Netflix připravuje minisérii o životě pilota F1 Ayrtona Senny

Netflix připravuje minisérii o životě pilota F1 Ayrtona Senny
Fotografie: unsplash.com
  • Nedávno bylo dokončeno natáčení, které probíhalo v Brazílii, Argentině, Uruguay a Irsku
  • Dokument bude nejspíše uveden v druhé polovině příštího roku
  • Ayrton Senna byl trojnásobný mistr světa ve Formuli 1 a jeho život předčasně ukončila nehoda během závodu

Pokud máte rádi životopisné dokumenty, pak se můžete těšit na zfilmování jezdecké legendy Formule 1 Ayrtona Senny, který tragicky zahynul. Nedávno bylo dokončeno natáčení, které probíhalo na mnoha místech, kde Senna závodil. Točilo se v Brazílii, Argentině, Uruguay a Irsku. Ačkoliv Netflix zatím nevydal oficiální datum vydání, dá se předpokládat, že premiéra bude v druhé polovině příštího roku.

Miniseriál režíroval Vincence Amori, který v roce 2019 pro Netflix režíroval seriál Nejkrásnější věc. „Měl jsem ve sportu mnoho idolů, ale pouze jednoho hrdinu, Sennu. Sledoval jsem jeho závody, fandil jsem mu, byl jsem jím inspirován a ten den, kdy zemřel, mi bylo do pláče. Senna byl mezinárodní hrdina a prostřednictvím Netflixu bude mít série o něm globální dosah – bude to mezinárodní série, produkovaná a režírovaná Brazilci, která dojme domácí publikum a vypráví Sennův fantastický příběh novému publiku a starým fanouškům po celém světě,“ uvedl k dokumentu podle whatsonnetflix.com Amori.

Kdo byl Ayrton Senna?

Ayrton Senna byl brazilský jezdec Formule 1, který vyhrál třikrát mistrovství světa v závodním týmu McLaren. 1. května 1994 tragicky zahynul při Velké ceně San Marina, kdy během závodu jeho vůz sjel z trati a narazil při rychlosti 309 km/h do betonové bariéry. Náraz způsobil poranění hlavy, které vedlo k zástavě srdce. I když se lékařům podařilo Sennu resuscitovat, byl udržován jen krátkou chvíli na přístrojích.

Příčinou nehody se ukázala vlajka, kterou chtěl Senna rozvinout během závodu na počest jeho spolujezdce, který zemřel jen o den dříve. Jeho smrt vedla k vyhlášení třídenního smutku brazilskou vládou a následně se v Sao Paolu konal státní pohřeb.


Kdo si v dokumentu zahraje?

Netflix již dříve na sociální síti X oznámil, že Ayrtona Sennu si zahraje Gabriele Leone, který je známým hercem po celé Latinské Americe. Týmového kolegu Charlieho Hambletta si zahraje Martin Brundlea a Sennovu manželku ztvární Alice Wegmannová.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze