Sdílení účtů na Netflixu bude brzy minulostí. Jak bude Netflix sdílení hlídat?

Sdílení účtů na Netflixu bude brzy minulostí. Jak bude Netflix sdílení hlídat?
Fotografie: @freestocks
  • Bezplatné sdílení hesel by mělo skončit do konce března
  • Netflix si pomocí jednorázových kódů bude ověřovat, zda sdílíte heslo mimo domácnost
  • Netflix za sdílení hesel nebude účtovat poplatek automaticky

Na konci října jsme vás informovali o tom, že Netflix začne po celém světě účtovat poplatky za sdílení hesel mimo jednu domácnost. Do konce března se tak stane i v Česku. Streamovací platforma nyní zveřejnila na svých stránkách konkrétní informace o tom, jak si bude ověřovat, že nesdílíte heslo mimo jednu domácnost. Pojďme si společně projít informace, které bychom měli o sdílení hesel znát.

Sdílení Netflixu s někým, kdo s vámi nebydlí

Lidé, kteří nežijí ve vaší domácnosti, potřebují vlastní účet, aby se mohli dívat na Netflix. Pokud se k vašemu účtu přihlásí zařízení mimo vaši domácnost nebo váš účet pravidelně používá, může vás Netflix požádat o jeho ověření, aby na něm bylo možné začít přehrávat vámi vybraný pořad, případně vás může požádat o přepnutí domácnosti. Netflix si tak chce potvrdit, že zařízení, které používá účet, bylo schválené.

Pokud účet sdílíte s někým mimo společnou domácnost, Netflix vám za to nebude automaticky účtovat poplatek.

Ověření zařízení

Pokud se k vašemu účtu přihlásí zařízení, které není spojené s vaší domácností, případně se k účtu pravidelně přihlašuje někdo mimo vaši domácnost, může vás Netflix požádat, abyste zařízení ověřili, než se na něm bude možné dívat. Netflix si chce potvrdit, že zařízení, které používá účet, bylo schválené.

Jak ověřit zařízení


  1. Netflix odešle odkaz na e-mailovou adresu nebo telefonní číslo spojené s vlastníkem primárního účtu.
  2. Odkaz vás zavede na stránku s čtyřmístným ověřovacím kódem.
  3. Kód zadejte na zařízení, na kterém jste o něj požádali, do 15 minut.
  4. Po vložení kódu můžete na zařízení používat Netflix.
  5. Ověření zařízení může Netflix vyžadovat pravidelně.

Pokud máte podezření na neoprávněné používání svého účtu, doporučuje se okamžitě obnovit heslo. Můžete se také odhlásit ze všech zařízení připojených k účtu.

Používání Netflixu na cestách nebo z jiného místa

Pokud jste primárními majiteli účtu (nebo s nimi žijete), ověřování zařízení pro využívání Netflixu by se vás nemělo týkat. Pokud po delší dobu nepobýváte ve své domácnosti, Netflix vás občas požádá o ověření vašeho zařízení.


Vypnutí ověření zařízení

Pokud zařízení, na kterém se díváte na Netflix, používá připojení k internetu v domácnosti vlastníka primárního účtu, nebude Netflix vyžadovat ověření. Pokud se účet Netflix používá na zařízení, které není spojené s domácností vlastníka primárního účtu, bude třeba zařízení před používáním služby Netflix ověřit.

Jak Netflix rozpozná zařízení v domácnosti

Netflix používá informace, jako jsou IP adresy, ID zařízení a aktivitu na účtu na zařízeních přihlášených k účtu Netflix.

Počet lidí, kteří se můžou dívat současně

Každé předplatné určuje, na kolika zařízeních je možné přehrávat Netflix současně, pokud zařízení patří lidem z jedné domácnosti.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze