Nové herní konzole Xbox Series X a Xbox Series S. Kdy a za kolik?

Nové herní konzole Xbox Series X a Xbox Series S. Kdy a za kolik?
Fotografie: Xbox
  • Cena Xbox Series X je konečně potvrzena –⁠ činí v přepočtu 13 600 Kč včetně DPH
  • Předobjednávky na next-gen konzole začínají už 22. září

Microsoft konečně potvrdil datum i cenu dlouho očekávaných konzolí. Cenu i specifikace Xboxu Series S už sice známe, ale s jeho výkonnějším bratrem – Xbox Series X – nás nechávala společnost na vážkách.


Konzole nové generace jsou výjimečné z prostých důvodů. Xbox Series X je nejvýkonnější konzolí, kterou Xbox dosud uvedl na trh, Xbox Series S je pak konzolí nejmenší. Obě budou celosvětově k dostání od 10. listopadu, přičemž předobjednávky startují už 22. září.

Xbox Series S můžete pořídit za velmi příznivou cenu 299 dolarů (8 200 Kč včetně DPH). Pokud jsou vaše nároky vyšší, Xbox Series X vás přijde na 499 dolarů (13 600 Kč včetně DPH). Levnější Xbox Series S je k dostání v bílé barvě, zatímco Xbox Series X v černé.

Specifikace Xboxu Series X a Xboxu Series S

Spolu s konzolemi rozšiřuje společnost Xbox All Access do dalších 12 zemí. I přestože tato služba zatím není k dostání v České republice, Xbox má v plánu v expanzi pokračovat v roce 2021. Je tedy velmi pravděpodobné, že přijde řada i na nás. Xbox All Access nabízí next-gen Xbox spolu s 24měsíčním předplatným služby Xbox Game Pass Ultimate. Pokud si pořídíte Xbox Series S, tak by vás Xbox All Acces přišel na 24,99 dolarů (680 Kč včetně DPH) měsíčně. Pokud byste zvolili jeho výkonnějšího bratra, pak bude cena o 10 dolarů (2303 Kč) vyšší. Po uplynutí dvou let by byla konzole vaše bez dalších poplatků. Na to si ale musíme v ČR ještě počkat.

S Xbox Game Pass Ultimate můžete stahovat a hrát více než 100 titulů přímo na konzoli nebo v počítači se systémem Windows 10. Kromě toho nově získáte přístup ke členství EA Play s 60 tituly a bonusovými hrami od jiných vydavatelů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze