Změna v registraci seniorů na očkování proti COVID-19

Změna v registraci seniorů na očkování proti COVID-19
Fotografie: unsplash.com
  • Od pátku se mění systém rezervací termínů na očkování proti COVID-19
  • Nově senioři dostanou SMS s upozorněním na volný termín v očkovacím místě, které si vybrali
  • Celkem už projevilo zájem o očkování prostřednictvím registračního systému přes 172 000 lidí starších 80 let

Od 22. ledna 2021 se změní systém rezervací termínů na očkování proti COVID-19 pro lidi starší 80 let. Původně pořadí určoval čas přihlášení. Teď bude pořadí určovat stáří člověka. Po registraci senioři dostanou SMS s upozorněním až v případě, že bude mít volný termín očkovací místo, které si vybrali. Tyto změny představil ministr zdravotnictví.


Pro seniory, kteří už svůj termín mají, se nic nemění. Podle ČTK má za týden rezervovaný termín asi 73 000 lidí a zájem o očkování proti COVID-19 projevilo prostřednictvím registrace do systému více než 172 000 lidí starších 80 let. Celkem jich v Česku žije zhruba 441 000.

Když projdete registrací, tak jste upozorněni na to, že registrace úspěšně proběhla, následně vám ale nepřijde SMS s kódem PIN 2. Ten přijde až ve chvíli, kdy je pro vás na daném místě očkovací termín. Každý, kdo dostane zprávu s PIN 2, může mít jistotu, že termín obdrží,“ vysvětlil ministr. Tento PIN a rodné číslo pak senioři použijí k přihlášení na webu pro rezervace, kde si zarezervují termín očkování na vybraném očkovacím místě.

Mění se i termín pro druhou dávku vakcíny. Dosud dostávali senioři termín na druhou vakcínu po 21 dnech. Od nynějška to bude po 28 dnech. V příštích třech týdnech bude také vypsáno méně nových termínů, protože bude až o 25 % méně dávek vakcíny, jak dodává Jan Blatný. Očkovací systém pro zdravotníky bude spuštěn až 26. ledna 2021, i když měli mít možnost se zaregistrovat již minulý pátek. Bylo ale potřeba připojit k systému jejich registr, aby se mohlo ověřit, zda jsou přihlášenými zdravotníky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze