Withings Thermo
test

Withings Thermo

Splněný sen všech rodičů

Měření teploty patří k jedněm z nejjednodušších způsobů, jak si ověřit, jestli jsme plně fit, nebo bychom měli raději zvolnit a dát se do klidového režimu. Stejně tak je ale kvalitní teploměr důležitým pomocníkem všech rodičů, kteří pravidelně kontrolují tělesnou teplotu svých ratolestí. Jak se osvědčil chytrý teploměr Withings Themo?

Francouzský výrobce Withings dodává na trh široké spektrum chytrých produktů, mezi kterými najdeme hodinky, váhy, ale dokonce i zařízení k měření spánku či krevního tlaku. Jak se povedl teploměr Withings Thermo, který slibuje rychlé a přesné měření teploty v doprovodu chytré aplikace?

Obsah balení: stylové a kompletní

V pěkně zpracované krabičce se stylovým látkovým poutkem se nachází bezpečně uložený teploměr s již vloženou dvojicí tužkových baterií AAA (renomovaného výrobce Duracell) i veškerými manuály. Nic tak nebrání tomu jej vybalit a začít okamžitě používat.

Líbilo se nám
  • líbivé balení
  • včetně baterií

Konstrukční zpracování: příjemný na pohled i na dotek

Withings Thermo je díky svým rozměrům (116 mm na délku a 33,2 mm v průměru) téměř stejně kompaktní jako obyčejný teploměr a zároveň se velmi pohodlně drží. Po uchopení do dlaně navíc máte vždy jistotu toho, že i poslepu spolehlivě nahmatáte jediné fyzické tlačítko, kterým se teploměr zapíná. Přívětivá je rovněž hmotnost 75 gramů včetně nainstalovaných baterií, které se ukrývají pod snadno odstranitelným krytem na druhé straně. Ten mimochodem kromě plastových „paciček“ přidržuje také menší magnet, což je pěkný a praktický detail.

Design teploměru je tedy, jak asi sami uznáte, hodně minimalistický, pro někoho možná až nudný, ale to pouze do chvíle, než jej zapnete. Poté se rozsvítí „displej“ tvořený maticí bílých LED o „rozlišení“ 20 krát 5 diod. Ten uživatele informuje o probíhajícím měření a hlavně o naměřené hodnotě. Zároveň je však dotykový, takže lze naměřenou hodnotu ručně přiřadit jednomu z celkem 8 možných uživatelů, o čemž se rozepíšu v další kapitole. Designově se podle mě Withings Thermo každopádně povedl a chválím také silikonový kryt infračervených senzorů, které teplotu snímají.

Líbilo se nám
  • stylový LED displej
  • nízká hmotnost i rozměry
  • minimalistický design

Měření a funkce: k běžnému teploměru se již nevrátíte

Při pohledu na Withings Thermo je jasné, že tento druh teploměru si pod paži dávat nebudete. Jak s ním tedy pracovat?

Ačkoliv mnozí (zejména starší) uživatelé nedají dopustit právě na obyčejné digitální teploměry, je podle mého názoru měření pomocí infračervených senzorů nesrovnatelně lepší (snazší, rychlejší i přesnější). V praxi to vypadá tak, že sejmete silikonovou krytku IR senzoru, přiložíte si jej na čelo blízko oblasti spánkové kosti, uběhnou zhruba dvě sekundy a vaše teplota je změřena. Na to ostatně teploměr upozorní i diskrétní haptickou odezvou. Naměřené hodnota se zobrazí na zmíněném LED displeji a poté synchronizuje s aplikací, kde si můžete prohlížet historická data. Jak již bylo zmíněno, teploměr dokáže přiřadit naměřenou teplotu až k 8 různým uživatelům, což probíhá tím způsobem, že po naměření prstem „svajpujete“ na LED displeji dolů/nahoru, než najdete požadovaného uživatele.

Kromě rychlosti měření, kterou oceníte zejména u novorozenců či malých dětí obecně, se můžete spolehnout i na přesnost měření, kterou má na starost celkem 16 IR snímačů. Při srovnání s klasickým digitálním teploměrem měřil Withings Thermo stejné hodnoty. Za další výhodu pak považuji možnost měřit bezkontaktně, teploměr stačí jen přidržet v blízkosti pokožky, takže například nemusíte kvůli měření probudit dítě apod. Aplikace je dostupná pro iOS i Android a jako vždy u Withings produktů platí, že v rámci jedné aplikace můžete sdružovat naměřené údaje ze všech jejich produktů.

Líbilo se nám
  • rychlost a přesnost měření
  • možnost přiřadit naměřené hodnoty jednomu z 8 uživatelů
  • chytrá aplikace

Zhodnocení

Chytrý teploměr Withings Thermo bych vřele doporučil všem uživatelům, kteří chtějí mít podrobný přehled o naměřených teplotách, zejména pak rodičům, jež jistě ocení rychlost měření. V rámci různých akcí se navíc teploměr dá pořídit i za cenu pod dva tisíce korun, což je sice podstatně víc, než kolik stojí obyčejné digitální teploměry, za komfort, rychlost a chytré funkce to však rozhodně stojí.

Withings Thermo

Foto: Ioannis Papadopoulos, fZone.cz

Klady
  • možnost uložit až 8 uživatelů
  • propojení s chytrou aplikací
  • rychlost a přesnost měření
  • líbivý design
  • stylový LED displej
Zápory
  • oproti běžným teploměrům vyšší pořizovací cena
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze