Omron Pocket Tens
test

Omron Pocket Tens

Skvělý pomocník při bolestech svalů a kloubů

Do redakce nám dorazil přístroj, který využije každý. Jak to víme? Protože za méně než 1 000 Kč pomůže při bolestech, křečích, ztuhlých a namožených svalech i při pooperačních bolestech. Omron Pocket Tens se naučí ovládat každý a elektrické impulzy si můžete nastavit dle potřeby.

Na trhu se dají koupit různé masážní přístroje, toto je ale trochu něco jiného. TENS léčba funguje na principu elektrických impulzů, které pomáhají s odstraňováním bolesti. Omron Pocket Tens má hned pět různých režimů s intenzitou od 1 až do 10. S čím vším vám může pomoci, to se dozvíte v dnešní recenzi.

Technické parametry Omron Pocket Tens

Rozměry 75 × 70 × 22 mm
Hmotnost 75 g včetně baterií
Počet a typ baterií 2 AAA
Počet režimů 5
Nastavitelná intenzita 1 až 10
Počet elektrod 2
Výstupní signál max. 32 V
Délka masáže 15 minut
Automatické vypnutí ano/3 min
Délka kabelů 120 cm
Cena cca 1 000 Kč

Obsah balení: včetně baterií

V malé obdélníkové krabičce najdete hlavní jednotku, se kterou budete ovládat veškeré elektrické impulzy. Uvnitř jsou již vloženy dvě baterie typu AAA. V balení je dále kabel, který propojuje jednotku s elektrodami, a dvě elektrody pro dlouhodobé použití. Nechybí ani držák pro elektrody na uskladnění a podrobný český návod.

Omron Pocket Tens
Líbilo se nám
  • včetně baterií

Konstrukce a zpracování: jednoduše a prakticky

Vzhledem k tomu, že se jedná o zdravotní přístroj, dbalo se zejména na kvalitu než o design. V tomto případě to ale nevadí, my jsme naopak ocenili, že je přístroj udělán jednoduše, vejde se do kapsy a nikde nic nevyčnívá. Oválný tvar padne do ruky a ovládat můžete veškeré funkce pouze palcem. Horní strana je protiskluzová a jsou v ní zapuštěna čtyři tlačítka. Je zde také ukazatel nízké baterie, dioda při uvolnění elektrody a dva světelné ukazatele – jeden pro intenzitu a druhý pro režim.

Omron Pocket Tens

Na zadní straně je krytka baterií, kam se vkládají vždy dvě baterie typu AAA. Je zde obrázkový postup, jak krytku oddělat, kromě toho jsou zde znázorněny i jednotlivé režimy. Na boční straně je kruhový konektor pro připojení kabelu. Kabel se přibližně v polovině rozdělí na dva a každá část se přicvakne na elektrody. Elektrody mají vykrojený tvar a při zakoupení jsou chráněny fólii, kterou odstraňte až těsně před prvním použitím. Zadní strana je lepicí a je potřeba dávat pozor, aby přišla do styku pouze s pokožkou. Abyste nesnižovali lepivost, je na horní straně jazýček, který nelepí a slouží k uchopení při umisťování na pokožku.

Po prvním použití budete potřebovat držák na elektrody. Jedná se o tlustší plastový výlisek, který je anatomicky stejný jako elektrody. Na držáku jsou různě rozmístěna vystouplá kolečka, která brání tomu, aby se elektrody zcela přilepily a snižovala se doba využití. A určitě zmíníme i návod, jelikož je podrobný a přitom přehledný. Kromě popisů a upozornění jsou zde i obrázky, kam elektrody lepit a kam naopak ne.

Líbilo se nám
  • jednoduché ovládání
  • lehký a dobře přenosný
  • podrobný návod

Zhodnocení a zkušenosti: pocítíte úlevu

Omron Pocket jsme měli možnost testovat delší dobu a musíme uznat, že prostě funguje. Obyčejná krabička, která vás dokáže zbavit nejedné bolesti. Na začátku používání jsme zapínali intenzitu na nižší úroveň, postupně si ale tělo zvykne a budete přidávat. Záleží také, na jaké místo na těle elektrody pokládáte. Přístroj se vždy zapne při nejnižší intenzitě, takže si ji poté nastavuje ručně sami, i během fungování můžete přidávat a ubírat.

Omron Pocket Tens

Použití je opravdu snadné, veškeré ovládání zvládnete pomocí čtyř tlačítek. Při prvním použití stačí u elektrod odlepit ochrannou fólii a přiložit je na místo, které chcete masírovat. V návodu jsou uvedena místa, na která nemáte elektrické impulzy používat, jelikož byste si mohli narušit funkci srdce. Samotných elektrod se nedotýkejte, o to dříve by přestaly lepit. Pro uchopení vždy použijte krátký jazýček, který je nad každou elektrodou. Po zapnutí si pak nejdříve vyberete režim, v jakých intervalech budou impulzy do těla vysílány, následně tlačítkem Set/Start přístroj zapnete a pomocí šipek si určíte intenzitu. Čím vyšší, tím více diod se na ukazateli rozsvítí.

Aby přístroj správně fungoval, je potřeba, aby byly obě elektrody pečlivě přilepené. V opačném případě se mohou zdát impulzy slabší. Pokud je elektroda úplně odlepená, upozorní vás na to dioda na ovladači, u které je znak elektrody a nápis Pad. Stejně tak vás dioda na symbolu baterie upozorní na slabou baterii.

Omron Pocket Tens

Při použití jsem ne vždy cítila hned úlevu a ze začátku se zdála být masáž trochu nepříjemná. Tělo si však na impulzy po pár minutách zvykne a následně odezní i bolest. Po 15 minutách se přístroj automaticky vypne a výrobce nedoporučuje jej využívat více jak dvakrát po sobě. Na jedno místo vám ale 15 minut opravdu postačí, jakmile impulzy utichnou, okamžitě poznáte rozdíl.

Pokud máte potíže se zády, a to na jakémkoliv místě, je tento výrobek přímo pro vás. Vyzkoušeli jsme jej na téměř všech místech a vždy s výborným výsledkem. Navíc čím déle jej využíváte, tím se i prodlužuje interval, kdy vás místo začne opět bolet a postupně může zcela bolest vymizet. Skvělý je ale také na kolena, ramena, při špatné citlivosti v rukou/prstech i při namožení svalů. Při všech těchto potížích se Omron Pocket Tens osvědčil a není se čemu divit, má klinicky ověřený účinek.

Omron Pocket Tens

Co musíme vyzdvihnout, je výdrž jak baterií, tak elektrod. Přístroj jsme využívali denně a baterie, která je součástí balení a výrobce upozorňuje, že nevydrží jako klasická baterie, fungovala minimálně 4 týdny. U elektrod je uvedeno, že jsou omyvatelné a mají dlouhou životnost (LongLife). Pokud vám elektrody již hůře drží na kůži, je možné je omýt vodou a jejich lepivost se opět zvýší. Dlouhá životnost má své opodstatnění – cena náhradních se pohybuje okolo 700 Kč za 2 kusy.

Líbilo se nám
  • automatické vypnutí
  • dlouhá životnost elektrod
  • elektrody jsou omyvatelné
  • výsledek už po 1. použití
  • dlouhá výdrž baterií
Nelíbilo se nám
  • impulzy mohou být ze začátku nepříjemné

Závěr: pomůže vám od bolesti

Jak už jsme se zmínili, přístroj jsme měli možnost testovat delší dobu a musíme uznat, že tato investice se rozhodně vyplatí. Za necelých tisíc korun získáte pomocníka pro řešení bolestí prakticky kdekoliv na vašem těle. Zapnout jej můžete kdykoliv a vzhledem k jeho velikosti se vám vleze i do kapsy. Za celou dobu testování jsme nenarazili na jakoukoliv potíž či nedostatek a nemůžeme hodnotit jinak než kladně. Pokud jste o svalovém elektrostimulátoru přemýšleli, určitě neváhejte, touto koupí rozhodně nešlápnete vedle.

Foto: Tereza Lásková, fZone.cz

Klady
  • včetně baterií s dlouhou výdrží
  • jednoduché ovládání
  • lehký a dobře přenosný
  • automatické vypnutí
  • dlouhá životnost elektrod
  • elektrody jsou omyvatelné
  • výsledek už po 1. použití
Zápory
  • impulzy mohou být ze začátku nepříjemné
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze