V březnu přijde další vlna rozvolnění

V březnu přijde další vlna rozvolnění
Fotografie: unsplash.com
  • Od 1. března 2022 končí omezení počtu návštěvníků na hromadných akcích
  • Od 13. března zůstává povinnost nošení respirátorů pouze ve zdravotnických zařízeních, sociálních službách a MHD

Změny v protiepidemických opatřeních oznámil Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek na tiskové konferenci po jednání vlády. Hlavní změnou je konec omezení počtu návštěvníků na hromadných akcích od 1. března 2022. V březnu budou mít také všichni nárok na jeden PCR test zdarma bez ohledu na očkování. „To ale neznamená, že tím se stává koronavirus nemocí, která není smrtelná. Je to stále smrtelné onemocnění, většina zemí EU má daleko přísnější opatření než my, některé dokonce zpřísňují,“ uvedl Vlastimil Válek na tiskové konferenci.


Mění se také pravidla pro nošení respirátorů. Od 13. března zůstává povinnost nošení respirátorů pouze ve zdravotnických zařízeních, sociálních službách, v hromadné dopravě a na některých hromadných akcích. V obchodech tato povinnost končí. Ve stejný den skončí také testování zaměstnanců ve zdravotnických a sociálních službách. Testovat se nebudou ani návštěvníci takových zařízení.


Ministr zdravotnictví opět připomněl důležitost očkování. „Počty mrtvých nejsou tak vysoké jako v jiných zemích, nicméně přesto jsou z mého pohledu zbytečně vysoké, pokud by se nechali očkovat, nemuselo to tak být. Desítky lidí denně znamenají stovky týdně a desetitisíce zmařených životů ročně. Jen proto, že se nenechali očkovat,“ dodal.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze