Zdravé děti a dospívající nepotřebují posilovací dávku vakcíny proti COVID-19

Zdravé děti a dospívající nepotřebují posilovací dávku vakcíny proti COVID-19
Fotografie: unsplash.com
  • Podle WHO jsou potřeba další výzkumy, aby bylo jasné, kdo posilovací dávky potřebuje
  • Třetí dávku vakcíny proti koronaviru mohou děti dostat v Izraeli, Americe a Německu

Podle hlavní vědkyně Světové zdravotnické organizace (WHO) Soumyae Swaminathan v současné době není dostatek důkazů o tom, že by byla potřeba posilovací dávky proti koronaviru u zdravých dětí a dospívajících. Na tiskové konferenci uvedla, že i když časem ztrácejí vakcíny potřebné látky k ochraně proti koronaviru, je potřeba provést další výzkumy, aby bylo jasné, kdo potřebuje další dávky očkování.


„Nyní neexistuje žádný důkaz, že by zdravé děti nebo zdraví adolescenti potřebovali posilovací dávky. Žádný důkaz,“ řekla Swaminathanová. Podle reuters.com začali v Izraeli očkovat třetí dávku vakcíny proti COVID-19 dětem od 12 let. Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) povolil na začátku ledna třetí dávku vakcíny Pfizer/BioNTech dětem ve věku od 12 do 15 let. Minulý týden doporučilo očkování od 12 let i Německo.

„Cílem je chránit ty nejzranitelnější. Ty, kteří jsou nejvíce ohrožení vážnými nemocemi nebo smrtí. To jsou hlavně starší a nemocní lidé nebo také zdravotní pracovníci,“ uvedla Soumya Swaminathan.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze