Funkční zbraň z lega pobouřila a vyděsila americkou veřejnost

Funkční zbraň z lega pobouřila a vyděsila americkou veřejnost
Fotografie: Culper Precision
  • Zbraň je plně funční a skutečně lze připojit kostičky
  • Je to voda na mlýn odpůrcům zbraní
  • Firma se však hájí, že žádné zákony neporušuje

Tisíce marketingových týmů po celém světě jsou každý den postaveny před problém, jak propagovat produkt, který není nijak zvlášť zajímavý. Obvyklým tahem je franšíza s nějakým populárním tématem, například aktuálně promítaným filmem. Pak jsou tu stálice, jako je stavebnice Lego, kterou díky její modulární podstatě můžete propojit prakticky s čímkoli. Třeba s botami. Podobný nápad měla i firma Culper Precision z amerického Utahu. Ta obdobným stylem vyzdobila funkční pistoli a svůj výtvor nazvala Block 19. Lze si jej skutečně vyzdobit vlastními kostičkami a k mání byl za 549 až 765 dolarů, v závislosti na specifikacích (cca 12 až 17 tisíc korun).


Asi není velkým překvapením, že se spustila lavina kritiky, která poukazovala nejen na školní masakry, ale také na neúmyslná zranění dětí způsobená střelnými zbraněmi. Ta narostla v uplynulém roce o 30 %, hlavně pak kvůli tomu, že děti trávily více času doma a nudily se. Situaci nepomohl ani komentář zástupců firmy, kteří zdůrazňovali, že pistole je určena pro sportovní střelbu, která je tak zábavná.

Později své vyjádření i produkt stáhli a nově na Instagramu zdůrazňují platnost druhého ústavního dodatku a také zákonné požadavky, které ukládají majitelům zbraní povinnost zabezpečit je před neoprávněným užíváním. Bez ohledu na jejich design.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze