Vláda schválila plošné testování žáků. Proběhne dvakrát na konci listopadu

Vláda schválila plošné testování žáků. Proběhne dvakrát na konci listopadu
Fotografie: unsplash.com
  • Konkrétně proběhne 22. a 29. listopadu
  • Je to reakce na zhoršující se epidemickou situaci

Kabinet na svém včerejším jednání schválil návrh Ministerstva zdravotnictví na plošné screeningové testování žáků. To proběhne po celé České republice, a to ve dnech 22. a 29. listopadu.


Ministerstvo zdravotnictví novým opatřením reaguje na zhoršující se epidemickou situaci ohledně onemocnění COVID-19. Testování proběhne metodou antigenních testů. „Plošné screeningové testování ve školách nám umožní zachytit pozitivní případy nákazy mezi žáky. Pozitivní žáci jsou mnohdy asymptomatičtí a mohou nákazu nekontrolovaně šířit mezi zranitelnými skupinami obyvatel. Díky testování tyto případy odhalíme a zároveň získáme další data o šíření viru,“ popisuje přínos testování ve školách ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Antigenní testy pro školy dodá Správa státních hmotných rezerv, která distribuci zahájí hasičský záchranný sbor během příštího týdne. „Zachovat provoz škol i navzdory nepříznivé epidemické situace pro nás byla a je jednou z priorit. Musíme ale udělat vše pro to, abychom ve školách dokázali potenciální šíření nákazy minimalizovat,“ dodává ministr Vojtěch.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze