Netflix pravděpodobně přestane vydávat celé řady seriálů najednou

Netflix pravděpodobně přestane vydávat celé řady seriálů najednou
Fotografie: unsplash.com
  • Netflix je jediná streamovací platforma, která stále vydává celé série najednou
  • Postupné vydávání dílů může pomoci získat nové předplatitele a zvýšit zájem o daný seriál

Skoro všechny streamovací platformy vydávají díly svých nejpopulárnějších seriálů jednou týdně, kromě Netflixu. Tato streamovací platforma už od svých začátků vydávala celé řady seriálů naráz. To je také jeden z mnoha důvodů, proč se stala nejoblíbenější platformou mezi diváky. Nyní to ale vypadá, že i Netflix uvažuje o změně a díly některých svých nejoblíbenějších seriálů začne vydávat jednou za týden


Podle collider.com chtěl dát Netflix předplatitelům možnost volby. Platforma vydá celou sérii najednou a bude jen na divácích, kdy si budou chtít seriál pustit a na kolik dílů se naráz podívají. Tento způsob fungoval docela dobře, dokud Netflix neměl téměř žádnou konkurenci. Nyní si výkonný ředitel společnosti Reed Hastings a jeho tým uvědomují, že tento postup poškozuje jejich vlastní obsah. Konkurence má z postupného vydávání dílů jen výhody. Ptáte se jaké? Je to vlastně úplně jednoduché. Když daný pořad poběží v premiéře několik týdnů nebo možná i měsíců, udrží to zájem diváků na dlouhou dobu. Ti o seriálu mluví se svými přáteli a dostane se do podvědomí široké veřejnosti, což potenciálně přiláká další a další předplatitele. Když na Netflixu vyjde nová řada očekávaného seriálu, jako je například Stranger Things, lidé o tom pak mluví maximálně týden nebo dva a potom začnou sledovat jiný seriál.

Pokud jde o diváky, strategie vydávání dílů jednou týdně je dobrá. Největší konkurenti Netflixu – Disney+, Amazon Prime Video a HBO Max – nemají s touto strategií žádný problém. Naopak, diváci se každý týden vracejí, aby se podívali na nový díl svého oblíbeného seriálu. K těm nejznámějším, které platformy právě vysílají, můžeme zařadit She-Hulk: Neuvěřitelná právnička, Pán prstenů: Prsteny moci nebo Rod draka.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze