K seriálu Sobík se vyjádřila pravá stalkerka Martha. Chystá vznést obvinění

K seriálu Sobík se vyjádřila pravá stalkerka Martha. Chystá vznést obvinění
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Fiona Harvey je skutečná stalkera ze seriálu Sobík
  • Tvrdí však, že nikdy tolik emailů ani zpráv neposlala a neměla ani telefonní číslo Richarda Gadda
  • Chce žalovat Gadda i Netflix za pomluvu

Seriál Sobík, který už měsíc můžeme sledovat na Netflixu, bude mít nejspíše dohru. Richard Gadd v seriálu vypráví svůj příběh o tom, jak jej roky pronásledovala žena jménem Martha, až byla nakonec odsouzena. I když změnil jména postavám, indicií okolo Marthy bylo tolik, že internetovým detektivům se podle independent.co.uk podařilo skutečnou Marthu najít během týdne. A právě to ji vedlo veřejně vystoupit a v rozhovoru s Piersem Morganem promluvit o tom, jak to vidí ona.

Fiona Harvey – tak se skutečná stalkerka ze seriálu jmenuje. I když nebyla takto v seriálu jmenována, podle ní v něm zaznělo dostatek identifikačních rysů, aby byla dohledatelná. Tvrdí, že na základě toho byla vystavena trollingu a výhrůžkám smrtí. Pokud by se jí podařilo prokázat, že byla v seriálu identifikována a byla sdělena nepravdivá tvrzení, mohlo by to postačit k tomu, aby podala na Richarda Gadda a samotný Netflix žalobu.

Harvey totiž v rozhovoru uvedla, že Gaddovi poslala jen několik emailů, kterých bylo méně jak deset. Podobně se vyjádřila i k tweetům, kterých mu podle jejích slov poslala 18 a uvedla, že žádné zprávy na Facebooku mu nepsala. Stejně odmítavá byla i k hlasovým zprávám, jelikož tvrdí, že neměla jeho telefonní číslo. Gadd ale podle BBC uvedl, že mu poslala více jak 41 tisíc emailů, 744 tweetů, 46 zpráv na Facebook, 106 stránek dopisů a 350 hodin hlasových zpráv.


Harvey popřela, že by byla stalkerkou, a že by kdy obtěžovala jeho rodinu, útočila na jeho partnerku, nebo se objevila u něj doma. Na konci seriálu můžeme vidět, jak je Martha postavena před soud, kde ani nevyvrací co udělala a jednotlivé body obžaloby i potvrdí. Nakonec je odsouzena k devíti měsícům vězení. Harvey ale tvrdí, že nikdy z trestného činu obviněna nebyla a nikdy ani nebyla ve vězení.

Dle jejího tvrzení je již v kontaktu s advokáty, kteří podniknou kroky k podání žaloby na Richarda Gadda a Netflix za pomluvu. Zda se tak opravdu stane se pravděpodobně brzy dozvíme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze