V Singapuru se budou prodávat kuřecí kousky z laboratoře

V Singapuru se budou prodávat kuřecí kousky z laboratoře
Fotografie: Eat Just
  • Kultivované kuřecí kousky od společnosti Eat Just se vyrábí v bioreaktoru
  • Proces schvalování prodeje tohoto masa trval dva roky

Singapur se stal první zemí na světě, která schválila prodej kultivovaného masa. Pokud jste tento pojem nikdy neslyšeli, jedná se o tzv. „čisté“ maso, které je produkované v laboratoři pomocí kultivace zvířecích buněk. To zkrátka znamená, že není potřeba zvířata porážet.

Relativně nový americký gastrostartup Eat Just, který je známý pro svou náhražku vajec, která neobsahují zvířecí protein, s kuřecími kultivovanými kousky míří právě do Singapuru. Společnost cnbc.com sdělila, že dostupnost masa bude zatím velmi omezená, a to na jedinou singapurskou restauraci. Eat Just nicméně plánuje distribuci v budoucnu rozšířit.

Kultivované kuřecí kousky

Kuřecí maso z bioreaktoru od Eat Just má jednu velkou výhodu. Neobsahuje žádná antibiotika, která se chovaným zvířatům běžně podávají. Nadužívání antibiotik v masném průmyslu lidem zapříčiňuje mnoho zdravotních problémů. Kromě toho je samotný průmyslový chov hospodářských zvířat zatěžující pro životní prostředí. Podle Eat Just by jejich produkce laboratorního masa mohla tyto problémy vyřešit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze