Philips 9002
test

Philips 9002

OLED televize, kterou si zamilujete
3

Chcete televizor s krásným designem, OLED panelem, špičkovým obrazem a navíc s návykovým zadním barevným podsvětlením Ambilight? Philips 55POS9002 je jedním takovým a my jsme ho pro vás otestovali. Má 55palcovou úhlopříčku a vyjde vás na 50 tisíc. Stojí za to?

Televizory Philips jsou kvalitní stálicí na trhu. Kromě stylového designu, za který si často odnáší nejen ocenění Red Dot, a velmi kvalitního obrazu se od konkurence vždy odlišovaly návykovým zadním barevným podsvětlením Ambilight. Philips relativně nedávno naskočil na stále oblíbenější vlnu OLED panelů s úžasnými barvami a dokonalou černou. Televize vyšších tříd už tradičně pohání platforma Android TV. A Philips 9002 kombinuje vše dohromady. Povedlo se to? Rovnou říkáme, že ano. Ostatně tato televize si od EISA odnesla cenu za nejlepší koupi v kategorii OLED televizí pro roky 2017 až 2018. Ale jak moc se povedla, to se dočtete dál.

Technické parametry Philips OLED 9002

Rozměry 123 × 71,5 × 4,75 cm
Hmotnost bez stojanu 16,81 kg
Hmotnost se stojanem 17,21 kg
Hmotnost celého balení 22,93 kg
Úhlopříčka displeje 54,6 palců (139 cm)
Typ panelu OLED
Rozlišení displeje 3 840 × 2 160 pixelů
HDR HDR 10 / HDR Perfect
Zvuk 30 W, technologie Triple Rink, zvuk DTS-HD
Operační systém Android TV 7 Nougat
Hlasové vyhledávání ano, zabudovaný Google Asistent
EPG ano, na 8 dnů
Internetový prohlížeč předinstalovaná Opera
Obchod s aplikacemi Google Play for Android TV
Počet tunerů (pozemní)
Počet tunerů (satelitní)
Příjem signálů DVB-T/T2/T2-HD/C/S/S2
Wi-Fi 802.11b/g/n/ac – 2×2
Bluetooth 4.0 s BLE
HDMI
Ethernet
USB 1× USB 2.0, 1× USB 3.0
Záznam na externí úložiště ano
Výstup na sluchátka ano
Cena od 50 000 Kč s DPH

Konstrukční zpracování: supertenký elegán

Design televizí Philips umí a zejména vyšší řady patřily vždy k elegantním kouskům. A platí to i zde, navíc je vše umocněno extrémní tenkostí díky OLED panelu. V horní části je televize pouze zhruba dva milimetry tenká, ze zadní strany pak s kovovým designem. Plastový modul s porty pak samozřejmě celkovou tloušťku zvětší, 4,75 cm je ale stále velmi pěkná hodnota. Při pověšení na zeď tak televize nebude zbytečně vystupovat od stěny. Využít lze pak držák VESA s roztečí 300 × 300 mm.

Design televizí Philips umí a platí to i zde.

Úžasně vypadá televize i zepředu, a to díky ultratenkému rámečku, který má pouze 3 milimetry. Philips nevymýšlel žádné zbytečné kreace co se stojánku týče a pokud si budete chtít postavit televizi na nábytek, potěší jednoduchý elegantní podstavec z broušeného kovu. Ten si musíte sami přimontovat, za minutku je ale hotovo. Podstavec je několika šrouby namontován pevně, televizí tedy nelze nijak otáčet. Jeho nohy pak sahají i poměrně hluboko za televizi, kterou tak nelze „přišoupnout“ úplně ke stěně. Jde ale o záměr, máme tu totiž Ambilight, který tak lépe využije svůj potenciál.

Design se skutečně povedl, je elegantní a minimalistický

Potěší i malé detaily, třeba svítící logo výrobce v přední části, jehož jas lze regulovat a samozřejmě i snížit na nulu. Celkově působí Philips 9002 opravdu luxusně a oko potěší v každém interiéru. 9002ka má úhlopříčku 55 palců (tedy 139 centimetrů). Pokud se vám ale její design líbí, v letošním roce bude Philips nabízet i model 873 s 65 palci, který je však designově i funkčně totožný.

Líbilo se nám
  • krásný design s tenkým panelem i rámečky
  • kvalitní kovový podstavec z broušeného kovu
  • malá hloubka, televize vypadá skvěle na zdi
Nelíbilo se nám
  • nelze při postavení na nábytek přišoupnout blízko ke zdi

Konektivita: TOP parametry

Philips 9002 představuje z pohledu technologií to nejlepší, co Philips dokáže. Tedy abychom byli přesní, co dokáže společnost TP Vision, která televizory vyrábí a disponuje licencí pro používání značky Philips. U chytré televize je pochopitelně základ připojení k internetu. Nechybí tu tedy LAN konektor a samozřejmě Wi-Fi ve standardu 802.11a/b/g/n/ac. Samozřejmostí je pak Bluetooth ve standardu 4.0 včetně podpory low energy profilu, a to pro případný přenos souborů či párování příslušenství. Podporovány ale nejsou Bluetooth subwoofery ani reproduktory.

Televizor má pak konektory zboku i zespodu zadního modulu. Nechybí celkem čtyři HDMI s HDCP 2.2 a jedno USB 2.0 a jedno USB 3.0. Samozřejmostí je také digitální optický výstup pro zvuk a CI/CI+ slot. Aby byl výčet kompletní, musí být samozřejmě přítomen klasický 3,5mm jack výstup. Po připojení externího harddisku zvládne televizor také nahrávat vysílané pořady, z připojeného disku pak umí Philips také přehrávat hudbu, obrázky nebo videa, a to i včetně titulků, u kterých se korektně zobrazují i české znaky.

Dálkový ovladač: ze dvou stran a s Google Asistentem

Philips se v případě dálkového ovládání drží osvědčené klasiky. Nečekejte žádné magické ukazovátko, máme zde běžnou „tatranku“ s mnoha tlačítky. Trochu zamrzí, že i přes vysokou cenovku televizoru je ovladač pouze plastový, i když s imitací broušeného kovu na povrchu. Tlačítka ale musím zhodnotit pozitivně. Jsou velká a i přes jejich měkčí pryž se dobře tisknou a rozložení je logické. Potěší velké tlačítko pro zapnutí Netflixu, naopak zamrzí nepřítomnost nějakých programovatelných tlačítek pro vybrané funkce. Chybí také jakékoliv podsvícení.

Ovladač je infračervený, musíte jej tedy vždy namířit přímo na televizi. Má však i Bluetooth funkcionalitu. Při prvním zapnutí televize ho s ní spárujete a poté můžete využívat QWERTY klávesnici na zadní straně pro zadávání textu. Ta dokáže hodně pomoci třeba při vyhledávání, škoda jen nepříliš pohodlného a hodně malého kurzorového kříže na ní. QWERTY klávesnice ale nefunguje všude, v některých aplikacích s ní v textových polích nelze psát vůbec, někde jsou s tím problémy.

Dálkový ovladač má QWERTY klávesnici i mikrofon pro hlasové ovládání Google Asistenta

Užitečnou zajímavostí je pak integrovaný mikrofon. Stačí stisknout tlačítko a díky Google Asistentovi můžete rychle vyhledávat věci hlasem. Zeptáte se na počasí, vyhledáte informace na Googlu a užitečné je například i vyhledávání jmen herců, filmů nebo skladeb. Televize vždy inteligentně graficky zobrazí výsledky vyhledávání. Třeba se zeptáte na sci-fi filmy s Mattem Damonem a televize vyhledá Marťana, ukáže profil filmu a rovnou nabídne zhlédnutí traileru na YouTube nebo přehrání filmu na Google Play Movies. Vyhledávání je bohužel navázáno jen na Google služby, takže hlasem třeba nespustíte přehrávání konkrétního filmu na Netflixu nebo hudby na Spotify. Vypisují se výsledky pouze z Google služeb včetně YouTube, nebo pak z Red Bull TV. Pokud ale do některé aplikace vstoupíte, někdy funguje hlasové vyhledávání přímo v ní – například právě ve Spotify (v Netflixu ale zase ne).

Díky vestavěnému mikrofonu stisknete tlačítko a hlasově vyhledáváte.

Já hlasové vyhledávání na televizi používám nejčastěji na počasí, kontextové dotazy o filmech a hercích, pro vyhledávání YouTube videí nebo kontextové dotazy na Googlu typu „Jaké je hlavní město Pobřeží slonoviny?“ a podobně. Velkým mínusem pro mnohé uživatele bude fakt, že Google Asistent (zatím) nerozumí česky a všechny povely na něj musíte chrlit v angličtině či jiném podporovaném jazyku. Já s tím problém nemám, řada uživatelů ale toto od hlasového ovládání určitě odradí.

Líbilo se nám
  • pohodlné tisknutí tlačítek
  • dedikované Netflix tlačítko
  • hlasové vyhledávání díky mikrofonu přímo v ovladači
Nelíbilo se nám
  • QWERTY klávesnice v některých aplikacích nefunguje
  • Google Asistent není v češtině
  • chybí programovatelná tlačítka na ovladači

Obraz: špička bez debat

Philips 9002 disponuje úhlopříčkou 55 palců, respektive 139 centimetrů. Jedná se tedy spíše o větší televizi, kde rozhodně nepřekvapí nasazení 4K rozlišení. 9002 je jedna z prvních televizí Philipsu s OLED panelem, který ale pro TP Vision dodává LG. Stejný panel tak najdeme v některých jiných televizích konkurence, třeba u Sony nebo samozřejmě LG. OLED znamená skutečně reálné podání černé. Ta je absolutní, protože při reprodukci černé se daný pixel jednoduše vypne. Nejen tmavé filmové scény tak vypadají úžasně, zvláště v kombinaci se světlými konturami, které díky OLED technologii doslova září z černoty. Kontrast je tak samozřejmě špičkový. Barvy jsou syté a jasné tak, jak to umí jen OLED. Pokud by se vám to zdálo přeci jen moc, televize nabízí mnoho nastavení, kde se dají barvy utlumit. Já osobně jsem ale nechal vše ve výchozím nastavení.

Philips 9002

Panel má nijak ohromující svítivost zhruba 720 cd/m2, v HDR režimu je ale více než dostatečná. V kombinaci s lesklou povrchovou úpravou to však znamená, že televizi mnohem více svědčí sledování za přítmí či úplné tmy. Rozhodně to ale neznamená, že byste se na nic přes den nepodívali. Díky automatické regulaci je jas dostatečný, jen si prostě barevné podání a vlastnosti OLEDu přes den tolik neužijete.

Nechybí podpora HDR, televize vždy na přítomnost HDR signálu (třeba při sledování vybraných titulů na Netflixu) upozorní. Zatímco OLED panel je stejný jako u mnoha konkurentů, zpracování obrazu je jiné. Díky procesoru P5 patří ve zpracování obrazu Philips ke špičce, a to zejména v disciplínách odstraňování šumu z méně kvalitního obrazu a hlavně ve vyhlazování pohybu. I ve velmi složitých scénách se „švenky“ má P5 dostatek výpočetního výkonu na to, aby bylo vše plynulé a bez záškubů. Velmi dobře si televize vede i v disciplíně upscalingu, tedy převádění obrazu s nižším rozlišením na to vyšší. Samozřejmě největšího zážitku si dopřejete, pokud do televize pustíte kvalitní nativní 4K obsah, ideálně ještě v HDR. To si pak vychutnáte kvality obrazu naplno.

Philips potěší i v relativně rychlé odezvě oproti konkurenci, a to kolem 40 milisekund v herním módu. Herní monitor to samozřejmě není, běžní hráči s Xboxem nebo PlayStationem mít ale problém nebudou. Celkově musím obrazovou kvalitu opravdu pochválit. Philips z OLED panelu LG vymáčkl díky P5 enginu skutečně to nejlepší a obraz uspokojí i náročnější uživatele.

Líbilo se nám
  • perfektní černá
  • výkonný procesor P5
  • příkladná ostrost
  • podpora HDR10
Nelíbilo se nám
  • velmi lesklý povrch zhoršuje viditelnost přes den

Zvuk: sešup oproti loňsku

Supertenká televize bez soundbaru – asi tušíte, že se zvukem to nebude nijak valné. A je tomu bohužel tak. Oproti předchozímu modelu 901 se Philips rozhodl vynechat soundbar a spolehnout se pouze na subwoofer v zadní části s doplňkovými výškovými a středovými reproduktory.

Philips 9002
Subwoofer se snaží, zvuk je ale nevýrazný, a tak je připojení externích reproduktorů nutností

Subwoofer se sice chlubí technologií Philips Triple Ring, basů ale moc neprodukuje. Ve finále tu tak máme zvuk, který se hodí na sledování telenovel nebo televizních zpráv, avšak pro vychutnání zvukově bohatých filmů nebo hudby určitě doporučujeme televizi připojit k externímu soundsystému. Bez něj se rozhodně nedočkáte basů a už vůbec ne dunivých.

Líbilo se nám
  • čistý zvuk
Nelíbilo se nám
  • slabé basy

Ambilight: kouzlo Philipsu

Televize Philips mají už dlouho jednu unikátní funkci, která se, díky bohu, drží. Jmenuje se Ambilight a jde o barevné osvětlování stěny za ní, které rozšiřuje obraz. Kdo nikdy televizi s Ambilightem neměl, může se mu to zdát jako zbytečnost. Kdo naopak jednou Ambilight zkusí, sledování jakékoliv jiné televize bez něj mu bude připadat neúplné, malé, prázdné.

V případě Philipsu 9002 zde najdeme Ambilight třetí generace, který svítí 56 diodami do stran a nahoru. Osvětlení se dynamicky přizpůsobuje obrazu na televizi a sami si můžete zvolit sílu podsvětlení a rychlost změn. Samozřejmě ho lze i vypnout, ale to by byla velká škoda. Ambilight totiž nejen rozšiřuje krásně obraz, takže při sledování scény na moři se ve vašem obývacím pokoji rozprostře krásné modré světlo, ale zároveň i ulevuje očím – je stará známá pravda, že se za obrazovkou jakéhokoliv monitoru doporučuje mít slabé osvětlení.

Ambilight je velmi povedeným a užitečným tahákem televizí Philips

Ambilight může reagovat nejen na obraz, ale i na zvuk, což se hodí například pří poslechu hudby. Ambilight si můžete zapnout i tehdy, když je televize vypnutá, a navodit tak vybranou barvou relaxační atmosféru. Televizi si můžete dokonce propojit se svými chytrými světly Philips Hue a Ambilight rozšířit i na ně. Funkci podrobně testujeme a na dojmy se můžete těšit v některém z našich dalších článků. Mohu však již říct, že to funguje na jedničku a efekt je překvapivě působivý i praktický zároveň.

Líbilo se nám
  • rozšíření obrazu díky Ambilight
  • šetření očí
  • velmi rychlé reakce a široké možnosti nastavení

Uživatelské prostředí: Android TV boduje

Philips 9002 pohání oblíbená platforma Android TV: při uvedení televize ve verzi 6.0, po updatu už ve verzi 7.0. Pokud vlastníte telefon nebo tablet s Androidem, je nastavení televize otázkou pár klepnutí na jejich displej, v opačném případě je nutné vzít si na pomoc ovladač. V úvodním průvodci vás čeká nastavení bezdrátové sítě, přenesení vašeho Google účtu a samozřejmě nastavení televizních kanálů. Ty se bohužel nezálohují do Google účtu a pokud přecházíte z předchozí televize, musíte si je nastavit znovu. Naštěstí ale Philips dovoluje v menu zálohování oblíbených programů na flashku a jejich následné stažení na jiné televizi.

U Philipsu, jako u jednoho z mála výrobců, naběhne televize do hlavní domovské obrazovky Androidu a nikoliv na první televizní program. To ale v dnešní době dává smysl, neb mnoho lidí používá televizi jako velkou obrazovku a multimediální hub častěji než jen na sledování televize. Hlavní obrazovce vládne úplně nahoře doporučovaný obsah, kde se střídají Google Play filmy, YouTube videa, playlisty Spotify a videa z Twitteru nebo Facebooku – prostě to, co si Google myslí, že by Vás mohlo zajímat. Občas se trefí, často jsem ale obsah ignoroval. Pod tím najdeme vybrané aplikace od Philipsu, které bohužel většinou nejdou přesunout nebo vypnout. Pod nimi se užitečně skládají poslední používané aplikace z Google Play, i ty určené přímo pro televize Philips.

Takto vypadá Android TV u Philipsu

Úplně dole pak najdeme zkratky do nastavení, k nápovědě a jiným důležitým funkcím. Prostředí Androidu je v tomto ohledu přehledné, intuitivní a i poměrně rychlé, i když zde bychom určitě přivítali ještě rychlejší odezvy a vyšší rychlost. Občas se také stane, že se televize zapřemýšlí a na nějaký úkon čekáte několik vteřin. Po aktualizaci na poslední verzi softwaru se mi také dvakrát stalo, že byly celkově reakce televize extrémně pomalé a vše vyřešil až restart.

Nastavení televizoru si nechal Philips ve svojí režii a nevyužil Android menu. Veškerá nastavení obrazu, kanálů a dalších věcí tak najdete v přehledném složkovém nastavení. Ještě jednou musím zmínit integraci Google Asistenta, možnost ovládat řadu funkcí a spouštět řadu multimédií pouze hlasem. Pokud umíte některý z podporovaných jazyků a zvyknete si na to, už nebudete chtít jinak.

Líbilo se nám
  • široké možnosti Android TV
  • integrace YouTube, Google Play a dalších
  • přehledné prostředí
Nelíbilo se nám
  • reakce by někdy mohly být rychlejší
  • nemožnost uspořádat si domovskou obrazovku podle sebe

Sledování televizního vysílání: vše po ruce

Philips 9002 je přeci jen televize a tuto roli zvládá na jedničku. Můžete si vytvořit jeden nebo více oblíbených seznamů kanálů, mezi kterými se pak můžete jednoduše přepínat a nepletou se vám tam desítky dalších, o Šlágr TV nemluvě. Přepínání mezi programy by mohlo být svižnější, nicméně pochválit musím novou funkci okamžitého zobrazení názvu aktuálního a dalšího vysílaného pořadu hned po přepnutí na daný kanál, a to vkusně v dolní části obrazovky. Problém je, že je tato funkce navázána na programového průvodce, který se neaktualizuje tak rychle a často. Výsledkem je, že po zapnutí televize třeba v sedm večer se vám zobrazí úplně jiný název vysílaného pořadu z předchozí doby, kdy jste měli televizi zapnutou. Neaktuální informace se zobrazují, i když přepínáte kanály, a to do té doby, než se programový průvodce na pozadí zaktualizuje. Všimnout si lze také občasného nenačítání log stanic

Philips 9002
Podoba programového průvodce

Stisknutím tlačítka „Info“ si můžete o pořadech na daném programu přečíst více, tlačítko „TV guide“ vás pak přenese do kompletního programového průvodce. Ten už je bez zvuku a umožňuje i načítání informací z internetu, což je rychlejší, ale nefunguje to u všech stanic. Po připojení flashky si můžete velmi snadno televizní vysílání zastavit a přetočit zpět. Funguje to rychle a snadno, ve správci nahrávek si můžete i jednotlivé nahrané úseky spravovat. Pokud byste si chtěli pořady nahrávat, musíte pak připojit minimálně 250GB paměť (flashku, SSD nebo HDD). Pak je možné si přímo z programového průvodce nahrávání pořadů i plánovat.

Díky připojení k internetu si můžete užívat také Hybridní televizní vysílání, které dnes nabízí prakticky každý televizní kanál – postačí stisknout červené tlačítko. Konzumovat tak můžete doplňkový obsah, který se skládá z archivů nejrůznějších pořadů, informací či jednoduchých her, které jsou uzpůsobené dálkovému ovladači.

Líbilo se nám
  • široké možnosti nakládání s programy
  • možnost nahrávání i pozastavení živého vysílání
  • solidní programový průvodce
Nelíbilo se nám
  • přepínání programů by mohlo být rychlejší
  • pro pozastavení živého vysílání je nutno připojit externí paměť

Chytré a multimediální funkce: vládne Android TV

Philips u svých vyšších televizí používá Android TV, což je jeden z aktuálně nejvyspělejších systémů, který můžete v chytré televizi nalézt. Podrobněji se mu budeme věnovat v našem seriálu o Android TV, nyní tedy jen stručně, jaké chytré funkce a aplikace si můžete užít.

Philips 9002

Chytrá televize bez internetu by byla prakticky k ničemu. Philips 9002 lze připojit přes ethernet nebo Wi-Fi, aplikace si pak stahujete přímo z obchodu Google Play nebo z App Gallery, což jsou aplikace napsané pro starší televize Philips, se kterými je i tento nový skvost stále kompatibilní. Moc užitečných aplikací tam už ale nenajdete, hodit se však může například české Voyo. Pokud vám bude nějaká aplikace z těchto dvou zdrojů chybět, můžete zkusit nainstalovat nějakou aplikaci i přímo přes APK balíček.

Aplikace jsou sice fajn, ale zdaleka největší silou chytré televize s Androidem je podpora Chromecastu. Ze svého mobilního telefonu nebo tabletu si tak můžete jednoduše poslat k přehrání do televize rozmanitý obsah, a to i takový, pro který samotná televize nemá aplikaci. Mnohdy je i mnohem rychlejší si prostě najít video na mobilu a jedním kliknutím ho promítnout na televizi.

Philips 9002

Z aplikací, které si můžete na televizi vychutnat, pochopitelně nechybí YouTube či Red Bull TV, předinstalován je i Netflix, stáhnout si pak můžete třeba Amazon Prime Video pro jednoduché sledování videí v rámci svého Prime členství. Aplikace HBO Go a HBO Now bohužel nefungují a jsou zamknuté pro americký region. Naopak stáhnout si můžete užitečné Spotify, Twitter (zobrazuje jen videa) či Facebook (také pouze pro videa). K dispozici je i Vimeo, TED, Showtime nebo CNN Go, vhod může přijít také The Economist Films nebo streamovací služba Deezer. Dále už jsou zde spíše méně známá jména. Překvapí, že chybí i některé zásadní aplikace od Googlu, které byste čekali. Třeba Fotky nebo úložiště Google Drive, díky kterým byste mohli přehrávat multimediální obsah na televizi, třeba svým známým ukázat fotografie z dovolené. Množství aplikací by se tak určitě mělo rozšířit

Samotná televize má i svou malou interní paměť o velikosti 10 GB, kterou lze využít pro instalaci aplikací. Pokud vám dojde, stačí připojit externí úložiště a instalovat aplikace na něj. Velmi příjemně mě překvapil vestavěný webový prohlížeč. Překvapivě nejde o Chrome, ale Operu. Stránky zobrazí korektně v desktopovém režimu, je rychlá a procházení stránek je pohodlné. Stránky si můžete ukládat do oblíbených nebo na domovskou obrazovku prohlížeče.

Prostředí Google Asistenta

Hrát dokonce můžete i hry. Kromě jednoduchých Android her uzpůsobených pro ovládání ovladačem překvapí GameFly streaming. Zde si můžete hrát konzolové hry ve vysoké kvalitě tak, že je streamujete z herního serveru. K dispozici jsou pecky typu Zaklínače, Hitmana, Mafie II a další desítky titulů. Pokud byste si chtěli zahrát Zaklínače, na 30 minut ho máte zdarma, na 30 dní pak stojí 20 eur. Půjčit si ho můžete i na den, a to za 5 eur. Hry ovládáte přes propojený mobilní telefon nebo přes herní Bluetooth ovladač.

Přes USB lze bez problémů spustit video ve 4K rozlišení, v případě formátů pak fungují běžné typy jako AVI, Xvid či MKV. Pokud máte na počítači v síti nainstalovaný SimplyShare, dokáže televize přehrávat videa a další multimédia z vašeho počítače. Pokud máte NAS, dokáže se televize připojit přímo na něj a přehrávat multimédia odtud. Bohužel v tomto případě televize nepodporuje titulky, což je pro našince často problém. Zajímavostí je pak schopnost přehrávat multimédia z Dropboxu – stačí se přihlásit.

Líbilo se nám
  • přehlednost
  • kompatibilita se staršími aplikacemi Philipsu
  • přehrávání multimédií z NASu nebo Dropboxu
  • vestavěný Chromecast
Nelíbilo se nám
  • při streamování videí z NASu nejsou podporovány titulky

Zhodnocení: výborný OLED

Philips 9002 se opravdu povedl. Pokud chcete 55palcovu OLED televizi bez kompromisů a za poměrně rozumnou cenu, můžeme ji rozhodně doporučit. Cenu EISA získala určitě právem. Pochlubit se může krásným designem i výborným obrazem ve většině situací, díky Android TV je opravdu chytrá a Philips její chytrost rozšířil dalšími možnostmi. Kaňkou na kráse je pouze slabý zvuk – ke kupní ceně televize si určitě připočítejte soundbar nebo soundsystém, který je nutností.

Pokud se vám 9002ka líbí, ale rádi byste ještě něco většího, Philips nabídne i 65palcové OLEDy. Model 873 je totožný s 9002, jen s větší úhlopříčkou, model 973 pak bude novou vlajkovou lodí.

Klady
  • špičkový obraz
  • chytrá platforma Android TV
  • zabudovaný Chromecast, YouTube i Netflix
  • krásný design
  • ovladač s mikrofonem a Google Asistent
Zápory
  • slabý zvuk
  • kvůli podstavci nelze přišoupnout ke zdi
Diskuze ke článku
denis
No ty jsi mi případ pisílku! Za 50 Francouzskou sračku to bych musel být technický imbecil jako ty!
FantomasMan
Osobne mám doma tento model ale v tohto ročnom prevedení 65OLED873. A vrele ho odporúčam každému. Obraz je fantastický a Ambilight 3 je ako čerešnička na dorte.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze