JBL Xtreme 3
test

JBL Xtreme 3

Nenechá se umlčet

Bezdrátových reproduktorů nám v poslední době redakcí prošlo spoustu. Občas ale máme možnost vyzkoušet takový, který nám uvízne v paměti. A to se stalo právě s JBL Xtreme 3.

JBL Xtreme 3 nejde jen tak přehlédnout. Nejenže disponuje zvukem JBL ProSound, ale také zaujme originálním designem. Hraje opravdu tak dobře, jak uvádí výrobce? To se dočtete v naší recenzi.

Za zapůjčení reproduktoru JBL Extreme 3 děkujeme společnosti ElectroWorld, provozující internetový obchod ElectroWorld.cz, kde si jej můžete i zakoupit.

Technické parametry JBL Xtreme 3

Rozměry 30 × 13,6 × 13,4 cm
Hmotnost 2 kg
Bezdrátová konektivita Bluetooth 5.1
Výdrž 15 hodin
Doba nabíjení 2,5 hodin
Zvýšená odolnost IP67
Cena 7 990 Kč

Obsah balení: nic nechybí

Ve větší krabici najdete kromě samotného reproduktoru manuály v několika jazycích. Dále napájecí kabel USB-C s klasickou koncovkou. Reproduktor má primárně sloužit jako parťák na různých cestách a akcích. Proto je v balení také praktický popruh, na kterém najdete otvírák na láhve.

JBL EXTREME 3
Líbilo se nám
  • popruh s otvírákem na lahve

Konstrukční zpracování: je to krasavec

Hned po vybalení mě JBL Xtreme 3 zaujal designem. Válcovité tělo je masivní, reproduktory chrání gumové výstupy a tlačítka jsou stylově zapuštěná do textilní ochrany reproduktorů. Je vysoký 13, 6 cm a široký 30 cm. Hmotnost 2 kg už je při nošení trochu znát, ale díky praktickému popruhu ho budete chtít brát všude s sebou. Pojďme se na něj ale podívat víc zblízka.

Na horní straně má již zmíněná tlačítka na ovládání, mezi která patří už klasicky tlačítko pro zapnutí/vypnutí a Bluetooth připojení. Dále zde máme tlačítka ovládání hlasitosti, přepínání písniček a navíc je zde i tlačítko na připojení dalšího reproduktoru JBL Xtreme 3. Na první pohled se může zdát, že tlačítka nepůjdou snadno mačkat. V tom jsem se ale zmýlila, stisk tlačítek je naprosto bez problémů. Na každé straně je pak oko pro popruhy.

JBL EXTREME 3

Na přední straně vidíme zapuštěné logo JBL, které vypadá velmi stylově. Pod ním je ukazatel baterie. Na zadní straně se pod vodotěsnou záklopkou ukrývá USB-A, USB-C a 3,5mm jack. Na bocích jsou gumové chrániče pasivních zářičů. Na spodní stranu výrobce umístil gumové zarážky, na kterých reproduktor stojí. JBL Xtreme 3 má certifikaci IP67, takže mu nevadí voda ani prach.

Líbilo se nám
  • certifikace IP67
  • líbivý design
  • jednoduché ovládání
Nelíbilo se nám
  • vyšší hmotnost

Konektivita a baterie: rychlé a snadné

JBL můžete připojit pomocí Bluetooth 5.1. Párování je otázkou pár vteřin. Je velmi rychlé a jednoduché. Po zapnutí reproduktoru stačí zmáčknout tlačítko s ikonkou Bluetooth a hned můžete začít poslouchat.

Hlasitost lze ovládat na reproduktoru, ale i z připojeného zařízení. Co nás trochu zklamalo, je, že písníčky lze přepínat pouze na připojeném zařízení. Co se nám ale naopak hodně libí, to je výdrž baterie. Výrobce uvádí až 15 hodin přehrávání hudby v závislosti na hlasitosti a audio obsahu. S tím můžeme souhlasit. Pokud budete reproduktor používat pouze doma, kde se uskromníte s hlasitostí, reproduktor vydrží hrát i dvakrát déle. Nesmíme zapomenout ani na nabíjení, která trvá pouhé 2,5 hodiny. Reproduktor nemá vstup pro microSD kartu ani mikrofon pro hovory.

Líbilo se nám
  • rychlé spárování
  • dlouhá výdrž baterie
Nelíbilo se nám
  • písničky nejde přepínat na reproduktoru
  • chybí reproduktor pro hovory
  • nemá slot na paměťové karty

Zvuk a funkce: naprostá spokojenost

JBL Xtreme 3 budete chtít brát všude s sebou a nikdo ho nepřeslechne. Pod textilní ochranou se ukrývá dvojice 2,75" wooferů (RMS výkon 2× 25 W) a dvojice 20 mm tweeterů (RMS výkon 2× 25 W). Frekvenční odezva je od 53,5 Hz do 20 kHz. I poslech mluveného slova byl čistý a srozumitelný. Efekt prostorového zvuku se může malinko lišit podle akustiky v místnosti, ale pokud nemáte reproduktor zrovna na klíně nebo puštěný na maximální hlasitost, čeká vás skvělý prostorový efekt. Maximální hlasitost je velmi vysoká. Díky tomu byl reproduktor slyšet i venku v davu lidí. Basy nejsou nijak přehnané. Ať už si pustíte jakýkoli hudební žánr, dopřejete si kvalitní zvuk. Poslechu opravdu nemáme co vytknout.

JBL EXTREME 3

Aby zvuku nebylo málo, JBL Xtreme 3 disponuje funkcí PartyBoost, která vám umožní spárovat dva reproduktory dohromady. A jestli vám ani to nestačí, můžete propojit i několik různých reproduktorů kompatibilních s funkcí JBL PartyBoost. Co se nám velmi líbí, je fakt, že si z reproduktoru můžete udělat powerbanku, kdy můžete nabíjet telefon či tablet, aniž byste museli přerušit přehrávání hudby.

Líbilo se nám
  • funkce PartyBoost
  • vysoká kvalita zvuku
  • dobrý prostorový efekt
  • vysoká maximální hlasitost
  • vestavěná powerbanka

Aplikace: něco navíc

JBL má ke svým zařízením i aplikaci JBL Portable, která vám ukáže pouze pár základních informací. JBL Portable si můžete zdarma stáhnout pro Android i iOS. Po otevření aplikace pouze zvolíte konkrétní produkt, v našem případě JBL Xtreme 3, a pár vteřin počkáte, než se aplikace s reproduktorem spáruje.

Prostředí aplikace JBL Portable

Poté se v horní části obrazovky ukáže název reproduktoru, který si můžete přejmenovat podle sebe. Dále malý obrázek JBL Xtreme 3 a stav baterie. K dispozici je i návod k použití, možnost zapnutí/vypnutí tónu zpětné vazby a jako poslední tlačítko pro párování dalšího reproduktoru.

Uprostřed obrazovky pak najdete ekvalizér, díky kterému si můžete na reproduktoru zesilovat/zeslabovat basy, středy a výšky. Kvůli této funkci doporučujeme si aplikaci stáhnout.

Líbilo se nám
  • snadné párování
  • ekvalizér

Zhodnocení: JBL umí dělat kvalitu

To, že JBL umí vyrobit kvalitní reproduktory, všichni víme. My se o tom ale chtěli přesvědčit na vlastní kůži. A rozhodně nelitujeme. Domácí party zvládl na jedničku. Vyrazili jsme s ním i ven. Díky dlouhému popruhu se dá nosit jako kabelka. Nezapomeňte ale, že kvůli jeho hmotnosti si také jako s kabelkou budete připadat. Tento nedostatek ale kompenzuje dokonalý zvuk.

JBL EXTREME 3

Pokud sháníte reproduktor a nemůžete se rozhodnout, už nemusíte váhat. Přemluvit by vás měla dlouhá výdrž a jedinečný design. Za 7 990 Kč opravdu stojí.

Foto: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Klady
  • vestavěná powerbanka
  • vysoká kvalita zvuku
  • funkce PartyBoost
  • dlouhá výdrž baterie
  • certifikace IP67
Zápory
  • písničky nejde přepínat na reproduktoru
  • vyšší hmotnost
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze