Vlastního hlasového asistenta bude mít také herní vydavatel Ubisoft

Vlastního hlasového asistenta bude mít také herní vydavatel Ubisoft
  • Asistent určený všem hráčům se jmenuje Sam a prozatím se jedná pouze o prototyp
  • Sídlit bude v aplikaci Ubisoft Club a může hráčům zprostředkovat různá data a statistiky z jejich her
  • Mohou se ho však ptát také na obecnější dotazy a pomůže třeba i s koupí hry či poradí s obtížnou pasáží, která hráče trápí

Virtuální asistenti se stali hitem letošního veletrhu CES 2018, na kterém dominoval Google Asistent a Amazon Alexa. Oba jsme mohli vidět v mnoha televizích, robotech, chytrých reproduktorech a řadě dalších produktů. Virtuální asistenti tedy očividně jen tak někam nezmizí, a proto se chce mezi Alexu, Siri a další dostat i známé herní studio Ubisoft.

Jejich asistent se jmenuje Sam a je zaměřený jak jinak než speciálně na hráče. Najdeme jej v aplikaci Ubisoft Club, a i když není Sam provázaný s celým systémem vašeho zařízení jako jiní asistenti, mohl by najít mezi hráči své místo. Ubisoft si je dobře vědom, že nemůže konkurovat takovým gigantům jako Google, a tak se zaměřuje na publikum, které by měl znát nejlépe.

Ubisoft Club - Sam

Sam bude hráčům asistovat zejména při dotazech typu kdy vyjdou jimi vyhlížené titulky či zda jejich oblíbený titul obdrží nějaké DLC. Přirozeně si bude vědět rady lépe s hrami od Ubisoftu, ke kterým vám dá třeba i rovnou link na koupi/předobjednávku dané hry, pustí vám trailer a podobně. Zeptat se můžete i na jiné obecné dotazy, ale nejlépe se zatím prototyp Sama vyzná ve hrách.

Dalším příkladem integrace Sama je třeba fakt, že vám může říci, jaké je zrovna počasí ve vámi rozehrané hře Assassin's Creed Origins. Zároveň prý zvládá hráčský slang a zkratky, takže pokud říkáte před chvilkou zmiňovanému titulu jen „ACO“, měl by vám Sam i tak rozumět. I když prozatím nevypadá Sam zrovna užitečně, mohly by se jeho schopnosti velmi rychle zajímavě rozrůst, obzvláště pokud bude svázaný přímo s vašimi uloženými pozicemi ve hrách.

Ubisoft Club - Sam
Konverzace se Samem v aplikaci Ubisoft Club

Zatím tak dává Sam největší smysl jen pro kompetitivní hráče online her. Ti totiž mohou od Sama kdykoli získat údaje o posledních hrách, načíst různé statistiky, a dokonce má Sam i přehled, jaké hry zrovna hrajete. Pokud se třeba nevyznáte v nějaké mapě online střílečky a zmateně pobíháte sem a tam, nebo nemůžete rozlousknout nějaký puzzle v jiné hře, může si Sam tato data vytáhnout a pošle vám kupříkladu video tutoriál na daný level s radami.

Prozatím to vypadá, že bude Sam určený spíše na ty nejzapálenější hardcore hráče, byť by se mohl dle slov Ubisoftu objevit přímo i v samotných hrách, odkud byste se jej mohli kdykoli a na cokoli zeptat. Budoucnost tohoto herního asistenta je tedy zatím plná otázek, ale rozhodně se jedná o zajímavý počin, který by mohla řada hráčů hojně využívat.

Zdroje: digitaltrends.com, 9to5toys.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze