Titanic se vrací do kin, aby oslavil 25. výročí od premiéry

Titanic se vrací do kin, aby oslavil 25. výročí od premiéry
Fotografie: Paramount Pictures
  • Titanic znovu přijde do kin 9. února 2023
  • Promítat se bude ve 4K verzi s HDR High-Frame-Rate a ve 3D
  • Jedná se o jeho třetí opětovné uvedení do kin od premiéry

Velkofilm Titanic Jamese Camerona se už brzy vrátí na plátna kin v remasterované verzi, aby oslavil pětadvacáté výročí od uvedení do kin. Snímek se v kinech bude hrát po omezenou dobu, a to v pátek 9. února jen pár dnů před svátkem všech zamilovaných, Valentýnem.

Podle collider.com to nebude poprvé, co fanoušci dostanou šanci zažít milostný příběh Jacka (Leonardo DiCaprio) a Rose (Kate Winslet) znovu na velkém plátně. V roce 2012 bylo romantické drama uvedeno do kin podruhé. Při opětovném vydání v roce 2012 vydělal snímek během jednoho týdne 67 milionů dolarů (1,5 miliardy korun). Třetí uvedení do kin přišlo v roce 2017, kdy snímek oslavoval 20. výročí od premiéry. V návaznosti na tradici oslav výročí filmu uvedením v kinech bylo jeho remasterované vydání oznámeno na prezentaci Disney CineEurope v Barceloně už v loňském roce. Snímek se bude promítat ve 4K verzi s HDR High-Frame-Rate a ve 3D. Takto bude snímek vysílán úplně poprvé.


Titanic byl v kinech poprvé uveden v roce 1997. V hlavních rolích se představili Leonardo DiCaprio a Kate Winslet. Z této dvojice se staly hvězdy doslova přes noc. Romantický katastrofický film o lásce dvou cizích lidí, kteří se setkali na lodi, jež se nakonec potopila, ovládl Oscary s 11 vyhranými oceněními, včetně nejlepší režie, nejlepší původní písně, nejlepšího filmu, nejlepšího střihu, nejlepší výtvarné režie, nejlepšího kostýmu a nejlepší kinematografie. Dokonce i po 25 letech se filmu stále dostává pozitivních recenzí.

Titanic napsal, režíroval a produkoval James Cameron, o kterém se v poslední době hodně mluví díky pokračování snímku Avatar. Kromě Leonarda DiCapria a Kate Winslet ve filmu hrají Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, Gloria Stuart, David Warner, Victor Garber a Bill Paxton. V českých kinech budete moci milostných příběh mladé dvojice opět zažít 9. února 2023.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze