Typické americké rodinky, které vás baví

To nejlepší z Disney+
Typické americké rodinky, které vás baví
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden jsme se podívali na psychologické a dramatické seriály
  • Dnes se podíváme do typických amerických rodin, které baví celý svět
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Nabídka Disney+ je opravdu rozmanitá. Mezi mé oblíbené pořady patří americké sitcomy. V některých z nich účinkuje rodina, která každý den řeší obvyklé i neobvyklé záležitosti, a to diváky nesmírně baví. Dnes se na pár takových amerických rodin podíváme.

Americký táta (American Dad!)

Animovaný seriál od tvůrců Setha MacFarlana, Mika Barkera, Matta Weitzmana. Výkonným producent pořadu je Dee Bradley Baker. Poprvé se začal vysílat v roce 2005 na stanici Fox. V Česku se premiérově začal vysílat na stanici Prima Comedy Central 14. prosince 2015.

Hlavní postavou je hlava rodiny Sam Smith, který pracuje jako agent CIA. Za manželku má krásnou blondýnku Francine, která se stará o domácnost. Spolu mají osmnáctiletou dceru Hayley a čtrnáctiletého syna Steva. Jejich rodinu ještě doplňuje zlatá rybka jménem Klaus a mimozemšťan Roger.

Zajímavosti

  • Syn Steve je karikaturou tvůrce Mika Barkera.
  • Mimozemšťan Roger je jedinou postavou, která se objevuje ve všech dílech.
  • Roger nemá žádné pohlaví.

Americký táta je seriál, který se nebojí ničeho. Nabídne velkou dávku drsného a ironického humoru. Pro mě už je tento typ humoru trochu za hranou, ale jsou díly, které mě opravdu baví. Když bych měla porovnávat, tak se mi líbí o něco víc než Griffinovi.

Americká manželka (American Housewife)

Americký sitcom, který vytvořila Sarah Dunn. Seriál začala vysílat televize ABC 11. října 2018. Dohromady bylo natočeno 5 řad. V hlavních rolích hrají Katy Mixon, Diedrich Bader, Meg Donnelly, Daniel DiMaggio, Julia Butters, Ali Wong a Carly Hughes.

Děj se točí okolo Katie Otto, manželky a matky tří dětí. Celá rodina se přestěhovala do Westportu do velkého domu mezi bohaté a arogantní matky a manželky. Přesně takové jsou i jejich děti. Jenže dům není jejich, žijí pouze v nájmu. Všichni okolo své domy vlastní. Manžel Katie Greg pracuje jako profesor na univerzitě. Katie každý den řeší problémy svoje, svých dětí i svého manžela.

Zajímavosti

  • Prasátko, které má nejmladší dcera v seriálu jako domácího mazlíčka, se jmenuje Hans Gruber, ale ve skutečnosti se jedná o samici.
  • Pátá série vyšla na podzim roku 2020 během pandemie koronaviru. Tvůrci seriály přemýšleli, zda se virus bude šířit v příběhu. Nakonec se ale rozhodli ho nezahrnout.

Americká manželka je příjemný seriál, u kterého si odpočinete. Nemusíte nějak zvlášť přemýšlet nad dějem. Hlavní postavy tvůrci vybrali skvěle. Přesně tak, jak by taková americká rodina měla vypadat.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze

Taková moderní rodinka (Modern Family)

Televizní seriál, který vytvořili Steven Levitan a Christopher Lloyd. Poprvé ho začala vysílat stanice ABC v roce 2009. Seriál získal cenu Emmy za nejlepší komediální seriál a Zlatý glóbus v kategorii nejlepší komediální seriál – muzikál nebo komedie. V hlavních rolích se představili Ed O'Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet a další.

Příběh sleduje tři americké rodiny, které řeší odlišné problémy. Seriál je točený jako dokument. Všechny tři rodiny jsou spojené příbuzenským vztahem, ale každá je úplně jiná. První rodinu tvoří dva homosexuálové, kteří si adoptovali holčičku z Vietnamu, ve druhé rodině jsou manželé, kteří mají tři děti. V poslední rodině žije žena se svým starším manželem. Společně vychovávají syna z jejího předešlého manželství.

Zajímavosti

  • Mitchell, kterého hraje Jesse Tyler Ferguson, je homosexuál i ve skutečnosti.
  • Taková moderní rodinka je oblíbeným seriálem manželů Obamových.
  • Jedná se o úplně první seriál, ve kterém proběhla žádost o ruku mezi gayi a jejich následná svatba.

Tento seriál je odlišný od ostatních. Ať už stylem natáčení, který mě mimochodem velmi baví, tak i hereckými výkony. Rozhodně se velmi pobavíte a budeme schopní u seriálu strávit mnoho času, aniž by vám to tak přišlo. Pokud jste Takové moderní rodince ještě nedali šanci, rozhodně to zkuste. Doporučuji!

Griffinovi (Family Guy)

Animovaný seriál od tvůrců Setha MacFarlanea a Davida Zuckermana. Seriál byl poprvé vysílán na stanici Fox v roce 1999. Během dalších tří let bylo vysílání dvakrát zrušeno. Seriál se ale velmi dobře prodával na DVD, takže se na televizní obrazovky opět vrátil. Griffinovi mají 21 řad a více než 300 dílů. Získali také mnoho ocenění. V Česku seriál poprvé vysílala stanice Prima Cool.

Příběh sleduje neobvyklou americkou rodinku, která žije ve fiktivním městě Quahog na Rhode Islandu. Neobvyklá je hlavně proto, že jejich pes Brian umí mluvit a má tak trochu problémy s alkoholem. Další zvláštností je, že jejich roční syn Stewie se chová jako dospělí. Nikoho nemá rád, chce ovládnout svět a zabít svoji matku. Jediný, kdo se se Stewiem baví, je právě pes Brian. Hlavou rodiny je v tomto případě Lois Griffin, manželka a matka, která se stará o domácnost. Její manžel Peter je tlustý, ne moc chytrý a líný chlap.

Zajímavosti

  • Postava psa Briana je částečně vytvořená podle jednoho z tvůrců Setha MacFarlanea. Postavu také nadaboval.
  • Ve všech epizodách se objevila pouze jedna postava – Brian.
  • V několika zemích světa je vysílání seriálu zakázáno.

Mohu říct, že mě tento seriál příliš nezaujal. Neříkám, že je špatný, má mnoho diváků, ale já raději zůstanu u seriálů jako Simpsonovi nebo Americký táta.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze