Amazon představoval nový hardware. Nechybí domácí robot nebo létající kamera

Amazon představoval nový hardware. Nechybí domácí robot nebo létající kamera
Fotografie: Amazon
  • Amazon Astro je robot, který vás bude následovat po bytě a vozit vám věci
  • Zajímavá je i bezpečnostní kamera, která létá po bytě jako dron

Podzim je tradičně období, kdy výrobci hardwaru představují novinky, aby stihli tradičně silnou nákupní sezónu v závěru roku. Výjimkou není ani Amazon, který vedle provozu internetového obchodu má i vlastní řadu hardwaru. Obvykle se zaměřuje na zprostředkování přístupu k hlasové asistentce Alexe. I letos tak došlo na chytré reproduktory a displeje, ale dva produkty zcela jasně vyčnívají nad to, na co jsme v dnešní spotřebitelské elektronice zvyklí.

Amazon Astro

První z nich je domácí robot Amazon Astro. Jeho vzhled si v ničem nezadá s filmovou tvorbou, je vybaven displejem a reproduktory. Zvládne tak v podstatě totéž, co reproduktory z řady Echo – můžete skrz něj ovládat Alexu, pořádat videohovory, uvidíte na něm svoje notifikace. A můžete si ho nastavit tak, aby vás pořád následoval, takže toto všechno můžete mít neustále při ruce. A umí dokonce vozit malé předměty ostatním členům domácnosti, ale pivo z ledničky vám sám nepřiveze.

Problémem ovšem bude nejen cena, ale i dostupnost. V první fázi stojí robot Astro tisíc dolarů (asi 27 tisíc korun s českou DPH), později bude dostupný všem, ale za cenu okolo 40 tisíc.

Ring Always Home Cam

I další produkt je prozatím na pozvánky za cenu 249 dolarů, tedy nějaký 6,5 tisíc korun. Jedná se o kombinaci domácí kamery a dronu.

S jednou kamerou tak můžete hlídat i rozsáhlejší prostory, které by jinak vyžadovaly síť kamer. Můžete se tak podívat i na místa, kam staticky umístěné kamery nevidí. Lze ji snadno naučit letové dráhy a ovládat přes aplikaci. Samozřejmě ji také můžete začlenit do systému chytré domácnosti Ring od Amazonu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze