Uber, Porsche, Boeing, ale také Hyundai se chce věnovat létajícímu taxi

Uber, Porsche, Boeing, ale také Hyundai se chce věnovat létajícímu taxi
  • Korejská automobilka Hyundai založila divizi, která se bude věnovat strojům, jako je létající taxi
  • Divizi povede Jaiwon Shin, který má bohaté zkušenosti ze svého působení u americké organizace NASA

Dnes jen těžko budeme hledat nějaký trh, který ještě není přeplněný a vyplatilo by se do něj vstoupit, investovat svůj čas, energii a prostředky. Pokud nějaký takový trh je, tak je to jednoznačně letectví. A tím nemyslím dopravní letadla jako taková, ale různé varianty létajícího taxi, které může převážet pasažéry ve velkých městech a jeho výhodou je, že může přistát na kdejakém heliportu.

Volocopter - Létající taxi dron Dubaj

Však právě do různých variant produktů, například do létajícího taxi, investují společnosti, jako je Uber, Porsche, Audi a nově také automobilka Hyundai, která založila novou divizi, jež se bude věnovat právě vzdušnému prostoru. S informací přišel popularmechanics.com. Novou divizi povede Jaiwon Shin, který má bohaté zkušenosti z americké organizace NASA. Jakým směrem se přesně nová divize vydá, není jasné. Ale jistě se bude snažit vymýšlet zajímavé koncepty, které by se v budoucnu mohly prosadit v letovém prostoru.

Existují města, která chtějí létající taxi uvést už v roce 2025: například Dubaj. Existuje však i několik překážek, které se budou muset vyřešit. Mezi ně patří hluk nebo bezpečnost. Cesta to bude jistě ještě dlouhá, ale kdo ví. Možná bude létající taxi větší byznys, než dnes tolik prosazované autonomní řízení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze