Díky seriálu Netflixu se v USA po 6 letech našla unesená dívka

Díky seriálu Netflixu se v USA po 6 letech našla unesená dívka
Fotografie: unsplash.com
  • Kayle Unbehaun se ztratila v roce 2017, když jí bylo 9 let
  • Její případ se objevil v dokumentárním seriálu Nevyjasněné záhady
  • Dívka se po 6 letech našla zcela v pořádku
  • Z únosu je obviněná její matka

Věci, které se někdy zdají být pouze vymyšlené, se mohou stát skutečností. Toto je příběh mladé dívky z Illinois, která byla unesena před šesti lety a její případ byl dlouho nevyřešenou záhadou. Díky jedné epizodě populárního seriálu na Netflixu se ale stal zázrak. Dívka byla nalezena naživu a konečně se může vrátit ke své rodině.

Po 6 letech se našla unesená dívka! Díky Netflixu

Kayle Unbehaun, která oslavila v lednu letošního roku 15 let, bylo teprve 9 let, když se ztratila. Pohřešovaná byla od 5. července 2017. V tu dobu byla v péči své matky Heather Unbehaun. Dívka s matkou měla dorazit na setkání s otcem. Rodiče Kayle žili odděleně a soud nařídil střídavou péči. Dvojice však na domluvené místo nedorazila. Případ dívky dlouhou dobu znepokojoval nejen její rodinu, ale také celé okolí. Přestože byly provedeny rozsáhlé pátrací akce a bylo vynaloženo mnoho úsilí, dívka zůstávala nezvěstná.


Její případ je součástí dokumentárního seriálu na Netflixu s názvem Nevyjasněné záhady (Unsolved Mysteries). Tento seriál se zaměřuje na nevyřešené případy a snaží se vyvolat veřejný zájem a přispět k jejich vyřešení. V epizodě, která se zabývala zmizením Kayle, byly představeny detaily jejího případu a účinkující vyzývali širokou veřejnost, aby poskytla jakékoli informace, které by mohly vést k jejímu nalezení. A s velkým překvapením to vyšlo. Jeden divák se po zhlédnutí seriálu ozval s informacemi o ztracené dívce. Díky této osobě, jejíž totožnost nebyla zveřejněna, nastal v případu klíčový zlom. Policie dívku našla zcela v pořádku v Severní Karolíně. Podle nbcnews.com je z únosu dívky obviněná její matka, která v současné době čeká na soud. Tento případ ukazuje, jak mohou být média a další sdělovací prostředky nápomocné pro řešení nejrůznějších případů.

„Jsem velice šťastný, že je Kayla v bezpečí doma. Chci poděkovat policii a všem ostatním, kteří se na případu podíleli. Nyní všechny žádáme o soukromí, když se teď budeme znovu poznávat a začneme od znova,“ uvedl Kaylin otec Ryan Iskerka. Důležitým aspektem tohoto případu je také vytrvalost a naděje rodiny. Po 6 letech od jejího zmizení nikdy neztratili naději, že ji najdou. Pokud se chcete na tento díl dokumentu podívat, jedná se o poslední díl ve třetí sérii.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze