Po 25 letech opouští Pokémony hlavní hrdinové Ash a Pikachu

Po 25 letech opouští Pokémony hlavní hrdinové Ash a Pikachu
Fotografie: unsplash.com
  • Ash Ketchum a Pikachu se na obrazovkách poprvé objevili v roce 1997
  • V dubnu 2023 vyjde nová řada s novými postavami

Minulý týden obletěla svět překvapivá zpráva. Po 25 letech opustí legendární seriál Pokémon dva hlavní představitelé – Ash Ketchum a jeho věrný parťák Pikachu. Producenti ale také oznámili, že dobrodružství bude pokračovat s novými tvářemi, a to už v dubnu příštího roku.

Kdo Pokémony sledoval, ví, že Ashův sen bylo, stát se nejlepším trenérem Pokémonů ze všech. A to se mu po 25 letech konečně podařilo. Když skončila poslední série, nebylo úplně jasné, co s japonským animovaným seriálem bude, ale teď už to víme. Seriál se začal vysílat v roce 1997, kdy se Ash poprvé setkal se svým Pokémonem v den jeho desátých narozenin. Teď ale jejich cesta končí.


V dubnu se divákům představí noví hrdinové. Mladá dívka jménem Liko a chlapec jménem Roy, které budou doprovázet tři startovací pokémoni regionu Paldea – Sprigatito, Fuecoco a Quaxly. „Budou představovat vše, co fanoušci na Pokémonech milují, včetně akce, dobrodružství, přátelství a samozřejmě celou řadou Pokémonů,“ uvedli producenti pro bbc.com.

Aby tvůrci příběh Ashe a Pikachu řádně ukončili a postavy měly možnost se s diváky rozloučit, rozhodli se natočit ještě jednu speciální sérii s názvem Pokémon Journeys in the West, která odvypráví poslední kapitolu příběhu Ashe a Pikachu. Uvedena bude 13. ledna 2023 a bude mít jedenáct dílů.


S Ashem se na Twitteru rozloučila i herečka Sarah Natochenny, která od roku 2006 právě jemu a dalším postavám propůjčovala hlas. „Bez ohledu na to, co bude až skončí jeho poslední kapitola, bude navždy žít v srdcích mnoha generacích,“ uvedla a dodala, že to pro ni bylo mimořádné privilegium.

Diskuze ke článku
Dominika Šťávová
Dominika Šťávová
Milá autorko textu, najděte si nejdřív, jestli vůbec správně píšete jména postav, aby ten PikaTchu nebyl chudák...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze