LAMAX Sentinel2
test

LAMAX Sentinel2

Parťák na léto

Začíná léto, to znamená jediné. Strávené dny u bazénu, na dovolené či na chatě. Ať už s přáteli nebo rodinou rozhodněte se neplánujete nudit. A k tomu by vám mohl pomoci i LAMAX Sentinel2. Malý přenosný reproduktor, který oživí každou akci.

LAMAX Sentinel2 rozhodně nepřeslechnete, a to i přes jeho kompaktní rozměry, díky kterým jej schováte i do malého batohu. Výrobce navíc slibuje dobu přehrávání až 24 hodin. Je tomu opravdu tak? To zjistíte v naší recenzi.

LAMAX Sentinel2

Technické parametry LAMAX Sentinel2

Rozměry 186 × 62 × 50 mm
Hmotnost 525 gramů
Bezdrátová konektivita Bluetooth 5.0
Výdrž 24 hodin
Doba nabíjení 3 hodiny
Zvýšená odolnost ano, IP67
Cena 1 290 Kč

Obsah balení: minimalistický

V malé obdélníkové krabičce, která není o nic větší než samotný reproduktor, najdete manuál v několika světových jazycích včetně češtiny, napájecí kabel USB-C a samozřejmě samotný reproduktor. Balení postrádá adaptér do sítě, ale to už je u takových zařízení zvykem. Mile nás překvapilo, že byl v balení také propojovací kabel v podobě 3,5mm jacku na obou stranách. Mohl být ale trochu delší.

LAMAX Sentinel2

Konstrukční zpracování: překvapivě odolné

LAMAX Sentinel2 můžete vzít kamkoli, nebojí se vody, sněhu ani prachu. Celé tělo i tlačítka chrání guma. Díky obdélníkovému tvaru navíc neztratí stabilitu na žádném povrchu. Je vysoký 62 mm a dlouhý 186 mm. Dobře padne do ruky zásluhou tvaru i použitých materiálů. Gumový povrch má ale i své nevýhody. Jsou na něm vidět všechny nečistoty. Možná vás na poprvé překvapí hmotnost 525 gramů, nesmíme ale zapomenout na to, že je uvnitř poměrně velká baterie s kapacitou 3 600 mAh.

Pojďme se na reproduktor podívat zblízka. Na horní straně najdeme ovládací tlačítka a dvě malé diody, podle kterých poznáme, zda je přístroj zapnutý nebo dostatečně nabitý. Kromě běžných tlačítek, která slouží k zapnutí/vypnutí, ovládání hlasitosti/přepínání písniček, přehrávání/pozastavení, je zde i tlačítko, které pro přepínání mezi audio kabelem, SD kartou a Bluetooth. Jak už jsme zmínili, celé tělo včetně tlačítek, je gumové. To bohužel pro stisk tlačítek není dobré. Musíte na ně totiž více zatlačit.

Na přední a zadní části najdeme mřížkovaný průchod reproduktoru. Z přední strany je v mřížce vylisované logo LAMAX. To nám přijde velmi stylové. Na pravém boku najdeme kovové poutko. To podle nás ale nebyla úplně správná volba. Špatně se vyjímá a pokud chcete reproduktor někam připnout, musíte si pomoci ještě karabinou.

Má certifikaci IP67, díky které vydrží pod vodou až 30 minut.

Na levé straně je záslepka, pod kterou najdeme slot pro microSD kartu, vstup pro USB-C nabíječku a 3,5mm jack. Záslepka na svém místě velmi dobře drží a nevypadává. Velkým překvapením pro nás byla i voděodolnost. LAMAX Sentinel2 má certifikaci IP67, díky které bez problémů vydrží pod vodou až 30 minut. Samozřejmě, že jsme to zkusili a LAMAX nezklamal.

Líbilo se nám
  • elegantní design
  • odolnost IP67
  • praktické provedení
Nelíbilo se nám
  • tlačítka se hůře tisknou
  • vyšší hmotnost

Konektivita a baterie: od rána do večer

Reproduktor můžete připojit pomocí Bluetooth 5.0. První spárování je otázkou pár vteřin. Dosah je až 20 metrů. Pokud máte svoje oblíbené písničky uložené ve starším zařízení, jako je například MP3 přehrávač, můžete jej připojit přes 3,5mm jack. K ovládání neslouží žádná speciální aplikace, takže veškeré párování probíhá stejně jako s ostatními Bluetooth zařízeními. Případně můžete přímo vložit microSD kartu s uloženou hudbou a poslouchat.

Připojení je velmi rychlé, po zapnutí reproduktoru postačí necelých 5 vteřin a můžete poslouchat hudbu. I když LAMAX tlačítka na regulaci hlasitosti má, můžete ji ovládat i z připojeného zařízení. Překvapením byl i integrovaný mikrofon. Pokud posloucháte hudbu z telefonu a někdo vám zavolá, stačí hovor přijmout a komunikovat skrze reproduktor. Bude ale lepší, když budete v jeho blízkosti, aby vás protistrana dobře slyšela.

LAMAX Sentinel2

Největší plus má reproduktor určitě za výdrž. Výrobce uvádí přehrávání hudby až 24 hodin díky baterii s kapacitou 3 600 mAh. LAMAX Sentinel2 jsme nechali hrát dva dny 10 hodin a baterie vybití nehlásila. Nabití je pak otázkou necelých tří hodin.

Líbilo se nám
  • rychlé spárování
  • nadprůměrná výdrž

Kvalita reprodukce: umí to rozjet

LAMAX Sentinel2 je vytvořen tak, aby byl vaším parťákem na cesty, k vodě nebo do přírody. A i tomu jsou uzpůsobeny dva reproduktory s výkonem 20 W, které nejdou přeslechnout. Bohužel basová složka není tak výrazná, jak bychom u takového zařízení čekali. Hlasitost se ale povedla. Spokojení jsme byli i při poslechu podcastů. Mluvené slovo bylo čisté a srozumitelné.

LAMAX Sentinel2

Reproduktor navíc disponuje funkcí True Wireless Stereo (TSW), díky které můžete připojit další LAMAX Sentinel2, a tím navýšit výkon. Oba reproduktory pak pochopitelně můžete ovládat najednou.

Líbilo se nám
  • čistý poslech mluveného slova
Nelíbilo se nám
  • slabší basy

Zhodnocení: bez něj ani krok

LAMAX Sentinel2 nás mile překvapil. Za 1 290 Kč nabídne skvělý zvuk, dlouhou výdrž baterie a voděodolnost. S námi procestoval pár míst a nikdy nezklamal. Nesmíme opomenout ani černý design, který na první pohled také zaujme. Pořízení tohoto reproduktoru můžeme vzhledem k více než příjemné ceně doporučit.

Foto: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Klady
  • velmi dobrý poměr ceny a výkonu
  • rychlé spárování
  • nadprůměrná výdrž
  • elegantní design
  • odolnost IP67
  • praktické provedení
Zápory
  • slabší basy
  • tlačítka se hůře tisknou
  • vyšší hmotnost
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze