TrueLife RelaxGun G3
test

TrueLife RelaxGun G3

Perfektní pro namožené i ztuhlé svaly

Zná to asi každý z nás – bolesti svalů, občasné křeče nebo namožené svaly. Ať už jste to přehnali v posilovně v rámci dodržení novoročního předsevzetí nebo potřebujete jen uvolnit svaly, pomůže vám masážní pistole TrueLife RelaxGun G3.

Pokud vaše tělo potřebuje regenerovat nebo máte sedavé zaměstnání, kdy máte svaly zatuhnuté, je dobré je pravidelně masírovat. A nemusíte vždy volit masáž v salónu – postačí vám masážní pistole, která vám s pomocí několika nástavců dokáže pomoci. Jak v testu uspěla masážní pistole TrueLife RelaxGun G3?

TrueLife RelaxGun G3 můžete zakoupit zde. Pokud v košíku zadáte slevový kód „FZONE15“ (bez uvozovek), získáte na vaši objednávku slevu 15 %!

Technické parametry TrueLife RelaxGun G3

Rozměry 130 × 82 × 40 cm
Hmotnost 272 g
Počet programů 4
Baterie Li-ion (800 mAh)
Automatické vypnutí Ano
Doba provozu na jedno nabití až 180 minut
Doba dobíjení 180 minut
Úrovně rychlosti kmitů až 2 850 otáček/min.
Amplituda 6 mm
Maximální tlak 8 kg
Cena cca 1 200 Kč

Obsah balení: více nepotřebujete

Celé balení se vejde do menší čtvercové krabičky, kde je ve výlisku uložena masážní hlavice, čtyři vyměnitelné nástavce, USB-C kabel a návod.

TrueLife RelaxGun G3
Líbilo se nám
  • vše potřebné

Konstrukce a zpracování: jednoduše, ale funkčně

Masážní hlavice je prakticky celá černá a vyrobená z ABS plastu, což znamená, že kdekoliv ji uchopíte, nebude vám v ruce klouzat. Na druhou stranu jsou ale na tomto povrchu vidět během pár použití otisky prstů i mastnota. U výstupu pro nástavce je pak ozdobný stříbrný pruh. Na horní části je kruhové tlačítko, kterým ovládáte celou hlavici. Nad ním se nacházejí 3 modré LED, které určují intenzitu a pod tlačítkem najdete USB-C pro nabíjení. To má také svůj LED ukazatel baterie.

TrueLife RelaxGun G3

K dispozici máte celkem 4 nástavce. Kulatá hlavice je jako jediná potažena jemnou látkou, aby byla příjemná na dotyk. Plochá hlavice představuje kruh, na kterém je celkem sedm vystouplých půlkruhů, jež pomáhají k rovnoměrnému tlaku. Vidlicová hlavice je vhodná pro masáž trapézových svalů, krční páteře nebo žeber. Posledním nástavcem je hrotová hlavice, která je vhodná na bodovou masáž.

Hlavice nabízí 4 intenzity masáže, které se liší ve frekvenci pohybů. První má 1 800 otáček za minutu, druhá 2 200 otáček za minutu, třetí 2 600 otáček za minutu a poslední 2 850 otáček za minutu. Výměna hlavic je opravdu snadná – stačí vybraný nástavec zatlačit/vytáhnout.

Líbilo se nám
  • protiskluzová rukojeť
  • jedno tlačítko na ovládání
  • LED jako ukazatel baterie
  • 4 intenzity masáže
Nelíbilo se nám
  • na rukojeti jsou vidět otisky a mastnota

Zhodnocení a zkušenosti: jednoznačně pomůže

Používání masážní hlavice je opravdu snadné. Pokud nepotřebujete znát jednotlivé nástavce, obejdete se bez návodu. Ten ovšem musíme pochválit, jelikož je přehledný a u každé hlavice je podrobně popsáno, na co je určena. Jak už jsme zmínili, přístroj ovládáte jedním tlačítkem. Delším podržením jej zapnete/vypnete. Kratšími stisknutími pak měníte intenzitu 1 až 4. Přístroj se automaticky po 15 minutách vypne.

TrueLife RelaxGun G3

Masážní pistole má vždy po zapnutí nastavenou nejnižší intenzitu. To značí jedna rozsvícená LED. S přidáváním intenzity se rozsvěcují další diody, přičemž při nejvyšší intenzitě svítí střídavě. Pokud je přístroj nabitý, při používání po chvilkách problikává zelená dioda pod USB-C. Jakmile se blíží vybití, začne blikat červeně. Během nabíjení pak není možné spustit jakýkoliv program. Plné nabití baterie zabere tři hodiny – tedy stejnou dobu jako následně vydrží.

Použití hlavic je velmi příjemné prakticky na jakékoliv části těla. Vyhněte se ale páteři a z větší části i hlavě, jelikož hlavice má masírovat svaly a v těchto místech jsou nárazy nepříjemné. Pokud si nejste jisti, na co jaké nástavce použít, neuděláte chybu s kulatou hlavicí, kterou můžete použít prakticky na každou část těla.

TrueLife RelaxGun G3

Ze začátku vám může připadat, stejně jako mě, že je intenzita i při nejnižší úrovni, vysoká. Pokud ale budete přístroj používat pravidelně, postačí vám pár dní, než si zvyknete a bez problému budete přidávat na intenzitě. Záleží také, jakou hlavici zvolíte.

Kulatá násada se lehce přizpůsobí jakékoliv části těla. Plochá hlavice je dobrá pro namasírování kolem kloubů a kostí. Vidlicovou hlavici využijete zejména na krk, ramena a případně na masáž kolem Achillovy šlachy. Hrotovou hlavici pak použijete, pokud potřebujete promasírovat určitý sval do hloubky. Ať už máte svaly namožené, ztuhlé či zkrácené, už po prvním použití ucítíte úlevu. Pravidelností se pak svaly postupně uvolňují a získáte větší hybnost.

Líbilo se nám
  • snadné použití
  • automatické vypnutí
  • okamžitá úleva
Nelíbilo se nám
  • delší nabíjení

Závěr: nejen pro sportovce

Pokud nejste zrovna sportovní typ a měli jste za to, že je tento přístroj jenom pro ty, co svaly namáhají a následně je potřebují zregenerovat, pak věřte tomu, že to tak není. Samozřejmě je masážní pistole určena i pro sportovce, ale je vhodná i pro ty, kteří mají sedavé zaměstnání nebo dělají v práci pravidelně jen určitý pohyb. Hlavice vám totiž pomůže jak s namoženými svaly, tak s uvolněním křečí a vylepší průtok krve. A to vše v pohodlí domova.

Foto: Tereza Lásková, fZone.cz

Klady
  • protiskluzová rukojeť
  • jedno tlačítko na ovládání
  • LED jako ukazatel baterie
  • 4 intenzity masáže
  • automatické vypnutí
  • okamžitá úleva
Zápory
  • na rukojeti jsou vidět otisky a mastnota
  • delší nabíjení
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze