LaMetric Time
test

LaMetric Time

Hodiny, které vám ukáží víc než jen čas

V dnešní uspěchané době, kdy je času málo, používáme ke zjištění základních informací mobilní telefony, televize nebo počítače. Ale co když vám na první pohled obyčejné digitální hodiny dokáží říct, jaké bude například počasí nebo jaké události máte naplánované v kalendáři? Nebylo by to skvělé?

LaMetric Time nejsou jen tak obyčejné hodiny. Naopak jsou velmi chytré. Kromě toho, že si na nich můžete nastavit budík, můžete je použít také jako stopky nebo minutku. Že je to málo? Umí toho mnohem více. Jste zvědaví?

Za zapůjčení inteligentních hodin LaMetric Time děkujeme společnosti ElectroWorld, provozující internetový obchod ElectroWorld.cz, kde si je můžete i zakoupit.

Technické parametry LaMetric Time

Rozměry 20,1 × 6,1 × 3,6 cm
Hmotnost 0,223 kg
Bezdrátová konektivita Bluetooth 4.0
Typ displeje LED
Výstupní výkon 4 W
Cena 4 590 Kč

Obsah balení: základní

Po rozbalení malé papírové krabičky najdeme samotné hodiny. Pod nimi se ukrývá malý návod k použití, který ale bohužel není v českém jazyce. Dále v krabičce najdeme microUSB kabel, který je dlouhý 1,5 metru, a napájecí adaptér s EU/US/UK zástrčkami. Nic dalšího není potřeba.

LaMetric Time
Líbilo se nám
  • pěkné balení
  • napájecí adaptér s více zástrčkami
Nelíbilo se nám
  • chybí český návod

Konstrukční zpracování: hodí se kamkoliv

Na první pohled se vám hodiny mohou zdát jako dětská hračka. Jedná se o malý obdélník, který je celý černý, navíc velmi lehký. Rozměry hodin jsou 20,1 × 6,1 × 3,6 cm a hmotnost činí pouhých 223 gramů. Povrch je z matného černého plastu.

Na přední straně je umístěná LED obrazovka se senzorem, který automaticky upravuje jas. Na horní straně najdeme tři zapuštěná tlačítka sloužící k přepínání mezi obrazovkami. Ty mohou ukazovat čas, počasí, rádio, stopky, minutku a další, které si můžete sami díky aplikaci nastavit. Ale na to se podíváme později. Na pravé straně se kromě reproduktoru nachází tlačítko pro zapnutí/vypnutí hodin a na levé straně najdeme tlačítka pro ovládání hlasitosti. Na zadní straně je kromě loga výrobce vstup pro microUSB kabel a 3,5mm jack k připojení sluchátek.

Líbilo se nám
  • nízká hmotnost
  • hodí se kamkoliv

Aplikace: bez ní by to nešlo

Na první pohled se může zdát, že tato malá obdélníková krabička sotva ukáže čas. Po stažení aplikace LaMetric Time, která je dostupná zdarma pro Android i iOS, ale teprve poznáte, co všechno umí.

Po stažení vás aplikace požádá o registraci. Pak už stačí jen pár kroků ke spárování s hodinami. Zapněte je a do aplikace napište čtyřmístný kód, který se ukáže na displeji. Poté hodiny připojte ke stejné Wi-Fi, ke které je připojený váš mobilní telefon, a je to. Poté se v aplikaci zobrazí všechny možnosti, které vám hodiny mohou ukazovat.

Prostředí aplikace LaMetric Time

Aplikace nabízí mnoho vychytávek. Po zapnutí zobrazí základní obrazovku, kde vidíte obrázek hodin, pod ním pak tři záložky – aplikace, telefon a více. V základu hodiny mohou ukazovat 7 aplikací (hodiny, počasí, rádio, stopky, časovač, kalendář a speciální data). U každé z těchto funkcí si po jejich otevření můžete nastavit detaily. Každou funkci lze pojmenovat podle sebe. U počasí si například můžete nastavit, v jakých stupních teplotu chcete ukazovat nebo zda kromě teploty chcete také vidět rychlost větru nebo vlhkost a viditelnost. Do aplikace lze přidat dalších nespočet funkcí, například upozornění na narozeniny, počítadlo liků na Facebooku nebo Instagramu, upozornění na změnu hodnoty Bitcoinu a mnoho dalších.

Když přejdete do záložky s názvem telefon, najdete dvě další funkce – přehrávání muziky a upozornění. To znamená, že hodiny můžete propojit se Spotify, iTunes nebo Pandorou a přehrávat přes ně muziku. Na displeji se kromě základních funkcí bude zobrazovat jméno interpreta a název skladby. Zvuk hodin navíc není vůbec špatný, takže plně nahradí menší reproduktor. Výstupní výkon činí 2 × 2 W.

Prostředí aplikace LaMetric Time

Hodiny vás také mohou upozornit na příchozí hovor nebo zprávu. Sami si můžete nastavit, která upozornění vám mají hlásit a která ne. Na výběr máte ze 13 různých možností, ať už se jedná o sociální sítě, maily nebo SMS. Dále si můžete nastavit, zda chcete, aby upozornění bylo tiché, nebo se zvukem.

Na poslední záložce je několik domácích chytrých asistentů, se kterými hodiny můžete propojit. Jde o Amazon Echo a Google Asistenta. Spolupracují také se zařízeními Philips Hue, Sonos, wemo, Netatmo. Společné propojení zařízení funguje přes rozhraní IFTTT. Díky tomu můžete kontrolovat pokojovou teplotu a spotřebu energie, případně vám bude zobrazovat upozornění z bezpečnostních senzorů, prostřednictvím čehož budete mít vždy přehled a kontrolu nad vaším domovem. Pomocí tlačítek na zařízení dokážete dokonce i zapínat/vypínat světla a ovládat různé akce.

Líbilo se nám
  • rychlé párování
  • snadné ovládání
  • možnost nastavení mnoha funkcí
  • spolupracuje s domácími asistenty
  • možnost přehrávání hudby

Funkce a použití: nezapomene na nic

Bez aplikace LaMetric Time na hodinách mnoho nenastavíte. Pomocí tlačítek, jak už bylo řečeno, můžete přepínat mezi informacemi, které jste si zvolili v aplikaci. Jediné, co bez aplikace nastavíte, je budík, minutka a stopky. Budík najdete na stejné obrazovce jako čas po zmáčknutí prostředního tlačítka. Zde je nastaven čas buzení na osmou hodinu. Dlouhým podržením prostředního tlačítka budík aktivujete. Minutka a stopky mají vlastní záložku a zapnete i vypnete je zmáčknutím prostředního tlačítka.

LaMetric Time
Líbilo se nám
  • jednoduché ovládání
  • možnost nastavení budíku, minutky a stopek

Zhodnocení: chytrý doplněk

Chytré hodiny LaMetric Time jsou nenápadným doplňkem vašeho pracovního místa. Hodí se ale i do obyčejné domácnosti. Pokud je máte v pokoji, nemusíte se bát, že by vás jas rušil při usínání, automaticky ho totiž ve tmě sníží. Kromě času pravidelně ukazují také datum, které si ne každý pamatuje. Takže se stačí podívat na hodiny a hned víte, kolikátého vlastně je.

LaMetric Time

Další příjemnou funkcí je upozornění. Při práci mívám vypnuté zvuky mobilního telefonu, aby mě vše nevyrušovalo. V aplikaci si můžu nastavit, aby mě hodiny upozorňovaly jen na to, co chci. Navíc si můžu vybrat i tón. Takže, když se ozve krátké cinknutí, vím, že mi přišla zpráva. Zaujal mě i retro design, který zapadne i do dětského pokoje. Za cenu 4 590 Kč nabízí opravdu mnoho a nám se velmi líbí.

Foto: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Klady
  • jednoduché ovládání
  • možnost přehrávání hudby
  • spolupracuje s domácími asistenty
  • možnost nastavení mnoha funkcí
  • snadné ovládání
  • rychlé párování
  • hodí se kamkoliv
  • napájecí adaptér s více zástrčkami
Zápory
  • chybí český návod
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze