.

Prostředí aplikace Beurer SleepExpert

Nastavení senzoru je jednoduché. Potřebujeme k němu samotný senzor a chytrý telefon se staženou aplikací, zapnutým Bluetooth a připojením k internetu. Po zaregistrování aplikace pomocí přesných kroků poradí, jak přístroj nastavit a kam ho posléze uložit. Nechybí v ní ani tutoriál, díky kterému se seznámíme s prostředím aplikace a zjistíme jaké funkce nabízí. Až spojíme síťový adaptér se senzorem spánku, zasuneme kulaté zařízení pod matraci ve výši ramen. Je potřeba dbát na to, aby byl Sleep Expert umístěn v minimální vzdálenosti 15 cm od kraje postele.

Líbilo se nám
  • měření srdeční i dechové frekvence
  • jednoduché používání
  • vyhodnocení spánkového skóre
  • přehledná grafická podoba dat
  • funkce Fresh Wake

Dojmy a zhodnocení: investice do zdraví

Jak jistě víte, nic nemůže být perfektní, a to platí i v případě testovaného senzoru značky Beurer, protože jsem zaznamenala, že se místy ve svých měřeních a výpočtech plete. Ale to jen v případě pohybu – senzor totiž měří, kolikrát jsme se zvedli z postele, což občas nevyhodnotil úplně přesně. Mimo toho jsem byla s výsledky velmi spokojená.

Beurer SE80 Sleep Expert

Funkce Fresh Wake byla příjemnou změnou oproti klasickému budíku a probudila jsem se díky ní vždy odpočatá. Užívala jsem si také zápisy v deníku spánku, díky kterému jsem si zrekapitolovala den a zamyslela jsem se nad svými aktivitami.

Obecně vám mohu bezkontaktní senzor Beurer SE80 Sleep Expert jedině doporučit. Práce s ním mě bavila a data, která mi poskytl, pro mě byla velmi přínosná. Cítila jsem se motivovaná spát déle, měla jsem více energie a lepší náladu.

Za zapůjčení spánkového senzoru Beurer SE80 Sleep Expert děkujeme společnosti Electro World, provozující internetový obchod ElectroWorld.cz, kde si senzor můžete i zakoupit.

Foto: Dimitra Papadopoulu, fZone.cz

Klady
  • funkce Fresh Wake
  • pevná konstrukce
  • přehledná a podrobná aplikace
  • jednoduché používání
  • měření srdeční i dechové frekvence
Zápory
  • nepraktický povrch plochy senzoru
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze