Netflix získal šest milionů předplatitelů poté, co zakročil proti sdílení hesel

Netflix získal šest milionů předplatitelů poté, co zakročil proti sdílení hesel
Fotografie: unsplash.com
  • Celkový počet předplatitelů tak celosvětově dosáhl 238 milionů
  • Placené sdílení hesel Netflix zavedl ve více než 100 zemí
  • Za aktuální čtvrtletí předpokládá meziroční navýšení tržeb asi o 7 %

Na začátku tohoto roku přišla streamovací platforma Netflix s tím, že postupně začne účtovat poplatky za sdílení hesel mimo jednu domácnost. Pokud jste tedy patřili mezi ty, kteří jeden účet používali pro více domácností, nejspíše jste zaregistrovali, že po vás chtěl Netflix založit vlastní účet. A Netflixu se tento krok vyplatil – podle CNN během tří měsíců zaznamenal přírůstek téměř 6 milionů předplatitelů a celkový počet se tak celosvětově zvýšil na 238 milionů.

Placené sdílení společnost zavedla ve více jak 100 zemí světa a v těchto státech eviduje vyšší tržby a již nyní je více registrací než zrušených účtů. „Většina růstu našich tržeb v letošním roce pochází z růstu objemu z nových placených členství, a to je z velké části způsobeno naším zaváděním placeného sdílení,“ uvedl finanční ředitel Netflixu Spencer Neumann. Cíl zvýšit příjmy tak společnosti vychází, ale zároveň se nyní bude muset potýkat s aktuální stávkou odborů hollywoodských herců a spisovatelů, což by mohlo ovlivnit do budoucna nabídku filmů a seriálů.


Po omezení sdílení hesel Netflix vykázal za první čtvrtletí tržby ve výši 8,19 miliardy dolarů (177,1 miliardy korun) a čistý zisk ve výši 1,49 miliardy dolarů (32,2 miliardy korun), což je o 3 % více než předchozí rok ve stejnou dobu. Společnost chce v aktuálním čtvrtletí dosáhnout tržeb ve výši 8,5 miliardy dolarů (183,8 miliardy korun), což by činilo asi 7 % meziroční nárůst.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze