Chybí vám Hra na oliheň? Nový korejský seriál ukáže lidskou krutost v reality show

zhodnocení
Chybí vám Hra na oliheň? Nový korejský seriál ukáže lidskou krutost v reality show
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Seriál pojednává o osmi lidech, kteří mají strávit 24 hodin zavření v domě a za každou minutu získají určité peníze
  • Postupně zjišťují, že je čas možné prodlužovat a navyšovat tak svoji výhru
  • Některým tak nedělá problém ostatní mlátit, mučit a nechat je vyhladovět

Netflix minulý týden uvedl nový korejský seriál The 8 Show. Možná jste jej v nabídce minuli bez povšimnutí, ale jestliže se vám líbila Hra na oliheň, pak by vaší pozornosti neměl seriál uniknout. Ačkoliv seriál není tak krutý – alespoň co se smrtí týče, může vám celosvětově oblíbený seriál připomínat. Nový snímek jasně ukáže, co jsou lidé schopni udělat pro peníze a že kdo má moc, chce ještě víc. O čem tedy seriál je?

Neúplná pravidla

Seriál začíná ve chvíli, kdy muže nahání vymahači, aby získali zpět peníze, které si vypůjčil. Mladík se rozhodne ukončit svůj život, ale ve chvíli, kdy stojí na okraji mostu, mu začnou chodit SMS zprávy, že mu připisují milion wonů na účet za jeho čas. Následně přijede limuzína a ta jej odveze do domu, kde si má vybrat číslo od jedné do osmy, nebo si vzít sumu peněz a jít domů. Touha po získání vyššího obnosu peněz je ale vysoká, a tak přejde k výběru čísla.

S číslem 3 se následně vydá do třetího patra, kde najde jen holý pokoj prošpikovaný kamerami. Na tabuli se mu za každou minutu přičte 30 000 wonů, ale cokoliv si potřebuje koupit, bude dle pravidel prodáno za speciální cenu. Když si chce koupit deku na spaní, hned zjistí, že speciální znamená předražené.

Druhý den zjišťuje, že v domě není sám, ale že v každém patře někdo je. Hra se tak pomalu začne rozjíždět. V domě mají strávit 24 hodin, ale obyvatelé zjistí, že je možné čas prodlužovat a tím tak získat více peněz. To ale není jediné, co zjistí. V každém pokoji je výtah, který jede od shora dolů a veze jídlo a pití. Pokud vrchní patra sesbírají vše, těm dole nic nezůstane. Stejně to funguje i s přičítáním peněz – první patro bere nejméně a nejvyšší nejvíce. Toto zjištění zapříčiní ještě více závisti ve chvíli, kdy spolubydlící zjistí, že každý má i jinak velké pokoje.

Pro peníze vše

Jak čas plyne, hráči si chtějí neustále prodlužovat čas strávený v domě a získat tak co nejvíce peněz. V průběhu hry přišli na to, že za cokoliv, co publikum pobaví, obdrží čas navíc. Začnou tedy ukazovat svoje dovednosti, to ale postupem času přestane být zajímavé. Aby získali další čas, uchylují se někteří k horším a horším věcem a vznikají dohody mezi jednotlivými hráči na úkor druhých. Místo pobavení tak můžeme sledovat, co všechno jsou lidé schopni přežít.

Kromě mlácení basebalovou pálkou, používání paralyzéru a odepření jídla a vody, se nakonec hra zvrtne v boj o život, kdy jsou někteří mučeni. A to velmi krutým způsobem. Jedním z pravidel je, že je hra ukončena ve chvíli, kdy dojde čas nebo někdo zemře. Pravděpodobně už tušíte, jakým způsobem k ukončení hry dojde.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze