IKEA představila novinky pro chytrou domácnost

IKEA představila novinky pro chytrou domácnost
Fotografie: IKEA
  • Nový hub Dirigera umožní připojit více typů výrobků i větší počet zařízení
  • Brzy vyjde také nová aplikace IKEA Home smart
  • V nabídce je také nová malá čistička vzduchu Uppåtvind
  • Poslední novinkou je policový reproduktor Symfonisk, který vám zároveň umožní bezdrátové nabíjení vašeho zařízení

IKEA do své nabídky zařadila několik novinek pro chytrou domácnost. IKEA Home smart dostane nové centrum – hub Dirigera, který je připraven na standard Matter. Spolu s ním vyjde i nová aplikace IKEA Home smart. Rodina čističek vzduchu se pak rozrůstá o malý a cenově dostupný model Uppåtvind. Policový reproduktor Symfonisk zase můžete doplnit o poličku s vestavěnou bezdrátovou nabíječkou.

Srdce chytré domácnosti

Nový hub Dirigera umožní připojit více typů výrobků i větší počet zařízení než stávající brána TRÅDFRI. Umožní také používání nové a uživatelsky přívětivější aplikace IKEA Home smart. Přinese zjednodušení postupu při připojování nových chytrých výrobků do chytré domácnosti. Dirigera bude podporovat Matter – jednotný standard připojení používaný v chytrých domácnostech s chytrými výrobky, na jehož vývoji se IKEA podílí. Matter je založen na IP protokolu a vytváří spolehlivé a bezpečné ekosystémy internetu věcí (IoT). Technologie Matter je vyvinutá tak, aby podporovala mnoho různých typů výrobků a způsobů jejich využití. Zajišťuje spolehlivost, bezpečnost a kompatibilitu.

Dirigera

Již zakoupené chytré výrobky IKEA lze připojit i k novému hubu Dirigera, s nímž budou fungovat stejně dobře. V první polovině roku 2023 plánuje IKEA spustit funkci přístupu mimo domov. Pokud chcete používat hlasového asistenta, můžete se připojit k Amazon Alexa, Apple Home nebo Google Home prostřednictvím integrací v aplikaci IKEA Home smart. Hub Dirigera za cenu 1 690 Kč bude v prodeji od 23. listopadu 2022, kdy vyjde i nová aplikace.

Čistý vzduch v malém

Uppåtvind je malá a flexibilní čistička vzduchu. Její filtr pevných částic je optimalizován tak, aby odfiltroval přibližně 99,5 % menších částic ve vzduchu, jako jsou částice PM2,5, prach a pyl. Rukojeť vám usnadní přemísťování čističky vzduchu mezi různými místnostmi ve vaší domácnosti a na místo, kde je nejvíce potřeba. Položte ji na polici nebo postavte na stůl – čističku vzduchu lze snadno a diskrétně umístit různými způsoby kdekoli po celé vaší domácnosti.

UPPÅTVIND

Optimalizována je pro místnosti o velikosti 7 metrů čtverečních, kde je vzduch filtrován přes čističku vzduchu pětkrát za hodinu. Čistička vzduchu má tři rychlosti ventilátoru, takže ji můžete přizpůsobit potřebám vaší domácnosti a ovlivnit také hladinu hluku. Praktické uspořádání na kabely vám umožní snadno zasunout kabel do jednoho rohu čističky vzduchu, abyste jej skryli a předešli frustrující změti kabelů. Kontrolka se rozsvítí, když je třeba filtr pevných částic zkontrolovat a případně vyměnit. Doporučována je výměna po max. 6 měsících. Náhradní filtr pevných části je v prodeji za 149 Kč. Samotnou čističku pak pořídíte za 999 Kč.

Polička a nabíječka v jednom

Dobrá hudba, praktický úložný prostor a vestavěná bezdrátová nabíječka. Upevněte policový reproduktor Symfonisk pomocí této konzole, abyste měli vše potřebné pro pohodlný každodenní život v ložnici nebo obývacím pokoji.

SYMFONISK

Získáte technologii, která bude hladce splývat se zbytkem zařízení vašeho interiéru. Vyberte si černou nebo bílou podle toho, co se k vám a do vašeho interiéru nejvíce hodí. Má také USB port, kde můžete své zařízení rychle nabít pomocí kabelu. Maximální nosnost je 3 kg. Policový reproduktor můžete koupit také za 999 Kč.

Diskuze ke článku
Martin Drobny
Martin Drobny
Mohla by mi autorka vysvetliť čo je na tej čističke vzduchu `Smart?`.
Miroslav Waidinger
Miroslav Waidinger
Přece to slovo.:-)
Josef Pavel Rajmon
Josef Pavel Rajmon
Zajimave, ta skrinka ma google cast?
Šimon Novák Baudot
Šimon Novák Baudot
Ten reproduktor nestojí 999, ale 3299,-

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze