Seriál Domina přibližuje skutečný příběh manželky císaře Augusta

Seriál Domina přibližuje skutečný příběh manželky císaře Augusta
Fotografie: Epic Drama
  • Seriál Domina nabízí divákům poutavý pohled na starověký Řím
  • Je založen na příbězích žen, které stály v pozadí tehdejších mocných mužů

Hlavní postavou je Livia Drusilla, kterou hraje charismatická herečka Kasia Smutniak. Livia nepředstavuje jen ženu své doby, je to vlivná postava, která přepisuje dějiny a roli žen ve společnosti. Smutniak v rozhovoru pro Yahoo News řekla: „V seriálu se objevuje mnoho feministických témat: Je to velmi silný příběh o emancipaci žen v době, kdy to bylo téměř nemožné." Díky tomuto aspektu je seriál Domina zajímavý nejen z historického hlediska, ale také jako inspirace pro současné generace žen.

Seriál je zajímavý také tím, že zkoumá životy žen ve starověkém Římě z různých úhlů pohledu a odhaluje jejich sílu, zranitelnost a vliv, který mohly mít na události v římské říši. Smutniak zdůraznila, že Domina ukazuje, jak ženy využívaly svou inteligenci a dovednosti v oblasti diplomacie a manipulace, aby přežily a prosperovaly ve světě ovládaném muži.

Domina

Seriál diváky zaujme unikátní rekonstrukcí starověkého Říma, která jim umožní ponořit se do autentického prostředí té doby. Tvůrci seriálu věnovali velkou pozornost také kostýmům, aby co nejvěrněji ztvárnili tehdejší módu.

Seriál Domina si získal pozornost a uznání na různých filmových festivalech, čímž si vydobyl místo mezi seriály, které díky svému jedinečnému přístupu k historickému zobrazení žen, zajímavým detailům natáčení a silnému odkazu nesmí chybět v repertoáru žádného milovníka historie a silných ženských postav.

Seriál Domina přinese exkluzivně na české obrazovky již 19.2. ve 21:00 televizní stanice Epic Drama.