Netflix spouští na vybraných trzích tarif s reklamami. Cenou příliš nepotěší

Netflix spouští na vybraných trzích tarif s reklamami. Cenou příliš nepotěší
Fotografie: unsplash.com
  • Nový základní tarif bude zpřístupněn 3. listopadu
  • Zpočátku pouze na 12 trzích, a to například v USA, Mexiku, Japonsku, Itálii či Německu
  • Cena se bude pohybovat zhruba kolem 150 Kč

Netflix oficiálně oznámil uvedení dlouze avizovaného základního tarifu s reklamami. Nový tarif bude spuštěn již 3. listopadu, avšak jen ve 12 vybraných trzích. Mezi ně se řadí Austrálie, Brazílile, Francie, Itálie, Japonské, Kanada, Mexiko, Německo, Španělsko, USA a Velká Británie. Základní tarif přináší tradiční možnosti přehrávání filmů a seriálů, tvorbu uživatelských profilů či možnost službu používat na různých zařízení. V jeden moment však vždy jen na jednom zařízení.

Základní odlišností jsou reklamy. Netflix uvádí, že na každou hodinu sledování obsahu připadá zhruba 4 až 5 minut reklam. Formát reklamy má být zhruba 15 až 30vteřinový a bude se přehrávat před filmem, případně i během něj. Nelze čekat také nijak vysokou kvalitu, vrcholem bude 720p a žádné HDR. Díky tomu dojde ke zvýšení kvality na 720p i v případě základního tarifu bez reklam, který doposud nabízel jen 480p. Nejlevnější tarif bude mít negativní dopad i na nabídku titulů. Netflix uvádí, že blíže nespecifikovaný počet filmů a seriálů bude z licenčních důvodů chybět.

Klíčová bude také cena, ta bohužel extra příznivá nebude. Samozřejmě bude nižší než u vyšších tarifů. Například v Německu bude 4,99 eur, což je zhruba 125 Kč měsíčně. V Itálii bude měsíční předplatné vycházet na 140 Kč a ve Francii zhruba na 150 Kč. Na českém trhu tarif dostupný nebude, alespoň prozatím. V našem případě tak zůstává nejlevnějším tarifem základní bez reklam za 199 Kč. Pakliže se někdy dočkáme tarifu s reklamami, lze cenu odhadovat pod hranicí 150 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze