WHO varuje Evropu před rychlým nárůstem pozitivních případů koronaviru

WHO varuje Evropu před rychlým nárůstem pozitivních případů koronaviru
Fotografie: unsplash.com
  • Nejvíce nových případů zaznamenalo Česko, Maďarsko a Polsko
  • Za druhý říjnový týden přibylo v celé Evropě 1,3 milionu nakažených

Světová zdravotnická organizace (WHO) varovala před prudkým nárůstem nových případů koronaviru v Evropě. Evropa je jediným regionem z členských států WHO, kde byl v polovině října zaznamenán růst počtu nakažených. Podle posledních průzkumů WHO šla globální křivka pozitivních případů dolů, křivka Evropy od začátku října stoupala.


Za druhý říjnový týden bylo v celé Evropě nahlášeno 1,3 milionu nakažených. To je o 7 % víc než v prvním týdnu. Podle CNBC nejvíce nových případů zaznamenalo Česko, Maďarsko a Polsko, kde počet případů od začátku měsíce stoupl o 50 %. Vědci ve Spojeném království nyní sledují vývoj nové mutace koronaviru, zvané delta plus. Zatím ale nevědí, zda je mutace nebezpečnější než delta. Světová zdravotnická organizace i nadále vyzývá neočkované, aby se proti koronaviru nechali co nejdříve naočkovat.

„Severní polokoule se chystá na další zimu, a to nás kvůli prudkému nárůstu pozitivních případů v Evropě trochu znepokojuje. Vidíme, jak rostou čísla a v řadě zemí se zdravotní systém opět začíná dostávat pod velký tlak,“ uvedl Mike Ryan, výkonný ředitel WHO programu pro mimořádné události.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze