Ministr zdravotnictví očekává, že budou přibývat pacienti s koronavirem

Ministr zdravotnictví očekává, že budou přibývat pacienti s koronavirem
Fotografie: unsplash.com
  • Podle Vlastimila Válka začne v listopadu přibývat hospitalizovaných s koronavirem nebo chřipkou
  • Čtvrtou dávku očkování proti COVID-19 dostalo v Česku více než půl milionu lidí
  • Očkovat by se měli hlavně starší lidé, obézní lidé a pacienti, kteří mají i jiné nemoci

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek očekává, že bude v listopadu přibývat hospitalizovaných s nákazou koronavirem. Kromě toho bude podle něj přibývat také pacientů s chřipkou. Ministr zdravotnictví to uvedl na dnešní tiskové konferenci u příležitosti návštěvy Fakultní nemocnice Brno, kam přijel s očkovací kampaní. Kampaň nese název Očkujeme se pro život beze strachu a tváří kampaně je herec Petr Čtvrtníček, který se v brněnské nemocnici nechal naočkovat čtvrtou dávkou vakcíny proti koronaviru.


Podle Vlastimila Válka je v České republice přes půl milionu lidí, kteří již dostali čtvrtou dávku očkování proti COVID-19. Ministr zdravotnictví opět připomněl, jak je očkování důležité a že by se hlavně měli nechat naočkovat starší lidé, obézní lidé a také ti, kteří mají i jiné nemoci.

„Pro očkování svědčí všechna data, přesto se očkování setkává s despektem. Můžeme vtipkovat a šířit dezinformace, že jsou v něm čipy, že se z nás stane yetti, ale pravda je jinde. Očkování zachraňuje stovky milionů lidských životů a opakovaně se to potvrdilo,“ uvedl nejen k očkování proti koronaviru.


Upozornil také na to, že očkování proti koronaviru je zdarma a není povinné. „Nebudeme sankcionovat ty, co se nechtějí očkovat. Rakousko to mělo povinné a mýlilo se, dospělo k tomu, že měli poslechnout odborníky,“ dodal ministr. Informoval také o tom, že neplánuje žádné velké zákazy a omezení. To by se mohlo změnit v případě neočekávaných situací.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze