Philips BHB886/00 SenseIQ Series 8000
test

Philips BHB886/00 SenseIQ Series 8000

Umí lokny, které vydrží

Dnes vám představíme další výrobek od společnosti Philips – kulmu na vlasy Philips BHB886/00 SenseIQ Series 8000.

Do redakce nám dorazila kulma na vlasy Philips BHB886/00 SenseIQ Series 8000. Výrobce slibuje šetrný přístup k vlasům, možnost nastavení časovače i snímání teploty vlasů. Díky všem vychytávkám zajistí snadnou úpravu vlasů a perfektní účes, který vydrží. Co dalšího kulma ještě umí a opravdu výsledný účes vydrží déle než pár hodin? To se dozvíte v naší recenzi.

Za zapůjčení kulmy na vlasy Philips BHB886/00 SenseIQ Series 8000 děkujeme společnosti ElectroWorld, provozující internetový obchod ElectroWorld.cz, kde si jej můžete i zakoupit.

Technické parametry Philips BHB886/00 SenseIQ Series 8000

Rozměry 35 × 15 × 11 cm
Hmotnost 470 g
Délka přívodního kabelu 2 m
Počet nastavení teplot/času 3/3
Ionizátor ne
Aplikace ne
Cena 4 299 Kč

Obsah balení: víc není potřeba

Obdélníková krabice skrývá opravdu jen to nejdůležitější. Hned po otevření najdeme kulmu na vlasy, pod ní se skrývají skládací návody k použití v mnoha jazycích. Philips myslel ale také na čistotu a do krabice přibalil nástroj na čištění válce kulmy.

Líbilo se nám
  • podrobný manuál
  • čistič válce
Nelíbilo se nám
  • nepřehledný manuál

Konstrukční zpracování: elegantní pomocník

Kulma Philips BHB886/00 SenseIQ Series 8000 působí na první pohled velice elegantně. Z velké části je z bílého matného plastu, a to jí velice sluší. Navíc se tento materiál velice dobře drží a kulma neklouže z ruky. Výrobce si dal opravdu záležet. Plast je kvalitní, všechny části do sebe perfektně zapadají a všechna tlačítka se velice dobře mačkají. Vrchní část kulmy je ze šedého plastu, který lemuje lesklá růžová linka. V šedé části je v růžovém plastu zasazené logo výrobku. Velice překvapila hmotnost – kulma váží pouhých 470 gramů. Díky tomu se vám s ní bude dobře pracovat.

Kulma má na konci velice praktický otočný kabel, který je dlouhý dva metry. Na kabelu najdeme také očko, díky kterému můžete kulmu pověsit na malý háček. Na rukojeti je pět ovládacích tlačítek. Prvním z nich je tlačítko na zapnutí/vypnutí. Nad ním je kontrolka napájení. Dále na rukojeti je dvojice tlačítek. První slouží k nastavení teploty kulmy a druhé k nastavení času, během kterého vám kulma natáčí vlasy. Nad nimi je přepínač směru natáčení. A poslední tlačítko slouží ke spuštění samotného natáčení vlasů. Na rukojeti je také umístěné logo výrobce ve zlatavé barvě.

Na horní části kulmy najdeme kromě loga také samotnou natáčecí komoru, která se skládá ze zahloubené části, ve které najdeme natáčecí válec. Na zahloubené části je umístěn i iontový výstup.

Líbilo se nám
  • elegantní design
  • neklouže z ruky
  • nízká hmotnost
  • otočný kabel

Funkce a použití: jako od kadeřnice

Philips BHB886/00 SenseIQ Series 8000 je kulma na vlasy, která se neuvěřitelně rychle nahřívá, je velice šetrná k vlasům a také umí snímat teplotu vašich vlasů. Její ovládání je navíc opravdu jednoduché.

Poté, co zapojíte kabel do elektřiny, si na rukojeti nastavíte požadovanou teplotu nahřátí a čas, po který bude natáčecí válec vlasy zahřívat. Vybírat si můžete ze tří různých teplot a tří časových úseků natáčení. Díky tomu se typ loken bude lišit. Můžete mít jemné větší lokny nebo husté malé lokýnky. Během pár vteřin se kulma nahřeje. To poznáte tak, že přestane blikat kontrolka napájení. Poté si také můžete vybrat, zda chcete, aby kulma vaše vlasy natáčela směrem doprava, doleva nebo střídavě. Poté už můžete začít s vytvářením účesu. Lokny se nejlépe dělají po menších pramíncích. Ten vždy vezmete a kulmu přiložíte k hlavě tak, aby mezera v natáčecí komoře mířila od hlavy. Pak zasunete pramínek vlasů, zmáčknete tlačítko natáčení a pramínek vlasů pustíte. Zbytek práce udělá kulma za vás.

Vybírat si můžete ze tří různých teplot a tří časových úseků natáčení.

Méně šikovným, jako jsem třeba já, se může stát, že se vám během procesu do válce namotají okolní vlasy a kulma se zasekne. V tu chvíli se ničeho nelekejte. Výrobce myslel i na tento problém. V tu chvíli kulma problém ohlásí hlasitým zvukem, kontrolka začne svítit červeně a následně se kulma úplně vypne. Díky tomu se předejde spálení vlasů nebo jejich vytrhnutí. Poté stačí vlasy z kulmy vymotat a znovu ji zapnout a pokračovat v upravování.

Během upravování měří aktivní digitální senzor teplotu vašich vlasů, díky tomu nedojde k jejich poškození. Kulma disponuje technologií SenseIQ, která řídí inteligentní mikroprocesor. Ten neustále analyzuje a upravuje teplotu. Automatická kulma přizpůsobuje teplo vašim vlasům a zabraňuje přehřátí. Díky kulmovacímu systému Smart Curl vypadají lokny krásně a přirozeně, ale hlavně vydrží. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že jsem měla krásně upravené vlasty i třetí den po použití kulmy.

Philips BHB886/00 SenseIQ Series 8000/vlasy

Důležité je zmínit, že kulmu můžete používat pouze na suché vlasy. Takže před použitím jsem si vlasy umyla, ošetřila a vyfénovala, jak jsem zvyklá. Po výběru úpravy vlasů a zahřátí přístroje, které trvalo zhruba 30 vteřin, jsem začala s postupným natáčením. Celý proces mi trval asi 15 až 20 minut. V tomto případě velice záleží na šikovnosti člověka a také na tom, zda takové přístroje k úpravě vlasů běžně používáte. Já používám pouze žehličku na vlasy, takže je pochopitelné, že mi úprava vlasů kulmou trvala déle. Během této doby se ale vlasy perfektně natočily. Po úplně prvním použití jsem se cítila, jako bych právě přišla od kadeřníka.

Kulma se automaticky vypne po 60 minutách.

Philip myslel také na čištění kulmy po použití. Do balení přibalil čistič válce, který je dostatečně měkký, aby šetrně očistil křehké vnitřní části kulmy a zároveň válec účinně zbavil uvolněných vlasů a dalších nečistot. A kdyby se vám náhodou stalo, že kulmu zapomenete po používání vypnout, automaticky se vypne po 60 minutách.

Líbilo se nám
  • jednoduché ovládání
  • tři teploty nahřátí
  • tři časy natáčení
  • technologie SenseIQ
  • automatické vypnutí
  • systém Smart Curl

Závěr: budete spokojené

Kulma na vlasy Philips BHB886/00 SenseIQ Series 8000 je skvělým pomocníkem při vytváření krásných loken. Po úpravě vlasů jsem byla velice nadšená, ještě více překvapená jsem ale byla, když jsem se druhý den ráno probudila a účes stále držel. Při úpravě kulma vlasy netahala ani netrhala. Vlasy navíc nebyly po natočení přehřáté. Cena 4 299 Kč vás možná trochu překvapí, ale tato kulma za to opravdu stojí. Ženy, které jsou zvyklé takový přístroje používat, budou z této kulmy opravdu nadšené.

Philips BHB886/00 SenseIQ Series 8000/vlasy

Foto: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Klady
  • systém Smart Curl
  • automatické vypnutí
  • technologie SenseIQ
  • jednoduché ovládání
  • otočný kabel
  • nízký hmotnost
  • neklouže z ruky
  • elegantní design
  • čistič válce
Zápory
  • nepřehledný manuál
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze