Philips OneBlade
test

Philips OneBlade

Strojek, nebo žiletka?
1

Pokukujete po novém strojku na holení, nebo jen chcete opustit klasické žiletky, které způsobují nepříjemné podráždění pokožky? Potom vyzkoušejte Philips OneBlade, který kombinuje výhody holících strojků a klasických žiletek, navíc nestojí mnoho. V tomto testu se s vámi podělím o své dojmy z dlouhodobého používání a prozradím, jaké jsou silné a slabé stránky tohoto zajímavého produktu.

Stejně jako elektronika v domácnosti, i kategorie holících strojků prochází v poslední době značným technologickým vývojem. Sice nepřináší vyloženě chytré funkce, stále častěji jsou to však již opravdu univerzální nástroje, které dokáží zastoupit zastřihovač vousů i klasickou žiletku, na kterou stále mnoho mužů nedá dopustit. V dnešním testu se podíváme na Philips OneBlade (model QP2620) s možností hladkého holení, ale také zastřihávání.

Technické parametry Philips OneBlade (QP2620)

Dostupné barevné varianty Citrusově zelená, tmavě šedá
Maximální spotřeba elektrické energie 2 W
Hmotnost 98 gramů
Doba provozu až 45 minut
Doba nabíjení 480 minut

Obsah balení: nic nechybí

V průhledném plastovém balení čeká strojek OneBlade, nabíjecí adaptér a hned čtyři holící nástavce včetně ochranného pouzdra na břit. Pochopitelně nechybí ani obligátní sada příruček s rychlým návodem k používání.

Líbilo se nám
  • včetně nástavců

Konstrukční zpracování: skladné, ale bytelné

Jednou z hlavních předností strojku OneBlade je nepochybně skladnost. Mašinka váží necelých 100 gramů a není nijak zvlášť velká, takže se pohodlně vejde i do menší cestovní tašky. Díky pogumovanému povrchu se navíc velmi dobře drží a neklouže ani pokud strojek používáte ve sprše. Ano, odolnost vůči vodě je samozřejmostí, můžete se tedy bez problémů holit nasucho, ale i pod vodou. Na těle strojku pak je jediné tlačítko, kterým jej zapnete/vypnete, a po zmáčknutí šipky u horní strany pohodlně vytáhnete břit. Jeho nasazení je velmi jednoduché a nezabere vám více času než výměna břitu u běžné žiletky.

Líbilo se nám
  • voděodolnost
  • povedený design
  • skvělá ergonomie

Nabíjení: ideálně přes noc

Nabíjení zajišťuje dodávaný adaptér s proprietární koncovkou, což je škoda, protože by strojku slušela možnost nabíjení přes USB-C, případně alespoň microUSB. Na delší cesty si tedy nesmíte zapomenout přibalit dodávaný adaptér. V případě testované verze QP2620 navíc nabíjení trvá opravdu dlouhých 8 hodin, což znamená, že budete pravděpodobně nabíjet přes noc. Pokud si seženete lépe vybavený model QP2630, zkrátí se doba nabíjení na polovinu a na strojku budete mít rovněž indikátor nabití.

Philips OneBlade
Na jedno nabití zvládne pracovat až 45 minut.

Abych však nebyl jen negativní, pochválím slušnou výdrž. Holit se můžete až 45 minut na nabití, což s ohledem na kompaktní velikost není špatná hodnota. Pokud si tedy holíte každý den například jen krk a pouze udržujete delší strniště, vydrží vám strojek poměrně dlouho. V případě modelu QP2630 by pak měla výdrž činit ještě o 15 minut více.

Líbilo se nám
  • slušná výdrž
Nelíbilo se nám
  • absence nabíjení skrze běžně dostupný konektor

Kvalita holení: oholí i zastřihne

S Philips OneBlade se můžete spolehnout na hladké oholení nejen na tváři, ale také v problematické oblasti krku. Zde se mi bez větších problémů povedlo hladce oholit také oblast ohryzku, která bývá u většiny holících strojků kamenem úrazu. Díky tvaru břitu je navíc holení velmi podobné klasickému holení žiletkou, které jsem až doposud při holení krku preferoval. Konstrukce nástavce s břitem se zároveň postará o to, že se nepořežete, což oceníte třeba, pokud se holíte v ranním spěchu.

Se strojkem můžete snadno vytvářet či udržovat kontury.

Holení je bezpečné, břit je však velmi ostrý, je tedy potřeba dávat pozor to, abyste například neoholili i partie obličeje, které jste původně ani holit nechtěli. Zároveň si pochopitelně můžete snadno vytvářet či udržovat kontury strniště. Přiložené nástavce mají velikost 1,3 a 5 mm, speciální nástavec na tělo pak oholí chloupky na délku 3 milimetrů.

Břity by pak spolehlivě měly vydržet až 4 měsíce používání, pochopitelně však záleží na tom, jak moc často se holíte – a také, jak moc hustý porost máte. Velkou výhodu OneBlade spatřuji v tom, že pokožka po holení není absolutně vůbec podrážděná, a to ani na krku. Jestliže se holíte opravdu často, může to pro vás být vcelku zásadní přednost.

Líbilo se nám
  • zajistí hladké oholení
  • bez problémů si poradí i s oblastí krku a ohryzku
  • nástavce na různé délky
  • možnost zkracování ochlupení na těle

Zhodnocení

Philips OneBlade kombinuje to nejlepší ze světa holících strojků a klasických žiletek. Zajistí krásně hladké oholení, zároveň s ním však lze vousy pouze zkrátit i upravovat kontury. Navíc je snadno přenosný, nabídne slušnou výdrž a nestojí mnoho. Jedinou nevýhodou je tak snad jen přítomnost proprietárního konektoru či delší nabíjení.

Klady
  • kompaktní design a nízká hmotnost
  • možnost zkracovat chloupky na těle
  • dostatek nástavců různých délek
  • hladké oholení (i na krku)
Zápory
  • pomalé nabíjení proprietárním konektorem
Diskuze ke článku
jaromir sladek
jaromir sladek
Co to tady píšete, vždyť to neholí, dokonce firma přiznává že tento nesmysl nemá kontakt s kůží. S denním porostem se ani nehne, s vícedenním má velké problémy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze