TrueLife AIR Purifier P7 WiFi
test

TrueLife AIR Purifier P7 WiFi

Dohlédne na vaše zdraví

Pokud hledáte čističku vzduchu, která nezabírá mnoho místa, ale zároveň dokáže zachytit i velmi malé nečistoty a má UV světlo i ionizátor, jste tu správně. Čistička TrueLife AIR Purifier P7 WiFi je všestranná, přitom docela nenápadná. Pojďme se podívat, jak si vedla v našem testu.

Bydlíte ve velkém městě, ale doposud vás nenapadlo si čističku pořídit? To je ovšem velká chyba, zvláště pokud jste alergik. Znečištěné ovzduší, které sice nevidíte, nepůsobí na vaše zdraví vůbec dobře. Již během prvních pár dnů používání čističky zjistíte, jak vaše alergie postupně odeznívá a vám se dýchá lépe ve dne i v noci. Co vše umí TrueLife AIR Purifier P7 WiFi se dozvíte v této recenzi.

Technické parametry TrueLife AIR Purifier P7 WiFi

Rozměry 42 × 21 × 49,6 cm
Hmotnost 10,7 kg
Spotřeba energie 56 W
Režimy automatický, manuální, noční
Vhodný pro prostor do 40 m²
Minimální a maximální hlasitost 30/58 dB
Konektivita Wi-Fi
Cena čističky 11 990 Kč
Cena filtrů 1 690 Kč

Obsah balení: nic víc nepotřebujete

Čistička má již vložený filtr, takže ji můžete hned začít používat. Pevnou součástí čističky je i poctivě zpracovaný přívodní kabel. Výrobce nezapomněl ani na návod k použití v několika jazycích, včetně češtiny.

TrueLife AIR Purifier P7 WiFi

Konstrukční zpracování: nalezne místo v každé domácnosti

Výhodou TrueLife AIR Purifier P7 WiFi je velikost. Čističky v podobné cenové relaci bývají daleko větší. Nemusíte se tedy bát, že by vám v místnosti zabírala příliš místa. I přes její velikost se dokonale postará o čistotu vzduchu. Její rozměry jsou 42 × 21 × 49,6 cm. Hmotnost 10,7 kg je znát již při vybalování z krabice. Celý povrch kromě vrchní strany je z matného plastu.

Na vrchní části najdeme ovládací centrum v podobě 8 podsvícených dotykových tlačítek a malého displeje, který ukazuje kvalitu vzduchu v místnosti. Celé ovládací centrum je pod lesklým průhledným plastem. Tlačítky lze čističku zapnout/vypnout, ovládat UV lampu a ionizátor vzduchu, rychlost ventilátoru, reset filtru, Wi-Fi a dětský zámek.

Z přední strany najdeme výklopná dvířka, za kterými je jeden filtr. Ten by se měl zhruba po půl roce vyměnit. V případě, že je kvalita ovzduší dobrá, může filtr vydržet i celý rok. Z přední strany na nás svítí i barevné světlo, které konkrétní barvou (zelená, modrá, oranžová, červená) informuje o kvalitě vzduchu. Škodliviny z ovzduší pak TrueLife AIR Purifier P7 WiFi nasává z pravé strany. Z levé strany se pod mřížkou nachází výdech ventilátoru. Právě tudy následně proudí očištěný vzduch.

Líbilo se nám
  • dotykový panel
  • ionizátor
  • UV lampa
  • snadno přístupný filtr
Nelíbilo se nám
  • vyšší hmotnost

Aplikace: mohla být detailnější

Čističku lze sice ovládat přes ovládací panel, ale pohodlnější je určitě aplikace Tuya Smart, kterou si můžete zdarma stáhnout pro iOS i Android. Párování je velice snadné. Po stažení si vytvoříte uživatelský účet a aplikace už vás sama navede, jak ji spárovat se zařízením. Prostředí je v češtině.

Při vytváření aplikace se mohl výrobce trochu více snažit. V aplikaci sice najdete vše potřebné, ale pokud jste nováček, vlastně nevíte, jaké údaje vám aplikace ukazuje.

Prostředí aplikace Tuya Smart

Na horní straně displeje vidíme teplotu vzduchu v místnosti a počasí. Uprostřed aplikace hlásí kvalitu vzduchu v místnosti a jaká byla kvalita v posledních dnech. Na spodní listě displeje najdete tlačítko pro zapnutí/vypnutí, dále pak můžete zvolit režim čištění vzduchu, úroveň rychlosti větru a další nastavení.

Čističku lze ovládat i na dálku.

Čističku lze ovládat i na dálku. Pokud jste zrovna v práci nebo na cestě domů, stačí ji v aplikaci zapnout, samozřejmě pokud je připojena k Wi-Fi a vy máte aktivní datové přenosy. Zároveň si tak můžete zkontrolovat kvalitu vzduchu u vás doma.

Líbilo se nám
  • snadné párování
  • možnost ovládání na dálku přes aplikaci
Nelíbilo se nám
  • málo propracovaná aplikace

Funkce: umí opravdu mnoho

Jak už víme, čistička má jeden filtr, ten je samozřejmě součástí základního balení. Jedná se o filtr složený z pěti částí (předfiltr, anti-bakteriální filtr, HEPA filtr, uhlíkový filtr a katalytický filtr). Náhradní pak pořídíte za 1 690 Kč. Filtru napomáhá i UV světlo a ionizace. HEPA filtr s účinností 99,9 % zachytí všechny částice o velikosti od 0,3 mikronu. Mezi ně patří bakterie, viry, pyly, částečky kouře, ale také zvířecí alergeny a spory plísní. Filtr s aktivní uhlíkovou složkou omezuje nepříjemné pachy z kouře, výparů z vaření, z domácích zvířat a odstraňuje různé nebezpečné plyny.

TrueLife AIR Purifier P7 WiFi zvládne vyčistit 310 m³/hodinu, takže v našem případě místnost velkou okolo 25 m² se stropy vysokými 2,5 metru zvládne přefiltrovat třikrát během 30 minut. To je zcela dostačující i pro alergiky, mezi které se řadím i já.

TrueLife AIR Purifier P7 WiFi

Čistička disponuje ionizátorem s technologií IonTrue. Díky tomu zařízení zvyšuje koncentraci záporných iontů v ovzduší, které působí příznivě na naše fyzické a psychické zdraví. Velkou výhodou je, že kromě ionizátoru má čistička i UV lampu, která díky technologii UVCAir pomáhá efektivně ničit mikroby a viry, zlepšuje tak celkovou kvalitu ovzduší. To rozhodně není standard ani u podobně drahých čističek vzduchu.

HEPA filtr s účinností 99,9 % zachytí všechny částice o velikosti od 0,3 mikronu.

Pokud budete mít čističku aktivovanou na automatický režim, detekuje stav vzduchu a v případě, že se nečistoty nahromadí, postupně nastaví maximální výkon. Maximální hlučnost 58 dB je sice vyšší, ale takový případ by nastal snad jen v případě, že je vaše domácnost kuřácká. Další výhodou je už zmíněný dětský zámek umožňující uzamknout ovládací panel.

Líbilo se nám
  • velmi rychlá reakce na znečištěný vzduch
  • dlouhá životnost filtrů
  • automatický režim
  • noční režim
  • dětský zámek

Zkušenosti: pomohla k lepšímu spánku

Čističku jsem používala zhruba měsíc a mohu říct, že jsem díky ní ten měsíc zvládla bez obtíží. Jsem alergik a červen pro mě není úplně snadný. Většinu nocí kvůli alergii velmi špatně spím. Hned první noc, co jsem měla čističku zapnutou na noční režim, jsem se konečně vyspala. Díky tichému chodu mě nic nerušilo. Oceňují také to, jak rychle zařízení reaguje, když se kvalita ovzduší zhorší. Během pár vteřin nastaví potřebnou rychlost filtrace, aby se čistička nečistot co nejrychleji zbavila.

TrueLife AIR Purifier P7 WiFi

Zhodnocení: velké překvapení

Pokud si budete chtít pořídit TrueLife AIR Purifier P7 WiFi, musíte počítat s počátečním nákladem 11 990 Kč, 2× do roka bude také nutné pořídit filtr za zhruba 1 690 Kč. K tomu je potřeba připočíst cenu za provoz. Takže vás čistička za první rok užívání vyjde na necelých 16 tisíc korun (pořízení čističky, jeden náhradní filtr + roční provoz čističky cca 2 000 Kč). Cena je vyšší, ale čistička umí, na co si jen vzpomenete, navíc je na rozdíl od jiných zařízení v této cenové relaci malá.

Foto: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Klady
  • noční režim
  • automatický režim
  • dotykový panel
  • ionizátor
  • velmi rychlá reakce na znečištěný vzduch
  • nenápadný vzhled
  • možnost ovládání na dálku přes aplikaci
Zápory
  • vyšší hmotnost
  • málo propracovaná aplikace
  • vyšší cena
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze