Nová podoba Google Pay více připomíná chatovací aplikaci než platformu pro platby

2
Nová podoba Google Pay více připomíná chatovací aplikaci než platformu pro platby
Fotografie: Google
  • Novinkou je snadná správa transakcí mezi přáteli
  • Google slibuje rovněž vyšší bezpečnost a také integraci bankovních účtů

Pokud rádi platíte telefonem a využíváte oblíbenou platformu Google Pay, jistě vás bude zajímat, jakým směrem se bude v následujících letech ubírat. Internetový gigant na oficiálním blogu totiž zveřejnil, na co se můžeme těšit. Chystá totiž hned několik novinek.

Redesignovaná platforma Google Pay, které se nejprve dočkají uživatelé v USA, dokáže nově rozdělit veškeré útraty do příslušných skupin. Pokud například půjde o platby týkající se vašich přátel, můžete si jednoduše vytvořit společnou skupinu, v níž každý snadno získá přehled o tom, kolik má komu zaplatit i naopak kolik komu dluží. Dokonce má být integrovaná funkce, která za uživatele sečte pohledávky i závazky vůči ostatním. K dispozici bude také sekce určená pro jednotlivce. Zajímavostí je, že v případě skupinových a jednotlivých transakcí navíc interface výrazně připomíná chatovací aplikaci. Nakonec nechybí ani Business sekce s možností si například objednat jídlo nebo zaplatit parkovné.

Google také slibuje lepší ochranu a vyšší bezpečnost. Platforma uživatele dokáže upozornit, pokud by mělo dojít k podezřelým transakcím. Další novinkou je integrace bankovního účtu přímo do Google Pay. Momentálně spolupráce probíhá se společností Plex, která na našem trhu nepůsobí, v budoucnu bychom se však mohli takovéhoto propojení dočkat i v České republice. Vhodným adeptem by podle nás mohla být MONETA Money Bank, která je lídrem na poli digitalizace.

Diskuze ke článku
Diana Guňková
Diana Guňková
To všechno je moc krásné, ale mě by hlavně zajímalo, kdy spustí Google Pay na hodinkách,která je u nás blokováná!!!!!!!
Jiří Miška
Jiří Miška
Tady je vidět kolik se na nás vydělává. Takové slevy. A to zajisté všichni dotčení od výroby, přes dodavatele a prodejce musí ještě vydělat. Zajímavé.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze