Rowenta Brush Activ Ultimate Care
test

Rowenta Brush Activ Ultimate Care

Dodá objem i lesk vašim vlasům

Hledáte pomocníka, co vám vyfouká vlasy, dodá objem, učeše je, ale nepoškodí? Možná se vám bude líbit – stejně jako nám – rotační kulmofén od Rowenty. Díky vyměnitelným násadám a možnosti natočení samotného fénu i kartáče je jeho použití ještě snadnější.

Ať už máte vlasy kratší, nebo dlouhé, vždy potřebují péči, aby byly zdravé. Rowenta nabízí ohledně péče o vlasy širokou škálu výrobků, které neustále vylepšuje a je to znát. V dnešní recenzi se podíváme na kulmofén, který vám vlasy vysuší, uhladí a zároveň jim dodá objem.

Za zapůjčení kulmofénu Rowenta Brush Activ Ultimate Care děkujeme společnosti ElectroWorld, provozující internetový obchod ElectroWorld.cz, kde si jej můžete i zakoupit.

Technické parametry Rowenta Brush Activ Ultimate Care

Rozměry 34,6 × 6 × 5,5 cm
Keramický povrch ano
Hmotnost 709 g
Příkon 700 W
Počet nástavců 2
Délka přívodního kabelu 2 metry
Počet nastavení teplot/rychlostí 3/3
Maximální teplota vzduchu 80 °C
Cena cca 3 000 Kč

Obsah balení: to důležité

Už podle krabice poznáte, že jde o produkt určený především pro ženy. Obdélníková krabice s lesklými nápisy po otevření odhalí kulmofén s kartáčovým nástavcem, na kterém je připevněn kryt a druhý nástavec sloužící pro usměrnění teplého vzduchu při vysoušení. Vše je vsazeno do vylisovaného plastu, který jde zvednout a nachází se pod ním zbývající část přívodního kabelu a návod.

Rowenta Brush Activ Ultimate Care
Líbilo se nám
  • pečlivě zabaleno
  • není potřeba nic dokoupit

Konstrukce a zpracování: z ruky nevyklouzne

Kulmofén na první pohled působí elegantně. Tělo je z matného plastu, což zaručuje to, že v ruce neklouže a dobře se drží. Plast je kvalitní, pevný a jednotlivé části do sebe perfektně zapadají. Kartáč má křemenný keramický povrch a štětiny jsou přírodní. Mezi jednotlivými řadami štětin jsou kruhové otvory pro cirkulaci vzduchu. Elegantní vzhled doplňuje lesklý pruh v horní části kulmofénu v měděné barvě.

Rowenta Brush Activ Ultimate Care

Kromě kulatého kartáče můžete na kulmofén nasadit nástavec pro vysoušení vlasů. Oba nástavce lze vyměnit velmi jednoduše – stačí lehce zamáčknout na špičce obou nástavců „packu“, která je barevně rozlišena. Špička nástavců také slouží pro ověření, zda už nástavec nepálí a je možné jej vyjmout. Pod nástavcem jsou po obou stranách tlačítka určená pro natočení nástavců. Po stlačení je možné otočit rukojetí o 90°. To vám umožní ještě lepší manipulaci při používání.

Rowenta Brush Activ Ultimate Care

Hlavní část kulmofénu z větší části slouží pro dobré uchopení a manipulaci při používání. V horní části jsou dvě tlačítka v měděné barvě s šipkami vlevo/vpravo. Ty slouží pro rotaci při používání kartáčového nástavce. Na spodní části je možné pomocí mechanického posuvníku nastavit tři možnosti –rychlosti, teploty a proudění vzduchu. Jednotlivé programy jsou označeny grafickými symboly. Ocenili bychom jednodušší označení (například 1, 2, 3), jelikož symboly nejsou jednotlivě v návodu popsány.

Téměř po celé spodní straně je mřížka pro odvětrání a ze zbývající části vychází napájecí kabel. Celá tato část je otočná, takže kabel se točí zároveň s tím, jak kulmofén používáte. Posledním komponentem je kryt na kartáč, který je z mléčného plastu a nasazuje se velmi lehce.

Líbilo se nám
  • jednoduchá výměna nástavců
  • ergonomická rukojeť
  • možnost otočení rukojetí kulmofénu o 90°
Nelíbilo se nám
  • v návodu nejsou popsány symboly

Zkušenosti: jako ze salonu

Kulmofén se ovládá velmi snadno, jde pouze o výměnu nástavců a zapnutí požadované teploty/proudění vzduchu. Pokud jste nikdy předtím kulmofén nepoužívali, bude vám chvilku trvat, než se s ním naučíte správně pracovat. Vždy je nejprve dobré vlasy vyfoukat a pak teprve použít kartáč. Počítejte s tím, že vyfoukání vlasů trvá trochu déle než s klasickým fénem, ale zase nemusíte vlasy zcela vysušit.

Při foukání se mi občas stávalo, že se násada samovolně otáčela směrem dolů. Při foukání jsem tedy musela rukojetí otáčet, aby teplý vzduch mířil na vlasy a ne jinam. Rowenta se zde spíše zaměřila na snadnost výměny nástavců, ale v tomto případě by bylo možná lepší, kdyby násada držela pevněji a neotáčela se jen pouhou gravitací.

Rowenta Brush Activ Ultimate Care

Nastavení proudění vzduchu i teploty je řešeno jedním mechanickým posuvníkem a nastavení záleží hlavně na kvalitě/hustotě vlasů. Při testování jsem měla kulmofén zapnutý na maximum a bylo poznat, že Rowenta myslela na to, aby teplem vlasy nepoškodila. Technologie Careful Heat udržuje teplotu vzduchu pod 80 °C.

Kartáč na konečný styling se povedl. I v případě, kdy jsem na kartáč dala větší pramen, který přesahoval kraj kartáče, nezacuchal vlasy, stejně tak se nikde nezachytily. Nemusíte se tedy obávat, že by vám kartáč jakkoliv vlasy tahal. Štětiny jsou přírodní a mezi nimi jsou otvory pro proudění vzduchu, což zaručuje příjemné používání a účinné vysoušení.

Rowenta Brush Activ Ultimate Care

Pokud máte na kulmofénu kartáčový nástavec, můžete pro lepší výsledek s kartáčem točit na obě strany pomocí tlačítek. Většinou budete točit pouze na jednu stranu – záleží, zda jste pravák/levák. Kartáč vlasy opravdu uhladí, učeše a získají objem – tady nemáme co vytknout. K uhlazení navíc pomáhá ionizátor, který zabraňuje tomu, aby vlasy elektrizovaly. Dalším plusem je určitě délka přívodního kabelu 2 metry, navíc je šňůra otočná o 360°. Nijak se nezamotává a lépe se s kulmofénem pracuje.

Rowenta Brush Activ Ultimate Care
Líbilo se nám
  • nezacuchá ani netahá vlasy
  • otočná šňůra
  • jednoduchá výměna nástavců
  • vlasy jsou hladké a mají objem
Nelíbilo se nám
  • nástavec na vysoušení nedrží zcela pevně

Závěr: usnadní práci

Kulmofén je dobrým pomocníkem pro styling vlasů a je také schopný nahradit fén. Je potřeba se naučit jej správně používat, abyste dosáhli co nejlepšího výsledku. Čím častěji však kulmofén používáte, tím rychleji s ním pracujete. Určitě je jeho používání rychlejší než klasické foukání přes kartáč, navíc je teplota nastavena tak, aby vám nepoškodila vlasy. Pokud přemýšlíte o koupi kvalitního kulmofénu, u kterého se nemusíte bát, že by vám tahal vlasy, Rowentu Brush Activ Ultimate můžeme doporučit.

Foto: Tereza Lásková, fZone.cz

Klady
  • jednoduchá výměna nástavců
  • ergonomická rukojeť
  • možnost otočení rukojeti kulmofénu o 90°
  • nezacuchá ani netahá vlasy
  • otočná šňůra
  • jednoduchá výměna nástavců
  • vlasy jsou hladké a mají objem
Zápory
  • v návodu nejsou popsány symboly
  • nástavec na vysoušení nedrží zcela pevně
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze