Toužíte po zrcadlovce s Androidem a podporou objektivů? Yongnuo YN450 obojí splňuje

Toužíte po zrcadlovce s Androidem a podporou objektivů? Yongnuo YN450 obojí splňuje
  • Hlavní 4/3 mikrosenzor s rozlišením 16 megapixelů dodal Panasonic
  • Podporovány budou objektivy Canon a paměťové karty do velikosti 32 GB
  • Konektivitu obstará Wi-Fi nebo LTE
  • Fotoaparát se chlubí i 8megapixelovou selfie kamerkou a 3,5mm audiokonektorem
  • Datum zahájení prodeje zatím nebylo oznámeno

Nápad spojit výhody operačního systému Android a kvality tradičního fotoaparátu tady již byl. Samsung s touto myšlenkou přišel v roce 2012 a představil Galaxy Cameru – zařízení, které mělo kombinovat to nejlepší z obou světů. Postupem času se však ukázalo, že tato myšlenka tolik uživatelů neuchvátila. Možná protože si nemohli z fotoaparátu s OS Android zavolat, možná kvůli nemožnosti si vyměnit objektiv. Tak jako tak androidí fotoaparát pomalu zmizel z trhu.

Yongnuo YN450

Čínská společnosti Yongnuo však tento nápad oživila a chce ho posunout ještě o trochu dále. Vyvinula totiž nepravou zrcadlovku, která nejenže běží na Androidu 7.1, ale nabídne i možnost výměny různých objektivů značky Canon. Yongnuo YN450 se chlubí 4/3 mikrosenzorem od Panasonicu s 16megapixelovým rozlišením a blíže nespecifikovaným 8jádrovým procesorem, kterému dělá společnost 3GB paměť RAM. Dostatek úložného prostoru zajistí 32GB interní paměť rozšířitelná o paměťové karty s kapacitou až 32 GB. O několikahodinovou výdrž by se měla postarat 4000mAh baterie, která bude s největší pravděpodobností nevyměnitelná.

Vyfocené snímky si prohlédnete na pětipalcovém Full HD displeji. Dále Yongnuo disponuje zabudovaným LED přisvětlením, duálním mikrofonem a zajímavostí v podobě 8megapixelové selfie kamerky. Ve výbavě zařízení najdeme rovněž 3,5mm audiokonektor nebo podporu Wi-Fi a LTE sítí. Zdali se fotoaparát Yongnuo YN450 stane dalším propadákem, nebo úspěchem, to ukáže až čas. Na trh by se mohl dostat někdy v průběhu roku 2019 za nespecifikovanou cenu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze