Philips OneBlade Pro 360 (QP6651/61)
test

Philips OneBlade Pro 360 (QP6651/61)

Zvládne prakticky vše

Philips OneBlade je holicí strojek, který se rozhodl kompletně nahradit jednorázové břity. Za dobu své existence nám Philips představil nespočet modelů. My se dnes podíváme na ten vůbec nejvýkonnější, který zaujme dlouhou výdrží, rychlým nabíjením, ale i kompatibilitou s břity OneBlade 360 pro kopírování kontur vaší tváře.

Philips se nás v posledních letech snaží přesvědčit, že OneBlade je ideální náhrada za jednorázové holicí strojky. Zpočátku to pro mnohé vypadalo jako marný pokus, ovšem v průběhu času se z OneBlade stal ikonický holicí strojek, který je k dispozici v mnoha edicích. Ty se primárně liší nástavci, výdrží a délkou nabíjení. Dnes se zaměříme na prémiovou edici Philips OneBlade, konkrétně model Pro 360 Face + Body s modelovým označením QP6651/61.

Technické parametry Philips OneBlade Pro 360 (QP6651/61)

Barevné provedení šedá/černá (Chrom)
Doba provozu až 120 minut
Doba nabíjení 60 minut
Nastavitelný hřeben až 14 délek (0,4–10 mm)
Další příslušenství nástavec na tělo (3 mm), ochrana proti pořezání na těle
Maximální spotřeba energie 5,4 W
Displej ano, monochromatický LED
Cena 2 790 Kč

Obsah balení: více než štědrý

Pokud se rozhodnete darovat Philips OneBlade Pro 360 (QP6651/61) jako dárek, rozhodně neuděláte chybu. Kromě těla strojku se v balení nachází náhradní břit OneBlade, hřeben na tělo s délkou střihu 3 milimetry, ochranný prvek na břit pro holení citlivých partií, manuálně nastavitelný přesný hřeben pro holení v různých délkách (0,4–10 mm), nabíjecí stojánek, nabíječku do sítě a cestovní pouzdro, které je vyztužené a opatřeno suchým zipem. Vzhledem k tomu, že průměrná životnost břitu je 4 měsíce, v základní sadě máte vystaráno na 8 měsíců.

Philips OneBlade Pro 360 (QP6651/61)
Líbilo se nám
  • bohatý obsah balení
  • včetně cestovního pouzdra
  • náhradní břit v balení

Design a konstrukce: to hlavní zůstává

Produkty Philips OneBlade nejsou identické co se designu týká; některé jsou rovné, jiné mají zahnutý krk, některé jsou menší, jiné zase větší. Jedna věc je ale spojuje, a to ta nejdůležitější – kompatibilita základních náhradních břitů OneBlade. Jen díky tomu mohla řada OneBlade fungovat v čase tak dobře, jak funguje, právě proto, že kompatibilita náhradních dílů je většinou tím nejdůležitějším aspektem, jak si zákazníky udržet. Nejinak je tomu u modelu OneBlade Pro 360 Face + Body; i k tomuto zastřihovači připojíte libovolný břit OneBlade, který jste si v minulosti pořídili.

Philips OneBlade Pro 360 spadá do rodiny Pro, která se vyznačuje luxusnějším zpracováním. Velkou výhodou je i monochromatický LED panel na přední straně, který informuje o stavu nabití. Panel je sice malý, ale skvěle kontrastní, takže je čitelný bez ohledu na světelné podmínky. Pod displejem se nachází mechanické tlačítko, které slouží k zapnutí, vypnutí, ale i uzamknutí zařízení během cestování. Tělo strojku je odolné podle certifikace IPX7, takže se můžete holit i ve sprše.

Holit se můžete i ve sprše.

Díky zakřivenému „krku“ je holení komfortnější; snadné je i sejmutí břitu, slouží k tomu mechanický posuvník. Jakmile na něj zatlačíte, břit automaticky vyskočí, není tedy třeba nic šroubovat ani silou tahat. Díky inovovanému sklonu hlavy můžete použít i břity OneBlade 360, což neplatí pro všechny starší modely OneBlade Pro. Jinými slovy, základní břity OneBlade budou fungovat vždy, OneBlade 360 s možností pohybu všemi směry je kompatibilní s vybranými produkty OneBlade (QP25xx, QP26xx, QP27XX, QP28XX) a OneBlade Pro (QP6504, QP653x, QP654x, QP665x). Naopak Philips OneBlade Pro 360 má tu výhodu, že podporuje jak standardní břity, tak všechny speciální, tedy právě břity 360, ale třeba i břity Anti-Friction pro extra citlivou pokožku.

Do ruky padne Philips OneBlade Pro 360 (QP6651/61) skvěle; přední část je z matného plastu, který vypadá jako kov, a zadní strana je pogumovaná. Na pohled i úchop působí prémiovým dojmem. Spodní strana je domovem nabíjecího konektoru; můžete si vybrat, zda budete nabíjet pomocí přiložené základny, nebo přímo skrze kabel. Na cesty tedy bude vhodnější pouze kabel, doma využijete základnu.

Líbilo se nám
  • elegantní design
  • dobře padne do ruky
  • voděodolnost IPX7
  • snadné vyjmutí břitu
  • LED panel
  • zahnutý krk

Výdrž a nabíjení: to je to, oč tu běží

Důvod, proč bych doporučil nákup dražšího OneBlade, je jednoduchý – konkrétně jde o výdrž a délku nabíjení. Zatímco levnější OneBlade holicí strojky nabízejí kratší provozní dobu a nabíjí se i několik hodin, OneBlade Pro 360 se nabíjí pouze jednu hodinu a v provozu vydrží 2 hodiny. To znamená, že pokud se denně holíte třeba 5 minut, vydrží vám více než tři týdny v provozu. Je samozřejmě nutné počítat s menšími ztrátami v pohotovostním režimu, přesto jde o výsledky, které jsou pro uživatele více než příjemné.

Líbilo se nám
  • rychlé nabíjení
  • možnost nabíjení na základně
  • dlouhá výdrž
  • o nabíjení informuje displej v reálném čase

Kvalita holení: starý známý „puntičkář“ z rodiny OneBlade

Pokud už máte nějakou zkušenost s holicími strojky OneBlade, nebudete u modelu OneBlade Pro 360 (QP6651/61) šokováni. Princip totiž zůstává shodný – břity jsou oboustranné, takže se můžete holit jak směrem nahoru, tak i dolů. Díky břitu OneBlade 360 se samotný břit naklání tak, aby lépe kopíroval kontury mužské tváře, díky čemuž je holení ještě o chloupek preciznější než u základních břitů OneBlade. Technologie holení funguje na principu rychle se pohybujících ostří (12 000 pohybů za minutu), které je účinné i pro delší vousy.

Osobně jsem Philips OneBlade Pro 360 vyzkoušel jak s originálními břity OneBlade, tak i s břity OneBlade 360 pro snadné kopírování kontur, ale využil jsem i svoje břity Philips OneBlade Anti-Friction, které jsou součástí balení strojku Philips OneBlade First Shave. Právě tyto břity mám od Philipsu nejraději, protože oproti standardním břitům přidávají navíc mikroperličky, které ještě více snižují tření během holení. Díky tomu prakticky nemůže dojít k poranění pokožky a eliminuje se i zarudnutí pokožky, i bez použití pěny. Osobně jsem si na tyto břity zvykl asi nejvíce a proto mám radost, že jsou plně kompatibilní i s Philips OneBlade Pro 360.

Podráždění pokožky se obávat nemusíte, k žádnému nedojde.

Samozřejmě většina lidí využije primárně ty břity, které Philips dodává, tedy OneBlade 360. Ve srovnání se základními břity oceňuji, že se přizpůsobí konturám tváře a mnohem lépe se s nimi manipuluje například u ohryzku, případně pod a nad rtem. Ať už si vyberete jakýkoliv břit, můžete se spolehnout na velice hladké oholení bez podráždění. Velkou výhodou je právě i fakt, že nemusíte používat pěnu na holení a vousy dopředu změkčovat. Pokud vám ale holení s pěnou vyhovuje, samozřejmě ji díky voděodolnému tělu můžete použít, v tomto ohledu Philips nic nezakazuje.

Co se týká přibaleného hřebenu, líbí se mi mnohem více než běžné plastové nástavce, které mají vždy jen jednu pevnou délku. V případě hřebenu, který se snadno nasadí na břit strojku, si můžete vybrat z 10 velikostí – tou nejkratší je 0,4 milimetru, dále pak 0,6, 0,8, 1, 1,5, 2, 2,5, 3, 3,5, 4, 5, 6, 8 a 10 milimetrů. Nastavení je velice snadné, probíhá pomocí kulaté hlavy, kdy nastavení každé velikosti doprovází jedno „cvaknutí“.

Philips OneBlade Pro 360 (QP6651/61)

Co se týká hřebenu na tělo, ten je fixní, s délkou střihu 3 mm a skvěle se hodí například na podpaží nebo hrudník. V balení je i chránič pokožky, který je vhodný na holení citlivých partií na co možná nejkratší délku. Ovšem i tak jsou místa, která bychom s OneBlade holit nedoporučovali – zřejmě tušíte, jaká místa máme na mysli.

Oceňujeme také signalizaci, která informuje o potřebě břit vyměnit – jakmile se na břitu zobrazí šipka, měli byste břit vyměnit. Obvykle k tomu dojde po 3–4 měsících pravidelného používání. Pokud však holíte méně často, případně jen konturujete, je možné, že vám břit vydrží i o trochu déle. Kromě šipky však bude důležitým signálem i to, že holení již nebude tak komfortní. Já osobně břit měním vždy v ten moment, kdy se mi při holení břit mírně zadrhává.

Líbilo se nám
  • hladké oholení
  • bez problémů si poradí i s oblastí krku
  • možnost zkracování ochlupení na těle
  • hřeben na tělo i chránič pokožky
  • délka zastřihnutí v rozmezí 0,4 až 10 mm

Aplikace: rozšířená realita a vousy

Philips si pro uživatele OneBlade připravil i povedenou aplikaci Philips OneBlade (Daily Care), v níž si můžete za pomoci rozšířené reality prohlédnout sama sebe s různými typy vousů. Ve stejné aplikaci rovněž najdete nespočet tipů, jak si holit tvář a případně i tělo (záda, hrudník, intimní partie). Pokud přidáte informace o svém břitu a v aplikaci vyplníte, jak často se holíte, bude sledovat i předpokládanou životnost vašeho břitu. Strojek však s aplikací nijak propojit nejde, nemá Bluetooth ani Wi-Fi, není to ale její hlavní smysl; má sloužit primárně jako zdroj zajímavých tipů, triků a jako virtuální zrcadlo, což je funkce (přinejmenším) hodně zábavná.

Philips OneBlade Pro 360 (QP6651/61)

Pro úplnost ale musíme dodat, že na trhu existuje strojek OneBlade s podporou Bluetooth (řada OneBlade 360 connected). U těchto modelů vám aplikace pak ukáže i stav nabití, dobu od výměny břitu a vaši historii holení v jednotlivé dny (i s jejich délkou).

Co takto knírek?
Líbilo se nám
  • zajímavé tipy a triky
  • možnost sledovat životnost břitu (manuální nastavení)
Nelíbilo se nám
  • Bluetooth chybí

Zhodnocení: kvalitní zážitek

Doporučená cena Philips OneBlade Pro 360 (QP6651/61) činí asi 2 800 Kč, ovšem na trhu existuje mnoho prodejců a tedy i konkurenční prostředí. Pokud budete chvíli hledat, můžete ušetřit i 600 Kč, záleží na různých akcích. Při ceně, která jen mírně převyšuje 2 tisíce korun, se jedná o zařízení, které si oblíbíte. Ano, břity je nutné měnit, ale mnohem méně častěji než u standardních holítek. Navíc se nemusíte obávat podráždění, což muži ocení především. Osobně jsem byl s fungováním Philips OneBlade Pro 360 (QP6651/61) maximálně spokojený a s radostí jej doporučím všem zájemcům.

Foto: Martin Fajmon, fZone.cz

Klady
  • velmi dobrý poměr ceny a výkonu
  • hladké oholení
  • bez podráždění
  • kompatibilní se všemi břity OneBlade
  • dlouhá výdrž, rychlé nabíjení
  • nabíjecí stojánek a pouzdro v balení
  • dlouhá výdrž břitu OneBlade
  • přehledný LED displej
Zápory
  • nenabízí spojení s aplikací OneBlade