V Bonnu začala konference o změně klimatu

V Bonnu začala konference o změně klimatu
Fotografie: unsplash.com
  • Konference bude trvat do 16. června 2022
  • Hlavním tématem bude pokrok v řadě otázek dohodnutých v Glasgow

V pondělí 6. června začala v německém městě Bonn konference o změně klimatu. Hned na začátku konference americký vyslanec pro klimatické změny John Kerry varoval, že válka na Ukrajině nesmí být důvodem k prodloužení celosvětové závislosti na uhlí.


V rozhovoru pro bbc.com John Kerry kritizoval řadu velkých zemí za to, že nedodržují sliby, které daly na klimatickém summitu COP26. „Pokud země v reakci na válku rozšíří svou závislost na uhlí, pak se uvaříme. Stále můžeme tuto bitvu vyhrát, ale vyžaduje to úsilí ze strany zemí po celém světě,“ uvedl Kerry.

Konference v Bonnu, které bude trvat až do 16. června 2022, je mnohem menší než summit COP26 a budou se projednávat spíše technické věci. Na konferenci v Bonnu budou mluvit hlavně státní zaměstnanci a budou projednávat pokrok v řadě otázek dohodnutých v Glasgow. COP27 se bude konat v Egyptě.


„Právě teď řešíme několik vzájemně propojených krizí a je potřeba, aby se vlády chopily příležitosti, aby se s těmito krizemi vypořádaly. Vybudovaly celosvětové spolupráce, kterých je potřeba využít,“ řekl David Waskow z globální neziskové organizace World Resources Institute.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze