Mobilem nebo hodinkami platí v Air Bank každý třetí klient

Mobilem nebo hodinkami platí v Air Bank každý třetí klient
Fotografie: Air Bank
  • Air Bank nově přidává možnost vkládat peníze na účet přes své vkladomaty pomocí mobilu nebo hodinek s technologií NFC
  • Placení mobilním telefonem nebo hodinkami využívá 335 tisíc klientů banky

Air Bank nově přidává možnost vkládat peníze na účet přes své vkladomaty pomocí mobilu nebo hodinek s technologií NFC. Tedy stejně, jako to už několik let umožňuje i při výběru hotovosti. Zájem o využívání chytrých telefonů či hodinek pro bezhotovostní transakce v Air Bank stále roste. Počet uživatelů se meziročně zvýšil o 28 % na 335 tisíc, což je přibližně třetina všech klientů banky. Ti už tímto způsobem zaplatili v kamenných obchodech a na internetu dohromady zhruba 43,5 miliardy korun.

„Klienti Air Bank platí digitalizovanými kartami v chytrých zařízeních stále častěji. A to nejen přes platební terminály v kamenných obchodech, ale také na internetu. Jen v e-shopech jimi zaplatili už přes tři a půl miliardy korun. Očekáváme, že podíl digitalizovaných karet na internetových platbách bude dále narůstat spolu s přibývajícím počtem e-shopů, které vedle standardní platby kartou nabízejí také možnost zaplatit přes tlačítko Google Pay nebo Apple Pay,“ uvedl Filip Zavřel, vedoucí oddělení Každodenní služby Air Bank. S mobilem nebo hodinkami si klienti zvykli peníze také vybírat. Z bezkontaktních bankomatů už si takto vybrali více než osm miliard korun a nově mohou peníze tímto způsobem na účet také vkládat přes vkladomaty Air Bank.

Klienti Air Bank mohou mobilním telefonem nebo hodinkami platit prostřednictvím Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay a Garmin Pay. Tento způsob využívá už třetina všech klientů banky (zhruba 335 tisíc). Pokud bychom se ale zaměřili pouze na uživatele mobilní aplikace My Air, z nich mobilem platí dokonce už každý druhý.

Platební služba Počet uživatelů v Air Bank Spuštění služby v Air Bank
Apple Pay 183 tisíc únor 2019
Google Pay 157 tisíc listopad 2019
Garmin Pay 13 tisíc listopad 2019
Fitbit Pay 1,5 tisíce listopad 2019

Air Bank spustila první službu pro bezkontaktní platby mobilem s operačním systémem Android už v dubnu 2018 přímo v aplikaci My Air, tu ale postupně nahradila služba Google Pay, spuštěná v listopadu 2019. Někteří klienti banky využívají více platebních služeb, a součet uživatelů jednotlivých aplikací v tabulce je proto vyšší než počet unikátních klientů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze