Netflix čelí žalobě kvůli velkému zájmu o trhák Squid Game. Víte proč?

Netflix čelí žalobě kvůli velkému zájmu o trhák Squid Game. Víte proč?
Fotografie: Netflix
  • Netflix je žalován kvůli velkému náporu na síť, který způsobil právě tento seriál
  • SK Broadband chce po Netlifxu zaplatit náklady spojené se zvýšeným provozem
  • Netflix by měl za loňský rok zaplatit zhruba 502 milionů korun

Nový seriál Hra na oliheň (Squid Game) pobláznil samozřejmě nejen předplatitele v České republice, ale i v Jižní Koreji. Jihokorejský poskytovatel internetových služeb SK Broadband zažaloval streamovací platformu Netflix kvůli velkému náporu na síť, kterou způsobil právě tento seriál. SK Broadband chce po streamovací platformě zaplatit náklady spojené se zvýšeným provozem a údržbou sítě.

K tomu došlo poté, co soud v Soulu uvedl, že by Netflix měl rozumnou částkou přispívat za užívání internetových služeb. Vyjádřilo se i několik jihokorejských zákonodárců. Nelíbí se jim, že poskytovatelé obsahu neplatí za používání sítí, i když generují velké množství datového toku.


Popularita Squid Game a dalších seriálů potvrzuje postavení Netflixu jako druhého největšího generátoru datového toku v zemi hned po YouTube. SK Broadband odhadl poplatek, který by měl Netflix za používání služeb v loňském roce zaplatit. Podle Reuters soudní dokument uvádí, že se cena vyšplhala na necelých 22,9 milionů dolarů (cca 502 milionů korun).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze