Xiaomi uvedlo na trh nové čističky vzduchu, které zachytí až 99,97 % škodlivin

Xiaomi uvedlo na trh nové čističky vzduchu, které zachytí až 99,97 % škodlivin
Fotografie: Xiaomi
  • Jedná se o modely Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro, 4 a 4 Lite
  • Nejvyšší Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro disponuje filtračním systémem 3v1
  • Za 15 minut dokáže vyčistit vzduch v pokoji o rozloze 40 metrů čtverečních

Xiaomi představilo na českém trhu kromě smartphonů Redmi Note 11 Pro a 11 Pro 5G také tři nové čističky: Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro, 4 a 4 Lite. Zcela nová řada celoročně nabídne uživatelům zdravější, čistší vzduch v interiérech a méně alergenů. Jednotlivé varianty reflektují různé domácí prostory i rodinné potřeby.

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro

Nejvyšší varianta, Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro, je vybavena filtračním systémem 3v1, který kombinuje mechanické filtrování a filtraci pomocí elektrostatického náboje, díky čemuž zachytí 99,97 % látek znečišťujících ovzduší o velikosti pouhých 0,3 mikronu. Ať už se jedná o zvířecí srst, bavlněná vlákna nebo jiné znečišťující látky, Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro si s nimi poradí.

Za 15 minut zvládne přefiltrovat vzduch v obývacím pokoji o velikosti 40 metrů čtverečních.

Pro zajištění maximální účinnosti filtrace model Pro nově integruje senzory detekující PM2,5 a PM10 částice. Nově přibyl také ionizátor, který pomáhá zachytit polétavé znečišťující látky. Kromě toho Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro nabízí PCADR 500 m3/h a FCADR 185 m3/h, což znamená, že dokáže každých 15 minut zcela přefiltrovat vzduch v obývacím pokoji o velikosti 40 metrů2.

Kromě silného filtračního výkonu nabízí Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro také značně vylepšený uživatelský zážitek. Elegantní design a noční režim s nízkou hlučností zajišťují, že zapadne do jakékoliv moderní domácnosti. Dotykový OLED displej umožňuje rychlé prohlížení statistik AQI, teploty a vlhkosti i bleskové úpravy parametrů jen několika klepnutími. Uživatelé mohou zařízení ovládat také vzdáleně pomocí aplikace Xiaomi Home a neschází ani možnost automatizace ve spojení s dalšími IoT zařízeními domácnosti, zobrazovat stav filtru a mnohé další. K dispozici jsou i hlasové příkazy, a to díky podpoře Google Asistenta a Amazon Alexa.

Čističky vzduchu se budou v ČR prodávat následujících verzích:

  • Xiaomi Smart Air Purifier 4 za 5 299 Kč (doporučená cena)
  • Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite za 3 899 Kč (doporučená cena)
  • Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro za 6 899 Kč (doporučená cena)
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze