Inteligentní robot Kirobo si s vámi popovídá. Koupíte ho v Japonsku

Inteligentní robot Kirobo si s vámi popovídá. Koupíte ho v Japonsku
  • Robot je vybaven umělou inteligencí a umí konverzovat
  • Kirobo otáčí hlavu směrem k člověku, s nímž hovoří, a během rozhovoru vykonává pohyby hlavou i rukama
  • Robot stojí 39 800 jenů, necelých 8 000 Kč

Robot Kirobo Mini se dá již nyní koupit ve všech autosalónech Toyoty v Japonsku. Bezmála 20centimetrový přítel s umělou inteligencí a schopností přirozeně konverzovat je zmenšenou verzí Kiroba, prvního robota, který vedl přátelský rozhovor s člověkem ve vesmíru.

Kirobo Mini se již od svého prvního uvedení do provozu učí od svého majitele, pozoruje okolí a zapamatovává si společně strávené okamžiky. Díky tomu se rozhovory s ním stávají stále zajímavější a stále lépe ladí se zájmy majitele a jeho každodenním životem.

Kirobo otáčí hlavu směrem k člověku, s nímž hovoří, a během rozhovoru vykonává pohyby hlavou i rukama charakteristické pro japonskou kulturu. Umí dokonce žertovat. Robot se také může vzdáleně spojit s multimediálním systémem a navigací některých modelů Toyoty, ale i se systémem inteligentního domu Toyoty. V rozhovoru umí uplatnit informace, které získá tímto způsobem. Díky kompaktním rozměrům a obalu můžete vzít robota všude s sebou. V sedící poloze měří pouhých 10 cm.

Od května 2017 bylo možné koupit Kiroba v předprodeji v Tokiu a v prefektuře Aiči, kde se nachází hlavní sídlo Toyoty. Nyní byl spuštěn běžný prodej ve všech japonských autosalónech Toyoty. Robot stojí 39 800 jenů, tedy necelých 8 tisíc Kč. Obal se židličkou pak vyjde na 5 950 jenů, tedy zhruba 1 200 Kč.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze