BenQ představuje přenosný projektor s Android TV

BenQ představuje přenosný projektor s Android TV
Fotografie: BenQ
  • Projektor BenQ je snadno přenosný, ale nabízí až 100placový obraz
  • Baterie vydrží promítat až 2,5 hodiny
  • Pro přehrávání lze využít Android TV nebo fyzické vstupy

Projektor si obvykle spojíme s obrovským promítacím plátnem, se kterým si můžete doma napodobit kinosál, aniž byste při tom museli utrácet za velkou televizi. Existují i přenosné projektory, se kterými si takovou zábavu můžete užít i na cestách. Ty kapesní jsou spíše demonstrace technologických možností, BenQ GV30 však nabídne sestavu funkcí, na které jste zvyklí z domácích podmínek. Přesto si ho díky koženému koutku můžete přenést například na terasu nebo do parku.

BenQ GV30

Všechno potřebné už má v sobě. Krom promítacího zařízení s podporou HD rozlišení (720p) je to i 2.1 Bluetooth reproduktor s dvěma 4W středovými a jedním 8W basovým měničem. Integrovaný reproduktor to vše vydrží napájet až 2,5 hodiny, což je dost na celovečerní film, případně hokejový či fotbalový zápas. Promítat můžete obraz o velikosti odpovídající úhlopříčce až 100 palců, tedy 2,7 metru.

BenQ GV30

Potěší i široká nabídka možností, jak do projektoru dostat kýžený obsah. Jeho operačním systémem je Android TV, takže lze využít některé z mnoha nabízených aplikací. A to včetně té, která projektor propojí se smartphonem a umožní obsah posílat přímo z něj. Pro domácí použití nechybí kabelová klasika v podobě HDMI a Display Portu v USB-C podobě.

BenQ GV30

BenQ prozatím spouští předobjednávky pro vybrané trhy. Doporučená koncová cena pro Evropu je 599 €, což znamená asi 15 tisíc korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze